Salm trots op de Indische buurt

Salm trots op de Indische buurt

Stadsdeelvoorzitter Nico Salm is trots op de veerkracht die de Indische buurt toonde na de onregelmatigheden die volgden op de dodelijke steekpartij drie weken geleden. ??s Avonds laat werd ik gebeld door iemand van de politie, en hoorde dat er iemand was doodgestoken in de Indische buurt,? blikt Nico Salm terug op woensdagavond 20 september. Op de dodelijke steekpartij volgde een zeer gespannen situatie. Grote groepen bekenden van het Marokkaanse slachtoffer gingen op zoek naar de verdachte ? uit Surinaams/Antilliaanse hoek ? om verhaal te halen.

Over hoeveel mensen hier precies bij betrokken waren, bestaat onduidelijkheid. Ook Salm weet dat niet exact.
?Alles is heel snel gegaan na die avond. De volgende ochtend was er direct overleg. Het was goed om te zien hoe groot het sociale netwerk in de Indische buurt is. Iedereen heeft zich enorm ingezet om de rust zo snel mogelijk weer terug te krijgen.?
?Imams, bestuursleden van de moskee?n, de Marokkaanse raad, jongerenwerkers en mensen van het stadsdeel: iedereen ging de straat op. Ook wij als bestuurders hebben veel door de buurt gelopen. Ook hebben we de directeuren van alle basisscholen benaderd.? Daarbij werd vooral de Marokkaanse gemeenschap bereikt, die rouwde om een dode en van waaruit de gewelddadige zoektocht naar de verdachten kwam. ,,De Surinaamse gemeenschap is minder georganiseerd in Zeeburg en daardoor lastiger te bereiken,? analyseert Salm.
,,Zowel de vertegenwoordigers uit de Marokkaanse gemeenschap als die uit de Surinaamse benadrukken dat het niet om een etnisch conflict ging.? De stadsdeelvoorzitter kijkt tevreden terug op de manier waarop de crisis bezworen werd. Maar uitsluiten dat het niet nog een keer gebeurt kan hij niet. ,,Natuurlijk, als er opnieuw iets gebeurt ligt het gebeuren nog vers in het geheugen. Maar ik heb niet de indruk dat de situatie in de buurt nu anders is dan er voor.?
Salm: ,,Het gaat juist goed met de Indische Buurt. Net op de dag voor de moord was er een door bewoners georganiseerd buurtfeest op het Ambonplein. De bewoners daar zetten samen de schouders eronder en willen het plein drugsvrij maken. Het was een fantastisch feest.?
,,Daarnaast zijn we met woningcorporaties een convenant aan het maken om nog meer woningen op te kunnen knappen en wordt straks de Javastraat fors aangepakt. Het zou mooi zijn als straks meer mensen van IJburg en het sciencepark naar de Indische Buurt komen. Er liggen enorm veel kansen in de buurt.?
bron: http://www.argopress.nl/news.php?krant=1&item=2639

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 13 October 2006
PolitiekZBPermalink” iedereen ging de straat op ”  Ik lees het al: “manganement-by-walking-around” het gaat vast al erg goed met de IB, en ja hoor het hallelujah komt er achter aan.
Droom zacht….........

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/15  at  09:43 AM


Niet zo sjagrijnig, Evert.. de huizen aan de gerenoveerde Atjehstraat moeten nog verkocht worden… wink

Posted by ZaZkia  on  10/15  at  10:37 AM


Kortom: een flinke dosis ouderwets socialistische ‘agit-prop’ is toegestaan om de schrijnende realiteit te verdoezelen

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/15  at  01:00 PM


Ik vind dat dit een schijn is.
Er valt niks om trots om te zijn.
De realiteit is zo en zo….. wink

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/16  at  11:05 AM


De politie heeft ook goed werk verricht. Tijdens de nacht, maar ook in de dagen daarna. Agenten gingen het gesprek aan met de jongeren bij de plek waar de bloemen lagen.
In de vijftien jaar dat ik in de Indische buurt woon heb ik nooit iets gemerkt van spanningen tussen Marokkanen en Surinamers. Maar de moord op Mustafa Hadouch riep wel spanningen op. De bijeenkomst voor buurtbewoners was emotioneel.
Het sociaal netwerk in de buurt stimuleert mensen hun emoties uit te spreken in plaats van af te reageren.

Posted by Robert van den Heuvel  on  10/16  at  12:23 PM


@Rob, en anderen, Nu ja, dat is ook wel zo.Salm heeft ook wel gelijk dat dit een wijk is met veel veerkracht. En ik ben ook echt heel tevreden met het wijkopbouworgaan, de buurtbijeenkomst na de moord en de manier waarop mensen hier in de buurt met elkaar omgaan.
Ik zie ook steeds vaker dat oudere mannen jongens op straat aanspreken op hun gedrag of afval van de straat in de container werpen. Da’s een goed voorbeeld dat ook goed doet volgen, want als er niet al een enorme puinhoop ligt bij de vuilcontainers dan ben ik ook niet meer te beroerd om er een blikje in te gooien. (Als het geen vies blikje is.)

Maar het is een beetje raar dat er nu op hetzelfde moment bij de Albert Heijn een blaadje ligt, hoe heet het, de Nl20 of zoiets, waarin Salm ook een interview geeft en benadrukt dat de Indische Buurt er zo op is vooruitgegaan. Dat is een blaadje waarin huizen dus te koop staan aangeboden. En dan krijg je er meteen een dubbel gevoel bij.
“Het is toch niet zo dat er helemaal niets aan de hand is.” (citeer ik Jort Kelder in dat leugen regeert programma)

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/16  at  03:32 PM


Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken