Aanleg glasvezel Amsterdam van start in Zeeburg

Aanleg glasvezel Amsterdam van start in Zeeburg

Op 12 oktober 2006 is het bedrijf Glasvezelnet Amsterdam (GNA) gestart met de aanleg van glasvezel in Zeeburg. Stadsdeelwethouder Dennis Straat en wethouder Maarten van Poelgeest hebben samen het startsein gegeven.
Zeeburg is het eerste stadsdeel van Amsterdam waar een glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Voor eind 2007 zijn het Oostelijk Havengebied en de Indische Buurt op het netwerk aangesloten. De aanleg is gestart in het Oostelijk Havengebied.

De gemeente Amsterdam wil alle huishoudens en bedrijven in Amsterdam aangesluiten op een glasvezelnetwerk. Zo?n netwerk biedt ruimte aan vele diensten, zoals snel en symmetrisch internet, (video)telefonie, televisie en tal van innovatieve diensten op het gebied van thuiszorg, telewerken en teleleren.
Verscheidenheid buurten
Zeeburg is interessant gebied voor de eerste fase van de uitrol van het glasvezelnet in Amsterdam vanwege de diversiteit binnen dit stadsdeel: de Indische Buurt met voornamelijk sociale woningbouw en het Oostelijk Havengebied met veel particulier bezit en grote diversiteit aan ondernemers. Daarnaast kan er in samenwerking met Cyburg een platform worden ontwikkeld waarmee de burgers van Zeeburg kennis maken met de mogelijkheden die glasvezel biedt.

Open netwerk
Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat houdt in dat alle aanbieders van diensten welkom zijn om via dit netwerk aan te bieden. Consumenten krijgen hierdoor meer keuzemogelijkheden.
Verrijking voor Zeeburg

Een snel en open glasvezelnetwerk biedt kansen aan de inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen in Zeeburg. Bijvoorbeeld voor de vele kleine ICT gerelateerde en grafische bedrijven die vanuit thuis werken in het Oostelijk Havengebied. Met ‘glas-naar-de-meterkast’wordt er een infrastructuur aangeboden voor nieuwe toepassingen en kwalitatief hoogwaardigere bestaande diensten. Door het open netwerk worden er mogelijkheden geboden aan nieuwe marktpartijen om diensten tegen een concurrerende prijs te leveren. 

Dit glasvezelnet is een absolute verrijking voor Zeeburg. De rol van Zeeburg ligt in het faciliteren, het zorgdragen voor het herstel van de stoepen en straten en de co?rdinatie van werkzaamheden.
bron: http://www.zeeburg.amsterdam.nl/

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 13 October 2006
NieuwsPermalinkIk zie net dat Dennis Straat er een stukje over heeft staan op zijn weblog… Hmm maar nu ik wat langer lees, zie ik dat het precies hetzelfde stukje is, wie heeft het nu van wie? (Rob, help!)

http://dennisstraat.punt.nl/?id=315189&r=1&tbl;_archief=&

Daar staat overigens ook een opmerkelijke poll,
(stand: 14-10 kwart voor 11)

Vergunninghouders parkeren in Zeeburg voor 11,40 Euro per maand en dat is spotgoedkoop. Want alle VVDZeeburgers stemmen naturlijk op klopt, dus doe er wat aan en bouw meer garages. Maar de meeste VVDkiezers kiezen ? Onzin. Parkeren zou gratis moeten zijn…
denk ik zo,

? Klopt, doe er wat aan en bouw meer garages
46.2 %
? Houdt die tarieven maar lekker laag
10.3 %
? Geen mening
0.0 %
? Onzin. Parkeren zou gratis moeten zijn
43.6 %

39 stemmen

Posted by .(JavaScript must be enabled to view this email address)  on  10/15  at  09:45 AM


Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken