Zeeburg.NU

Het doek valt, aplaus voor u

logoAan alles komt een einde, aan de stadsdelen en vanaf nu ook aan deze weblog.
GrootOost.nl is vanaf nu gesloten. Wij plaatsen dus geen nieuwe bijdragen meer!

We verhuizen de blog binnenkort naar een nieuwe provider, waar hij minstens nog een jaar te raadplegen valt. Wij danken onze bronnen, en onze lezers!

Het ga u goed,
Saskia Ploeg
hoofdredacteur

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 12 September 2012
Permalink


Red de SumatraSchotel

SumatraschotelEr is maar een Schotel die iedereen een lach bezorgt. De SmileySchotel van de Sumatrastraat. Die moet weg van de woningbouwvereniging. Als u net als ik NIET wilt dat de enige mooie Schotelantenne ‘De Smiley van de Sumatrastraat’ wordt weggehaald… Reageer hier dan alstublieft!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 14 August 2013
Permalink


Behoud lijn 22 voor de Indische buurt!

Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf wil per 15 december 2012 buslijn 22 gedeeltelijk opheffen. Het gedeelte van het Muiderpoortstation en verder wordt opgeheven. Lijn 22 rijdt vanaf de Zaanstraat via het Nassauplein, het Haarlemmerpein, het Centraal Station, het Tropenmuseum, de Wijttenbachstraat, de Dappermarkt, Muiderpoortstation en het Javaplein naar de Th. K. van Lohuizenlaan in Amsterdam-Oost. Hiermee is de 22 een lijn die dwars door Oost gaat en de buurt daadwerkelijk met elkaar verbindt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 10 September 2012
Permalink


Bouwplannen velden Zeeburgia van de baan

Voetbalclub Zeeburgia hoeft niet te verhuizen naar het Zeeburgereiland. De velden in Middenmeer-Noord waarop Zeeburgia nu speelt worden niet bebouwd. Op het oefenveld langs de Kruislaan zal wel woningbouw komen. Dat maakte wethouder van Poelgeest vandaag bekend. De gemeente zal investeren in een nieuw clubhuis op de huidige locatie van de voetbalclub en in twee kunstgrasvelden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 03 August 2012
Permalink


Bejaarde Oost dood na extreem geweld

De 80-jarige André Kleinman, die afgelopen januari dood werd gevonden in zijn woning in Oost, blijkt met extreem geweld om het leven te zijn gebracht.

Volgens het sectierapport had hij onder andere gebroken ribben, een klaplong en een gebroken strottehoofd. Vanmiddag stond de verdachte, de 54-jarige Kemal T., voor het eerst voor de rechter in een zogeheten pro-formazitting. Waarom Kleinman zo’n gewelddadige dood moest sterven, is nog onduidelijk.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 19 July 2012
Permalink


Asscher als enige tegen aanleg IJburg 2

Wethouder Asscher PvdAUitzonderlijke actie om verzet te markeren

Wethouder van Financiën Lodewijk Asscher(PvdA) heeft zich vergeefs tegen de aanleg van IJburg 2 verzet. Als enige in het college van burgemeester en wethouders heeft hij vorige maand tegengestemd en daarvan ook aantekening laten maken in de notulen. Een tamelijk uitzonderlijke actie om zijn verzet te markeren bij dit omstreden besluit, dat ook bij ambtenaren op het stadhuis verbazing wekte.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 09 July 2012
Permalink


Geen fiets in lijn 26 naar IJburg in de spits

fietsTramreizigers mogen ook in de toekomst in de spits hun fiets niet meenemen in lijn 26 van en naar IJburg. Een derde stallingsplaats in trams buiten de spits is waarschijnlijk ook geen optie. Dat heeft VVD-wethouder Eric Wiebes gezegd naar aanleiding van een brief van een boze IJburger. Die voelt zich gedupeerd omdat hij nu een uur onderweg is naar zijn werk.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 07 July 2012
Permalink


Amsterdam moet stadsdelen afschaffen

Opheffen stadsdeelAmsterdam en Rotterdam moeten hun stadsdelen afschaffen. De Tweede Kamer stemde vanochtend in met de nieuwe Gemeentewet, waarin dat is bepaald. Volgens het kabinet vormen de stadsdelen een onnodige bestuurslaag. Gemeenten kunnen volgens minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken)beter gaan werken met zogeheten bestuurs- of adviescommissies. Die hebben aanzienlijk minder taken en bevoegdheden dan stadsdelen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 05 July 2012
Permalink


Flevoparkbad geannexeerd door camping Zeeburg

Stadsdeel Oost is voornemens het Flevoparkbad (op termijn) te sluiten. Dat doen ze door Camping Zeeburg toestemming te geven 200 tenten op de ligweides neer te zetten, inclusief alle voorzieningen.  Feitelijk wordt daarmee de functionaliteit van het bad al behoorlijk aangetast, zo niet volledig teniet gedaan.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 01 July 2012
Permalink


Steekpartij dagopvang Zeeburgerdijk

Bij een steekincident op de Zeeburgerdijk in Oost is vrijdagmiddag 22 juni een 50-jarige man ernstig gewond geraakt. Het incident vond rond 17.30 uur in de dagopvang plaats na een ruzie tussen twee mannen. Onduidelijk is waar de ruzie over ging. De politie zoekt getuigen van het incident.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 26 June 2012
Permalink


Oost verwacht versnelde ontwikkeling IJburg met komst Centrumeiland

Stadsdeel Oost onderzoekt de mogelijkheden om te investeren in de aanleg van IJburg tweede fase. Vorige week besloot het B&W van Amsterdam te starten met landmaken voor het Centrumeiland. Door de economische crisis is de investeringsruimte ernstig teruggelopen. Het college ziet daarom af van het Middeneiland van IJburg 2. Met de aanleg van dit eiland was een voorinvestering van tussen de € 40 miljoen en € 60 miljoen gemoeid. Dat geld is nu niet beschikbaar. (Lees hier) De investering in het nieuwe land is beperkt tot € 8,9 miljoen. Daarmee worden over een aantal jaar bijna 800 woningen worden gebouwd. Het DB van Oost steunt de stapsgewijze ontwikkeling en onderzoekt hoe een financiële investering in de fase na het landmaken het meest ten goede komt aan de inwoners en ondernemers van IJburg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 24 June 2012
Permalink


R.S.O.C. winnaar Open podium East Site

dynamo Afgelopen zaterdag 9 juni zijn Viresh (24), Dodzi (29), Raoul (29), Lindomar (29) en Jermain (30), samen de rapgroep R.S.O.C., als winnaar geëindigd in een bloedstollende eindstrijd van Open podium East Site in het Muiderpoorttheater.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 15 June 2012
Permalink


Pagina 1 van 194 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Statistieken

Bekijks: 122268
Paginas "rendered" in 0.6440 secondes
51 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5689
Aantal Commentaren: 13415
Aantal Trackbacks: {total_trackbacks}
Meest Recent Artikel: 10/01/2023 06:07 pm
Meest Recent Commentaar op: 02/07/2019 04:36 pm
Aantal Leden: 44
Aantal Aanwezige Leden: 0
Aantal gasten: 19
Aantal anonieme gasten: 0
Recentste bezoeker on: 10/03/2023 05:01 am
Meeste bezoekers ooit: 561 on 01/13/2023 03:45 pm

Zoeken


geavanceerd zoeken

Vrijwilligers

Cultuur IB, dat kleinschalige culturele activiteiten in de buurt organiseert, zoekt bestuursleden. Klik hier voor meer informatie.

Het Flevohuis, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Assadaaaka, de multiculturele vriendschapsstichting, is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren. Klik hier voor meer informatie.

Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker Een aanrader: Google Reader