homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Schokkend filmpje fataal steekincident

De laatste minuten van Pascal Triep, de 25-jarige Scheveninger die maandag overleed na een steekincident, zijn vastgelegd op een schokkend filmpje. De beelden beginnen nadat Triep met een mes in zijn borst is gestoken en samen met de verdachte van een schuurtje is gevallen. Het slachtoffer staat op, wankelt en valt voorover op een hekje. Hij blijft een paar tellen roerloos liggen, staat opnieuw op om een paar meter verder weer in elkaar te zakken.

De verdachten, een 45-jarige man en diens 16-jarige zoon, staan op het dak van een schuurtje toe te kijken. Een wanhopige buurvrouw loopt radeloos door de tuin, terwijl een andere buurvrouw de was ophangt.

Triep, die in de buurt bekend stond als een vriendelijke man, overlijdt enkele minuten later. Het is niet bekend wie het filmpje heeft gemaakt.

De verdachten van het steekincident zijn maandagavond gearresteerd. Volgens omwonenden heeft de zoon de fatale steek toegebracht. Daarna zou het mes met alcohol zijn gereinigd in een poging sporen uit te wissen.

De ruzie zou zijn ontstaan omdat de verdachten regelmatig rommel op het schuurtje van Trieps moeder lieten slingeren. Familieleden en vrienden houden vanavond een stille tocht voor het slachtoffer.
Door MAAIKE KRAAIJEVELD SANDER VAN DER WERFF
bron: http://www.ad.nl daar treft u ook de “AD TV Exclusief: Fataal steekincident”

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 01 February 2007
Share |
Cafe • (23) CommentaarPermalinkIn Nederland plakt men een balkje over het gezicht van een dader en de slachtoffers komen close-up in beeld.

Geen enkel ander land is zo achterlijk dat journalisten zich laten leiden door een zelfbedachte beroepscode!

Het slachtoffer wordt schaamteloos in beeld gebracht, met naam en toenaam. “Pascal Triep, de 25-jarige Scheveninger.”

En de verdachten? Die omschrijft de krant als: “een 45-jarige man en diens 16-jarige zoon”.

Alleen Nederland kent deze vorm van misplaatste zelfcensuur, waaruit een misselijkmakende lucht van spruitjescalvinisme dampt.

Zouden alle kranten op de hele wereld het fout doen? Of zitten er een paar schroefjes los bij de redacties van de Nederlandse kranten? (uitgezonderd de Telegraaf, de krant van wakker Nederland)

Reactie #1, gepost door: Robert van den Heuvel op: 02/01 om 12:53 PM


Wat is de link / het verband met “ons”  stadsdeel ?
Vanwaar deze post ?

Reactie #2, gepost door: Evert op: 02/01 om 12:59 PM


http://www.zeeburg.nu/index.php/Columns/comm/namen_van_verdachten1/

Reactie #3, gepost door: Robert van den Heuvel op: 02/01 om 01:19 PM


Rob het zou je sieren als je die discussie dan daar had gevoerd waar die hoort in plaats van er steeds een opnieuw te beginnen.

Reactie #4, gepost door: ZaZkia op: 02/01 om 02:57 PM


Dit schokkende landelijke nieuws staat niet alleen op het AD, maar ook op sites als blikopnieuws.nl

Jammer dat dit nieuws door Zazkia van de voorpagina is verplaatst naar caf

Reactie #5, gepost door: Robert van den Heuvel op: 02/01 om 03:20 PM


Kan mij iemand uitleggen wat het verschil is tussen een filmpje met of zonder Robert de Niro dat een steekincident laat zien?

Reactie #6, gepost door: Tess op: 02/01 om 03:47 PM


Ik bedoel het is zo dubbel: we zien elke dag de meest afschuwelijke beelden aan ons netvlies voorbij gaan zappend waar dan ook! WEn dan de herinneringen die deze beelden achterlaten ...

Dan maar een algeheel verbod op moordpartijen vastgelegd op welk beeld dan ook?

Reactie #7, gepost door: Tess op: 02/01 om 03:49 PM


Als je de commentaren leest op het AD begin je wel te denken.
een der commentaren is echter heel zinvol en wijs.
En daar ligt ook de relevantie met zeeburg.IB

Burenruzie in de randstad !
Verhuis dan maar.

Reactie #8, gepost door: Foort de Boer op: 02/01 om 03:54 PM


Foort je hebt mij nieuwsgierig gemaakt en ik ben het AD gaan lezen. Het volgende commentaar:

Volgens buurtbewoners was het wachten op dit soort ernstige incidenten, die zij wijten aan de komst van niet-Scheveningers, zoals de twee verdachten die uit Den Haag komen. ?De woningbouwvereniging duwt iedereen maar naar deze buurt, terwijl Scheveningen voor de Scheveningers is.??

Behoeft volegens mij geen uitleg!

Reactie #9, gepost door: Tess op: 02/01 om 07:29 PM


Dit is al eeuwen, Scheveningers schijnen van het zelfde slag te zijn als friezen en west friezen en dulden geen inmenging. Dit is heel normaal in NL ook Molukkers wonen nog erg graag op zich zelf om het zo maar te noemen. Maar je moet nog nieuwsgieriger zijn en de commentaren bij alle stukjes lezen er zijn er veel meer.
Het slacchtoffer wordt deels afgeschildert als een lief jongetje. anderen zeggen dat het het kwestie van tijd was dat iemand met een zo kort lontje iemand tegen kwam. Ook indrukwekkend zijn de berichten van Marcella Drenth, de moeder van de vermoorde Pascal Triep die dus in de betrokken Hoekerstraat woonden en die van zijn zusje. Ik moet zeggen ik heb zelden zo vlug zulke reacties kunnen lezen en het filmpje van vlak er na en alle feiten die maar opgedreund worden. Er gaat denk ik snel heel veel veranderen op nieuwsgaringsgebied, daar kan een krant niet tegen op drukken.

Reactie #10, gepost door: foort de boer op: 02/01 om 09:19 PM


@ Foort:
“Er gaat denk ik snel heel veel veranderen op nieuwsgaringsgebied, daar kan een krant niet tegen op drukken.”

Dit is volgens mij tevens een wezensomschrijving van sommige vormen van nieuws: het is zo vluchtig en dan kom ik weer op mijn oude stokpaardje: nieuws is gerecycled oud nieuws en dus bijna nooit de moeie waard om te lezen dan wel je over op te winden en ga zo maar door! Het is een soort van tijdverdrijf en het onderhouden van je neuroses. Zonder onze dagelijkse portie nieuws zouden we wel eens gezond kunen worden!

Reactie #11, gepost door: Tess op: 02/01 om 10:18 PM


Wat is het meest besproken onderwerp
het weer

Vaak klopt dat niet, of niet nauwkeurig genoeg
Bovendien heb je er maar weinig aan
hier en daar een buitje

Het hoort bij ons mens zijn, moet je maar denken.

Reactie #12, gepost door: foort de boer op: 02/01 om 11:10 PM


“De laatste minuten van Pascal Triep, de 25-jarige Scheveninger die maandag overleed na een steekincident, zijn vastgelegd op een schokkend filmpje.”

Schokken is heen en weer bewegen op een ietwat hogere versnelling toch?

Reactie #13, gepost door: Tess op: 02/01 om 11:33 PM


Het meest aangrijpende beeld dat ik ooit gezien heb op teevee was van het kleine meisje wier huid los was geraakt door het ontploffen van een atoombom, en ze lag in de armen van haar moeder die echt niet wist wat ze moest doen!

Dat vond ik heel erg temeer omdat zo zichtbaar werd wat de gevolgen zijn van een stelletje gekken die denken dat ze echt alles kunnen maken!

Reactie #14, gepost door: Tess op: 02/01 om 11:35 PM


Saskia vroeg mij in een comment bij de Tolk die ‘gebrekkige’ dingen heeft gezegd mijn stokpaardje nog eens te bereiden.

Hierboven schrijf ik dus als antwoord op een comment van Foort:

“Dit is volgens mij tevens een wezensomschrijving van sommige vormen van nieuws: het is zo vluchtig en dan kom ik weer op mijn oude stokpaardje: nieuws is gerecycled oud nieuws en dus bijna nooit de moeie waard om te lezen dan wel je over op te winden en ga zo maar door! Het is een soort van tijdverdrijf en het onderhouden van je neuroses. Zonder onze dagelijkse portie nieuws zouden we wel eens gezond kunen worden!”

Hiermee is eiigenlijk alles gezegd. Oude koeien moet je laten afsterven, de grond goed opspitten en er dan bijvoorbeeld madelieven op gaan planten.

Alle gekheid op een stokje ... en die kan je ook weer planten ... natuur versus cultuur?

Reactie #15, gepost door: Tess Jungblut op: 02/02 om 10:04 AM


Straatmadelieven als het effe kan
dan graaf ik een gaatje
een gaatje voor de koran
Dan maak ik met hen een praatje
over stand 69, maar zonder bff dan

Reactie #16, gepost door: foort de boer op: 02/02 om 05:17 PM


Foort je bent een grote ondeugende jongen   tongue laugh

Reactie #17, gepost door: Tess Jungblut op: 02/02 om 05:46 PM


Vanavond bij P&W een discussie geweest over de aard van de journalistiek die met het vertonen van dit filmpje zijn intrede heeft gedaan. De ouders van de vermoorde jongen zijn niet eerst geraadpleegd voordat de krantenjongens het op internet gooiden.

De moeder zou er niet mee zitten ... maar zij was blij om exact te kunnen zien wat er gebeurd is met haar jongen. Dat is iets anders dan dat je blij bent met het feit dat iedereen dat zo maar kan zien.

Ik zou het in ieder geval niet fijn vinden.

Ik vond ook dat het eigenlijk niet zou moeten gebeuren. Wie heeft hier nu iets aan? er werd ook een vergelijking gemaakt met de Romeinse spelen. Ja, ik heb al vaker het gevoel dat de maatschappij steeds decadenter aan het worden is.

Reactie #18, gepost door: Tess Jungblut op: 02/03 om 12:49 AM


Welnee, gebeurt al lang hoor, maar de techniek snelt vooruit met rasse schreden, dus de kans dat filmpjes opduiken wordt steeds groter. Erg is dat allemaal niet.
Per slot is de MP3 moord opgelost door filmpjes van bewakingscamera’s.
Schokkende beelden waren ook al zij het een week vertraagd te zien destijds van de warenhuisbrand in belgie, aardbevingen zijn te zien, bijlmerramp, 9-11, Munchen 1972,oorlogsverslaggeving in vietnam, moord op kennedy,MLK, en zo veel meer.
Het gebeurt, dus gewoon laten zien. Wat er gebeurt is lang niet altijd even prettig maar that is life. De onbeschaamdheid om te overwegen het niet te laten zien omdat het schokkend is, is schokkend. Ik maak dat zelf wel uit en niet meneer wittepauw.

Reactie #19, gepost door: foort de boer op: 02/03 om 03:38 PM


Springende mensen uit het WTcenter heb ik ook gezien!

Reactie #20, gepost door: Tess Jungblut op: 02/03 om 07:01 PM


@ Foort:

“Het gebeurt, dus gewoon laten zien. Wat er gebeurt is lang niet altijd even prettig maar that is life. De onbeschaamdheid om te overwegen het niet te laten zien omdat het schokkend is, is schokkend. Ik maak dat zelf wel uit en niet meneer wittepauw”

Je hebt daar wel een punt ... het blijft zaak van jezelf waar je wel en niet naar kijkt. Waar je wel en niet je aandacht op richt.

Reactie #21, gepost door: Tess Jungblut op: 02/03 om 07:03 PM


Vanavond bij P&W een discussie geweest over de aard van de journalistiek die met het vertonen van dit filmpje zijn intrede heeft gedaan. De ouders van de vermoorde jongen zijn niet eerst geraadpleegd voordat de krantenjongens het op internet gooiden.

En Foort schrijft dat dit allemaal normaal is. Nee, dit is normaal ter opsporing. Als de verdachte eenmaal is opgepakt, dan verschijnt er een mooi balkje overheen. Door omstandigheden had ik gezien dat zelfs shocklog Fok een balkje over foto’s plakt.

Schokkend filmpje, stuitend, dat het AD uit pure sensatiezucht niet verder kijkt dan zijn neus lang is. Slachtoffers, daders, medeplegers, betrokkenen, getuiges, iedereen is herkenbaar in beeld. En nu staat het op Youtube en is het te laat.

Ik heb hier ooit met een cameraman van AT5 gepraat. Zij brengen geen herkenbare elementen van slachtoffers in beeld. Zodat oma niet op at5 hoeft te zien dat haar zoon onder de tram ligt. Ook het straatbeeld wordt in principe slechts algemeen in beeld gebracht. En dan nog kun je bellen als je nu wel honderd keer op tv hebt gezien hoe je om 10 voor 10 de tram in stapte.
Youtube keert deze ontwikkeling volledig, maar laat het gelukkig over aan de lezers om ernaar te kijken of niet, aangezien dit verdekt wordt geplaatst. Van het AD kun je je niet afwenden, je slaat de bladzijde open en je ziet de fragmenten staan, met een link naar de log, te zien voor alle kinders die de krant te pakken hebben, dat is een landelijke krant waarvan je beter mag verwachten.
Soms hou je je kop uit gewoon menselijk fatsoen!

Reactie #22, gepost door: zazkia op: 02/03 om 10:52 PM


Menselijk fatsoen zazkia heeft hier niets meer mee van doen. Er is een monster geslopen in de journalistiek dat de namen Verkoopcijfers, Roem en Ego heeft gekregen!

Daar is geen kruid meer tegen op gewassen.

Wat ge zaait, zult ge oogsten
Wat ge laat zien, zult ge terug zien

Het is een dilemma ... zoals Foort in zijn comment inleidt!

Reactie #23, gepost door: Tess Jungblut op: 02/04 om 01:29 AM


In verband met hevige spamoverlast is het alleen mogelijk om te reageren als lid. Lid worden kan via deze link of de knop bovenaan de pagina. Inloggen kan door hier te klikken Lidmaatschap is vrij van spam en nieuwsbrieven. Onze excuses voor het ongemak.


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Contact
Wie zijn wij?
Voorpagina
Politiek
Agenda
Cafe
Columns
Dossiers

Agenda

11 juli 2008 Yacht en Robodocks
17-8-2008 Spektakel op IJburg
17-6-2008 Miracle Fortress live
5de Iftar Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat
6de Iftar bij Assadaaka (Open Huis)
7de IFTAR BIJ ASSADAAKA 2008 - Brede viering Internationale Dag voor de Vrede, 21 september 2008
2/10/2008 Dag van de geweldloosheid
Gratis advocatenspreekuur voor mensen met een minimumuitkering

Recent Commentaar

Van saibismalgand 'Kerst- en nieuwjaarsgroet 2015'.
Van lpzywe 'Dialoog ontbijt over/met Migranten ouderen en hun geliefden.'.
Van ztcrkdn 'Migranten en ouderenzorg in Nederland'.
Van eclvrjmc 'Bewustwording medische Ethiek'.
Van wfupyjkqlio 'Week van Respect'.
Van ocbnrtjie 'Amsterdam Openspreekuren: NMI - Nederlands Migratie Instituut'.
Van aoeqyfcb '“Een gratis dagje onder de Marokkaanse zon: Dit is jouw kans!”'.
Van ofdyeerkdo 'Uitnodigin​g slotconfer​entie woensdag 11 juni 18.30-21.3​0 uur Jezelf kunnen zijn'.
Van klrkatdp 'Workshop ‘Naambordjes maken’'.
Van ftutawd 'Ik geloof nog steeds voor vrede in de wereld!'.

Maandelijkse Archieven

October 2013
August 2013
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
May 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
October 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
March 2006
February 2006

Recente artikelen

Het doek valt, aplaus voor u
Zondag 5 december vieren we de Wereld Gehandicapten Dag (VN)
Huiselijk Geweld
Aankondiging Channoekah viering 2021 bij Assadaaka
THEMALUNCH: “ENERGIE, ZUINIG DE WINTER DOOR”