Veemkade-slachtoffer ontwaakt uit coma

Veemkade-slachtoffer ontwaakt uit coma

At5 meldt dat de man die in coma raakte na het auto-ongeluk bij de Veemkade, onverwacht uit zijn coma is gekomen. Zijn familie is van plan de gemeente aansprakelijk e stellen, nu er al eerder ongelukken zijn gebeurd:

De 21-jarige Federico Cavia die drie weken in coma lag na het auto-ongeluk op de Veemkade is zondag onverwacht ontwaakt. Hij kan zijn hoofd, armen en voeten bewegen. Praten lukt nog niet.
Frederico zat tijdens de jaarwisseling samen met zijn tante en nog twee anderen in een auto die een open stuk van de kade inreed. Zijn tante Susanna Carbajal overleefde het ongeluk niet.

Na het overlijden van Susanna besloot de familie de gemeente voor de rechter te dagen wegens nalatigheid. Al eerder waren er namelijk ongelukken. Burgemeester Cohen bezoekt de familie 29 januari om zijn medeleven te betuigen.

De familie van Susanna Carbajal (42), die met Oud en Nieuw om het leven kwam bij een ongeluk op de Veemkade, neemt juridische stappen tegen de gemeente.
De vrouw overleed toen de auto waarin ze zat in het IJ terechtkwam, op een plek waar al vijf keer eerder voetgangers te water raakten. De familie vindt het onbegrijpelijk dat er nooit hekken zijn geplaatst. Een paar dagen na het ongeval is dat alsnog gebeurd.
Gebleken is dat bij de gemeente al wel bekend was dat het gevaarlijk was op de Veemkade. Het gaat officieel om een voetgangersgebied, maar auto’s kunnen er makkelijk komen.

bron: at5.nl

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 22 January 2008
PolitiekZBPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken