homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Nieuwjaarsreceptie bij Assadaaka 16 december 2019

cvDonderdag was het dan eindelijk zover om met vrienden (vrijwilligers van Assadaaka), bekenden en notabelen het nieuwe jaar voor de Assadaaka Community in te luiden.

Er waren best veel notabelen gekomen tot de verassing van veel andere bezoekers. Zo waren er diverse ambtenaren en politici aanwezig, die werkzaam zijn binnen de gemeente Amsterdam, evenals mensen van diverse (welzijns-) organisaties uit Amsterdam Oost en omgeving.

Zij kwamen allen om met Assadaaka een goed daadkrachtig nieuwjaar in te luiden.

Natuurlijk was onze wijkagent van Politie (ietsje later) ook gekomen en hij bracht ook een paar commandanten mee. Leden van het Brandweerkorps Kazerne Victor kwamen wat later langs in zowel Dagelijks Tenue als in interventiekostuum en ook zij waren vergezeld door een aantal commandanten. Alleen hadden een vertegenwoordigende spreker bij zich.

Maar er waren nog meer bijzondere notabelen aanwezig, zoals de Consul Generaal van Marokko in Amsterdam en de plaatsvervangend Ambassadeur van Marokko, maar er waren ook vijf internationale topkoks van Marokkaanse nationaliteit aanwezig om de bezegeling van het zojuist gesloten Convenant van Samenwerking en Uitwisseling in het kader van de sociale werkmethode van Assadaaka te vieren.  Om dit te onderbouwen hadden ze ook allerlei kleine hapjes (culinaire hoogstandjes) mee gebracht, waar iedere aanwezige van kon meegenieten van deze kunstwerkjes. Maar voordat deze culinaire hapjes werden gedeeld aan allen was het de tijd voor de inleidende plechtigheden met diverse redevoeringen.

Als er zoveel notabelen langskomen, dan zijn er ook best veel redevoeringen, die verspreid over de avond werden gegeven. Het langste blok was natuurlijk tijdens de opening, met inleiding van Dhr. Ahmed El Mesri en vervolgens de Consul Generaal en een paar andere vooraanstaande personen rondom de Assadaaka Comunity. Daarna kregen de vijf koks het woord, en na wederzijdse respect betuigingen kregen Dhr. El Mesri en de Consul Generaal een Oorkonde uitgereikt van de Internationale Marokkaanse Koninklijke Culinaire Federatie.

Nadat de culinaire hapjes waren uitgedeeld startte het feest met live muziek (zang en gitaar) en er was ook een heuse solo theater performance over het in contact komen met de Nederlandse cultuur. Afwisselend met muziek en samenzijn werden nog redevoeringen gehouden door hoogwaardigheidsbekleders die later binnen kwamen. Iedereen was voor iedereen bereikbaar en kon met elkaar in gesprek. WIJ SAMEN is een leus van Assadaaka, welke met wederzijdse nieuwjaarswensen voor een goed Assadaaka-jaar werd bekroond.
Het was een drukte van jewelste en komen en gaan van mensen die Assadaaka appreciëren.

Aan het einde van de avond toen veel mensen al waren vertrokken en de nabije kring van vrijwilligers nog aanwezig waren werd er gezongen onder gitaar begeleiding, terwijl de hoge Marokkaanse gasten een maaltijd kregen aangeboden. Nadat het feest was afgelopen, was het opruimen ook vrij snel klaar, want vele handen maken licht werk. Wij danken iedereen die de tijd had genomen om even langs te komen om Assadaaka geluk toe te wensen in 2020. En natuurlijk wensen wij u alleen ook een bewust 2020 met goede resultaten toe.

Hieronder kunt u de toespraak van Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka Community lezen.

Nieuwjaarsbijeenkomst 16 januari 2020

Beste, lieve aanwezigen,

Hartelijk dank voor jullie komst. We zijn ontzettend blij dat wij deze avond hier samen zijn, op onze nieuwjaarsbijeenkomst in 2020. Allereerst vooralle aanwezigen natuurlijk de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar. Vanavond zijn er speciale gasten bij ons. De Consul-Generaal en 6 beroemde Marokkaanse top koks zijn vandaag bij ons, en wij voelen ons vereerd met hun bezoek aan Assadaaka Community. Zij dragen allen bij aan de bijzondere vriendschap tussen Nederland en Marokko. Daar zijn wij heb dankbaar voor.

Met hun culinaire kunst vormen deze bijzondere topchefs een brug tussen mensen en culturen. Zij dragen bij aan een vriendschap tussen culturen, vanuit de eigen identiteit. Zij brengen het mooiste uit de Marokkaanse culinaire wereld naar voren.

Assadaaka Community zet zich ook in voor vriendschap en ondersteuning, met behoud van de eigen identiteit. In 2019 is er hard gewerkt. Assadaaka Community was 365 dagen per jaar open, voor iedere bewoner die dat nodig had. Terwijl alle professionele instanties dicht waren, stonden de deuren van Assadaaka altijd open.

Dat kan alleen met de tomeloze inzet van vele vrijwilligers. We kijken terug op een bijzonder jaar waarin iedereen zich heeft ingezet, om ontzettend veel activiteiten mogelijk te maken. Het dagelijks gratis sociaal inloopspreekuur, twee keer per week thema ontbijtbijeenkomsten, bijna dagelijks brood voor de minderbedeelden, maaltijden met mantelzorgers, Nederlandse taallessen, huiswerkbegeleiding, begeleiding van stagiaires, muziekbijeenkomsten. Maar ook een duidelijker plek als informele zorg-organisatie, in samenwerkingen in Amsterdam Oost.

Het doet mij persoonlijk heel veel dat wij dit samen voor elkaar hebben gekregen. Want het aantal bewoners dat we hierdoor hebben kunnen helpen is ongelofelijk. Mensen die een steuntje in de rug zo hard nodig hebben. Mensen die elders geen passende hulp of ondersteuning kunnen vinden. Bij Assadaaka Community zijn wij er voor elkaar. Niemand staat er alleen voor.

Assadaaka Community is een plek waar iedereen zich veilig en thuis mag voelen. Waar we begrip hebben voor elkaar. Waar we elkaars talenten en kracht zien, en waar we niet oordelen over de ander. Waar we méér zijn dan alleen familie voor elkaar. Niet iedereen kan zich op dezelfde manier inzetten, en dat geeft niets. Want iedereen doet zijn best, op zijn of haar manier. Door de ander te helpen, help je ook jezelf. Samen worden we sterker en krachtiger. Bij Assadaaka Community staat daarin de liefde voor de medemens altijd voorop, voor iedere broeder en zuster. En daarin is iedereen even belangrijk.

Afgelopen jaar hebben we nog veel meer mogelijk kunnen maken dan we voorgaande jaren hebben gedaan. Dat komt door deze mooie locatie, maar vooral ook door de ongelofelijke inzet van al onze vrijwilligers. Ik ben ontzettend trots op iedereen die dit mogelijk heeft maakt.

Een speciaal woord van dank wil ik graag uitspreken naar de verschillende organisaties en het Stadsdeel Oost, die het voor ons mogelijk maken om zoveel bewoners te helpen. Onze Stadsdeel voorzitter Maarten Poorter en zijn bijzondere collega Jet van Rijswijk. Zij zien hoe belangrijk het is om bewoners op een laagdrempelige manier te ondersteunen.  Dank jullie wel voor jullie geweldige inzet voor de bewoners en dat jullie zien wat echt nodig is!

We kijken ook vooruit naar 2020. Want ook in 2020 staat Assadaaka Community klaar voor iedereen die een steun in de rug nodig heeft. Samen met alle vrijwilligers en samen met onze samenwerkingspartners en vrienden in de buurt.

Er gaat vanaf 2020 veel veranderen in de zorg en welzijn in Amsterdam. Als informele organisatie willen wij de stabiele factor zijn die bewoners nodig hebben. Zoals altijd, als een brug tussen de formele zorg en de bewoners. Wij gaan dezelfde activiteiten doen en we hebben nieuwe activiteiten gepland staan.  Want met alle veranderingen zullen er méér bewoners zijn die ondersteuning nodig hebben. Assadaaka Community staat ook in 2020 voor jullie klaar.

Ik wens jullie een heel mooie avond en een fantastisch en vreedzaam 2020!

Voor meer informatie tijdens kantooruren: ASSADAAKA COMMUNITY: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam|Tel: 0647440672|E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) |W. http://www.assadaaka.nl

vcc

cvvc

cvvvb

vnvcc

vbnccv

Gepost door ahmed op Sunday, 19 January 2020
Share |
Cafe • (0) CommentaarPermalinkIn verband met hevige spamoverlast is het alleen mogelijk om te reageren als lid. Lid worden kan via deze link of de knop bovenaan de pagina. Inloggen kan door hier te klikken Lidmaatschap is vrij van spam en nieuwsbrieven. Onze excuses voor het ongemak.


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Contact
Wie zijn wij?
Voorpagina
Politiek
Agenda
Cafe
Columns
Dossiers

Agenda

11 juli 2008 Yacht en Robodocks
17-8-2008 Spektakel op IJburg
17-6-2008 Miracle Fortress live
5de Iftar Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat
6de Iftar bij Assadaaka (Open Huis)
7de IFTAR BIJ ASSADAAKA 2008 - Brede viering Internationale Dag voor de Vrede, 21 september 2008
2/10/2008 Dag van de geweldloosheid
Gratis advocatenspreekuur voor mensen met een minimumuitkering

Recent Commentaar

Van saibismalgand 'Kerst- en nieuwjaarsgroet 2015'.
Van lpzywe 'Dialoog ontbijt over/met Migranten ouderen en hun geliefden.'.
Van ztcrkdn 'Migranten en ouderenzorg in Nederland'.
Van eclvrjmc 'Bewustwording medische Ethiek'.
Van wfupyjkqlio 'Week van Respect'.
Van ocbnrtjie 'Amsterdam Openspreekuren: NMI - Nederlands Migratie Instituut'.
Van aoeqyfcb '“Een gratis dagje onder de Marokkaanse zon: Dit is jouw kans!”'.
Van ofdyeerkdo 'Uitnodigin​g slotconfer​entie woensdag 11 juni 18.30-21.3​0 uur Jezelf kunnen zijn'.
Van klrkatdp 'Workshop ‘Naambordjes maken’'.
Van ftutawd 'Ik geloof nog steeds voor vrede in de wereld!'.

Maandelijkse Archieven

October 2013
August 2013
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
May 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
October 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
March 2006
February 2006

Recente artikelen

Het doek valt, aplaus voor u
Voorkom een identiteitscrisis
Omgaan met stress
Samen Sterk Vrouwengroep – naailes
Dialoog over de communicatiekloof tussen generaties