Bouwplannen velden Zeeburgia van de baan

Bouwplannen velden Zeeburgia van de baan

Voetbalclub Zeeburgia hoeft niet te verhuizen naar het Zeeburgereiland. De velden in Middenmeer-Noord waarop Zeeburgia nu speelt worden niet bebouwd. Op het oefenveld langs de Kruislaan zal wel woningbouw komen. Dat maakte wethouder van Poelgeest vandaag bekend. De gemeente zal investeren in een nieuw clubhuis op de huidige locatie van de voetbalclub en in twee kunstgrasvelden.

De sportvelden van Zeeburgia op sportpark Middenmeer worden niet bebouwd. Dat maakte wethouder van Poelgeest vandaag bekend. Op de sportvelden moesten ongeveer 650 woningen komen om zo het nieuwe station Amsterdam Science Park rendabel te maken. Een voorwaarde voor de komst van het station was dat er voldoende reizigers moesten zijn. Nu blijkt dat het Science Park samen met de huidige omwonenden voldoende zijn om het station rendabel te maken.
(undefined)Sportpark

Bebouwing van de sportvelden is niet langer nodig. Wel wordt het trainingsveld langs de Kruislaan bebouwd. De gemeente streeft ernaar hier zelfbouwkavels uit te geven. Zeeburgia kan op het sportpark Middenmeer blijven voetballen en hoeft niet te verhuizen naar het Zeeburgereiland. Wethouder Maarten van Poelgeest: ‘Ik ben blij dat we ook deze sportvelden kunnen behouden voor de stad.’
(undefined)Station

Voor het nieuwe station Amsterdam Science Park eiste de NS dat er voldoende in- en uitstappers in de buurt van station zouden wonen. Het was daarom nodig om een deel van het sportpark Middenmeer te bebouwen. Naar nu blijkt zorgen de onderzoeks- en onderwijsinstituten op het Science Park in combinatie met de huidige omwonenden al voor voldoende in- en uitstappers op het station.
(undefined)Zeeburgia

Bij bebouwing van de sportvelden zou voetbalclub Zeeburgia verhuizen naar het Zeeburgereiland. Zeeburgia zou daar drie kunstgrasvelden en een clubhuis krijgen. Nu de voetbalclub niet hoeft te verhuizen, zal de gemeente investeren in een nieuw clubgebouw op het huidige sportpark. Daarnaast zullen er op het sportpark Middenmeer twee kunstgrasvelden worden gerealiseerd. Het derde veld blijft natuurgras.
(undefined)Kruislaan

Op het trainingsveld langs de Kruislaan zal ongeveer 0,6 hectare worden bebouwd. Door hier woningbouw mogelijk te maken, komt het station wat minder ‘in een weiland te liggen’. De grond is nu in gebruik als trainingsveld van Zeeburgia en komt vrij als de kunstgrasvelden zijn gerealiseerd.

Bron: Persbericht Amsterdam.nl

Gepost door ZaZkia op Friday, 03 August 2012
NieuwsPermalinkCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken