ABN Amro verwikkeld in immorele praktijken

ABN Amro verwikkeld in immorele praktijken

en hoe vertel ik het mijn kinderen


ABN Amro heeft laten weten dat zij achter de topman van de Italiaanse bank Capitalia staat. Cesare Geronzi werd vorig jaar veroordeeld tot gevangenisstraf door een Italiaanse rechtbank wegens fraude bij een Italiaanse projectontwikkelaar.

Tevens werd Geronzi geschorst als topman van Capitalia maar deze schorsing werd door de aandeelhouders van de bank opgeheven.

ABN Amro wil koste wat het kost Capitalia kopen waardoor haar positie in Itali? krachtiger zou worden. Capitalia kost ongeveer 16 miljard Euro en de ABN Amro heeft te kennen gegeven dat ze dit wel een fors bedrag vindt. ABN Amro zet echter alles op alles omdat haar groeimogelijkheden in Nederland en in Amerika vrijwel miniem zijn. Hoe dat komt? In Nederland is de koek op, omdat de markt volwassen is en voor wat Amerika betreft omdat ze zich daar niet aan de wet heeft gehouden door het schenden van witwasregels en voor het frauderen bij hypotheekgaranties.

Bron: NRC Handelsblad van vandaag.

Als je dit leest dan denk je wellicht uit welke wereld komt dit? Nu dan: uit de wondere wereld die ABN Amro heet en waar u en ik waarschijnlijk een rekeningetje hebben. Het heeft geen zin om dit rekeningetje op te zeggen. Ik heb me laten vertellen dat het bij andere banken waarschijnlijk niet veel anders toegaat en dat lucratieve manieren om winst te maken aan de orde van de dag zijn.

Het zijn de spelregels die door een corrupt team is opgesteld en die maken dat de spelers die deelnemen aan het spel meer en meer corrupt moeten worden willen ze meedingen. Nederland is zo langzamerhand aan het uitgroeien tot de voortuin van Itali?.

Buonanotte ...

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 18 January 2007
CafePermalinkDe echte storm woedt niet buiten, maar binnenskamers. Maar ja, vliegende dakpannen zijn natuurlijk veel spannender. Daarom zijn er volgens alle berichten op tv, radio, krant en in de 16 miljoen weblogs die Nederland onderhand rijk is, wel een paar miljard dakpannen van de daken in het voorstellingsvermogen van de Nederlander gevlogen.

Slaap zacht ...

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  01/19  at  01:42 AM


sick

Posted by Tess Jungblut  on  01/21  at  01:50 AM


Ook gerenommeerde banken deden bij leven van Endstra volop zaken met de vastgoedondernemer, maar ook die maken na zijn dood terugtrekkende bewegingen. De Rabobank was de eerste die, gesteund door een rechterlijke uitspraak begin september, alle financiele banden met de BV?s van Endstra in IJmuiden verbrak. De bank vreesde voor reputatieschade en had Endstra vlak voor zijn dood al gevraagd naar een andere bankinstelling om te zien.

Bovendien had de Rabobank dubieuze geldstromen aangetroffen op een van de rekeningen. Onder andere met de verkoop van ?luxe jachten? stroomde er veel geld binnen, maar de herkomst van dit geld was ? niet te traceren?.

ABN Amro was aandachtig toehoorder bij de rechtszaak, tot vrees van de huidige directeuren van Endstra?s BV?s.
?Straks belanden we in een vicieuze cirkel en kunnen we nergens meer zaken doen.?

Bron: NRC Handelsblad 25.09.2004

Daar heeft de ABN Amro gezien de nieuwe trend binnen het bedrijf nu geen last meer van!

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  02/07  at  01:24 PM


Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken