Buitenterrein van Jeugdland tijdelijk afgesloten voor publiek

Buitenterrein van Jeugdland tijdelijk afgesloten voor publiek

ingezonden persbericht

Voor de herinrichting van het terrein aan de Valentijnkade 131, Jeugdland, heeft stadsdeel Zeeburg een indicatief bodemonderzoek laten uitvoeren. Het
onderzoek is uitgevoerd door ingenieursbureau Wareco. De bodem is op 48 plaatsen bemonsterd. Bij één bodemmengsel, dat bestaat uit grond van vier
plekken, is een matig verhoogd gehalte aan lood aangetroffen. Deze waarde overstijgt de maximale toegestane waarde voor een speelplek.

Deze maximale waarde heeft te maken met de mogelijkheid van zogeheten hand-mond contact. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg heeft daarom besloten om een nader onderzoek naar onder meer de risicobeoordeling in te stellen. Ook heeft het dagelijks bestuur besloten om het buitenterrein van Jeugdland vanaf heden tijdelijk te sluiten.

Plekken verontreiniging zijn met gras begroeid. De verontreiniging is gemeten in een bodemmengsel van vier bodemmonsters op plekken waar de bodem met gras is begroeid. Op deze plekken is dus geen sprake van hand-mond contact. Bij alle overige monsters zijn geen verontrustende waarden gemeten. De GGD acht de kans op gezondheidsrisico’s voor spelende kinderen zeer klein.

Vervolgonderzoek
In het vervolgonderzoek dat momenteel loopt worden gedetailleerd de risico’s in kaart gebracht in relatie tot het gebruik van het terrein. Medio november zijn de uitslagen van dit aanvullend onderzoek bekend. Op basis van deze uitkomsten neemt het dagelijks bestuur een besluit over een voortzetting van de sluiting of heropening van het buitenterrein.

Gepost door ZaZkia op Thursday, 04 October 2007
NieuwsPermalinkDat is voor elkaar dit is alvast gesloten . Worden er geen mensen ontslagen.

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/04  at  11:44 PM


Die vervuilde grond is toch niet nieuw. Ten gunste van het stokpaardje de Tennisclub is dat gedeelte van het veld toch ook gesaneerd op kosten van het Stadsdeel.(Heeft veel geld gekost) Of is dit al vergeten. (Waarom is het gehele terrein toen niet meegenomen of is de vervuiling door jeugdland gekomen). Maar nu is het voor welzijn van kinderen natuurlijk een ander verhaal. Bovendien zijn de plannen met Jeugdland toch al lang bekend het zal en moet anders worden een beetje priveinvesteren. En vervolgens zal er een andere groep op af komen.

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/05  at  02:10 PM


Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken