homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

De sterke ,ARM

Het is niet dat ik het zo leuk vind,mijn privezaken op het internet te plaatsen,maar meer dat ik vind dat dit n sommige gevallen nodig is ,om een beeld te scheppen van de gang van zaken in onze maatschappij.

 

 

 

ik verwijs even terug naar het artikel:

Protest tegen alcoholverbod Oosterpark
Burgerzaken en burgerrechten?.
En hoe je er zo maar de dupe van wordt.

Om aan te geven hoe het een en ander steeds gecompliceerder wordt in een mensenleven.

Zoals ik in het artilkel destijds heb weergegeven is er na het verbod een hoop gebeurd en is er een rechtzaak geweest, die ik gelukkig gewonnen heb.God zij dank!

Maar dat men er met het winnen van een zaak als deze nog niet is,wil ik u door het volgende verhaal duidelijk maken.
Wanneer men dus door een foute beslissing van stadsdeel en politie een heel zomer seizoen brodeloos word gezet,en geen recht heeft op een uitkering,maar wel zijn zakelijke zowel privekosten moet betalen,komt men dus in de financiele problemen.Zo ook ik…
En niet zo gering.Natuurlijk moet er na de uitspraak een schade claim worden ingediend,en natuurlijk moet een boekhouder hiervoor de juiste papieren op tafel brengen.Maar een boekhouder moet betaald worden,zo ook die van mij. Nu was dat door de grote schuld die ik had opgelopen door geen inkomsten te hebben vorige zomer en afgelopen winter,pas mogelijk een maand geleden mijn boekhouder te kunnen betalen en hem de opdracht voor de juiste nodige formulieren te kunnen geven.Hij is daar nu mee bezig en deze worden dan vervolgens aan het VGA de verzekering van de gemeente Amsterdam aangeboden.
Een medewerker van VGA heeft op mijn verzoek om een voorschot al laten wete, dat zij eerst willen weten OF IK WEL SCHADE HEB GEHAD VAN EEN HEEL SEIZOEN intrekken van mijn vergunningen?!
Goed dit is nu in werking.maar helaas zijn een hele hoop zaken niet juist verlopen,omdat ik met de betalingen het ene na het andere gat moet weten dicht te houden.Zo was er ook een bekeuring voor het 2 dagen onverzekerd geweest zijn met mijn auto…ook dit i.v.m. met een net te late betaling en de pech aangehouden te worden.Maar goed, wet is wet, en ik was fout..Door mijn verhuizing is er het een en ander mis gegaan met mijn post en zo kreeg ik dus een bevel tot arrestatie en 8 dagen hechtenis.
Ik n eem vervolgens meteen contact op met de politie,leg mijn situatie uit, en zeg natuurlijk te moeten en willen betalen, en ook nog een behoorlijk bedrag van de gemeente Amsterdam te goed te hebben enz enz, en vroeg wat ik kon verwachten wanneer ik nog niet in staat was de rekening meteen te voldoen.Omdat huur ,energie en eten mijn 1e prioriteit zijn.Het zou allemaal zo’n vaart niet lopen ,en het enige risico was een verkeerscontrole, dan zou men het bedrag a 498 euro meteen kunnen op eisen.
Ik koos er voor mijn andere rekeningen van huishuur enz voorrang te geven en zelfs dat lukte niet zoals ik had gehoopt.Dus het blijft schipperen met extra kosten voor te laat betalen enz.,totdat mijn schade eindelijk is afgehandeld…

TOTDAT….gistermorgen ik opeens 3 Heren Politie aan mijn deur heb…die mij komen arresteren!
Mijn jongste dochter van 11 was thuis met griep en stond onder de douche,mijn andere dochter kwam juist even langs met mijn kleinkind van 1 jaar , en ik ..ik moest nog evenop gang komen want ik heb heftige artrose en heb s’morgens veel pijn.Welke door alle stress vaker tot heftiger gewrichtontstekingen aanzet.

Ik probeer de heren uit te leggen ik direct zou betalen,omdat ik het geld voor een andere deurwaarder die woensdag betaald moet worden heb liggen, maar probeerde toch of ik uitstel kon krijgen tot de overheid zijn plichten van schade vergoeding aan mij nakomt…

Maar het antwoord was resoluut NEE,en betalen of niet ik stond toch onder ARREST!!!!!!

Ik zei nog ik heb het geld ik kom zo betalen,maar NEE, de sterke ARM was niet van de door hen geplande aktie af te helpen.Op mijn vraag of ik achter hen mocht aanrijden zodat ik dan door naar mijn werk kon,werd ook meteen afwijzend gereageerd, ik moest begeleid mee.en wel direct.
En geloof het of niet…...ik ben door 3 agenten 1 links,een rechts en een achter mij afgevoerd.Onder de ogen van mijn kids en kleinkind ,wat een vertoning…
Natuurlijk heb ik mijn mond niet gehouden,natuurlijk wist ik dat ik moest betalen,daar ging het niet om.Maar het genoegen welke 2 van de 3 heren er in schepten hun gezag te laten gelden,was bij het ziekelijke af.Ik ben vervolgens naar Osdorp gebracht,op mijn verzoek en wetenschap dat dit ook gewoon op IJburg kon,werd wederom negatief gereageerd,later bleek,toen OOM agent belde dat dit wel degelijk had gekund,maar toen waren we al bijn in Osdorp aangekomen.

Ik vroeg wat dit allemaal wel koste,en zei dat ik helderziende was,dat ik wist dat een van hen “dit heerlijk vond te kunnen doen, de tweede een meeloper was en de 3e zich diep van binnen schaamde,maar niet anders kon” .En dat ik niet zou vertellen wie ,wie was.Want dat zou een ieder voor zich zeker weten.

Mijn dochter zei nog,“u meent het toch niet dat u mijn moeder,die eigenlijk veel pijn heeft en zo wil komen betalen gaat arresteren,en 2 man sterk zeiden volmondig JA, dat doen we wel…

Nou mensen ik heb er maar schouder ophalend op gereageerd en ben meegegaan,maar zie hier weer het grote verschil…ik heb het veelvoudige van de gemeente te goed, ik heb de zaak al gewonnen, maar kan er niemand op af sturen, om mijn rekeningen even alvast gewoon correct te betalen,de schade afhandelaars hebben alle tijd ,maar ik word zonder pardon afgevoerd door de Heren van de sterke arm.Ik weet wel dat ik dit een onvergetelijke ervaring vind op mijn 60e jaar…En de reden van de plaatsing van dit stukje is gewoon omdat ik het kwijt moet,dat ik mijn respect voor veel gangen van zaken begin te verliezen.

Gepost door Anneke op Monday, 29 September 2008
Share |
Cafe • (5) CommentaarPermalinkLieve Anneke,


Allereerst wil ik je zeggen dat ik precies voel wat jij gevoeld moet hebben, immers ik ben op een valse aangifte van een voorman van een woonstichting twee jaar geleden door de politie in de boeien geslagen en ze hebben mij dertig uur lang als de meest zware crimineel behandeld. Het was een absolute horrorervaring. Vervolgens word ik door een rechter, administratief veroordeeld en ik dus hoger beroep aantekenen waar ik nog steeds op wacht! Ik heb al tig keren gevraagd om mij het procesverbaal op te sturen, maar ik krijg helemaal niks, dus ik ga naar de nationale ombudsman. Gelukkig hebben ze die voorman verplaatst, die dus een valse getuigenis heeft afgeled, om mij, als voorzitter van de bewonersvereniging, die destijds lijnrecht tegenover de stichting stond, ‘kalt te stellen’, Dat is ze gelukt en niemand durft nog z’n mond open te trekken tegen de woonstichting.

Maar goed, Anneke, weet dat je niet alleen bent in je frustratie en verdriet over een overheid die op de een of andere wijze de verkeerde mensen oppakt!

Heel veel liefs, sterkte en weet dat de zon altijd elke dag weer opkomt!

Reactie #1, gepost door: Tess op: 09/29 om 09:14 AM


Dank je.

Ik weet heel zeker dat ik helaas hier niet alleen in dit soort ervaringen sta.
Het is alleen in de meeste gevallen zo, dat je er niets over hoort.En dat maakt het nog enger!

Ik openbaar deze dingen,omdat ik vind dat het niet genoeg naar buiten gebracht kan worden.Maar weet uiteindelijk hoe frustrerend ook,dat het uiteindelijk geen verschil maakt.

@laudabor
En geloof mij de mensen die nog wel verantwoordelijkheid voor hun handelen wensen te nemen,hebben bergen te overwinnen,met vaak een nihil resultaat.Zodat juist zij vaak door frustratie ziek geworden,de strijd ook moeten opgeven.

Ik vind nog steeds de kracht mijn zaken te bevechten,maar betaal er wel mijn rekening voor.

Reactie #2, gepost door: Anneke op: 09/29 om 11:52 AM


Anneke, ik begrijp jouw frustratie heel erg goed. Maar, tegelijkertijd weet ik ook dat wanneer je de frustratie niet te boven komt, - ik heb er professionele hulp bij gekregen, zeg maar een soort van slachtofferhulp voor mensen die door anderen kwaad zijn berokkend, wegens economische redenen - er heel erg cynisch van kunt raken.

Lieve Anneke, ik zou het heel erg fijn vinden wanneer je - als de zaakjes weer enigszins op orde zijn - de hele zaak achter je laat. Geef ze denkbeeldig een hele grote schop, waar je maar wilt.  LOL

Ik heb makkelijk praten, ja, ik kom gewoon niet meer op die plekken waar ‘de daders’ komen ... en gelukkig ben ik zelfstandig dat ik ze ook niet nodig heb ... no way ... ik ben klaar met een sjoemelende overheid en semi-overheid die maar één ding wil: geld van jou en mij om haar eigen steeds maar verder stijgende uitgaven te bekostigen! cool smirk

En verder’s’ Anneke ... geniet van elke teug die je binnenhaalt ... oké dat is misschien wat overdreen, maar toch je weet, je hebt het aan den lijve ervaren ... het kan zo maar de laatste zijn.

Ook staat de deur van Assadaaka altijd open voor jou.

Lieve groeten van Tess


ps

Als ik het zelf niet zou hebben meegemaakt, en ik er zelf niet bovenop was gekomen, dan zou ik dit nooit zo hebben kunnen schrijven aan jou!

Reactie #3, gepost door: Tess op: 09/29 om 03:43 PM


@Tess
Ik ben zeker van plan een aantal veranderingen in mijn leven aan te brengen ,en bepaalde zaken naast mij neer te leggen,zodra men de financiele verplichtingen aan mij is nagekomen,en ik het boek ook kan gaan sluiten.Hetgeen moeilijk is tijdens deze periode van financiele onstabiliteit.
Ben trouwens zowiezo van plan,snel even advies in te winnen bij een van de advocaten die op Maandagt bij Assadaaka spreekuur houden.

Ik gooi je advies zeker niet in de wind,en bedankt voor je lieve en juiste woorden,die je zeker alleen maar kan uiten als je zelf in deze mallemolen hebt moeten meedraaien.

Reactie #4, gepost door: Anneke op: 09/29 om 10:18 PM


Wat een verhaal Anneke. Veel sterkte.

Reactie #5, gepost door: Jan Hollander op: 09/30 om 05:22 PM


In verband met hevige spamoverlast is het alleen mogelijk om te reageren als lid. Lid worden kan via deze link of de knop bovenaan de pagina. Inloggen kan door hier te klikken Lidmaatschap is vrij van spam en nieuwsbrieven. Onze excuses voor het ongemak.


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Contact
Wie zijn wij?
Voorpagina
Politiek
Agenda
Cafe
Columns
Dossiers

Agenda

11 juli 2008 Yacht en Robodocks
17-8-2008 Spektakel op IJburg
17-6-2008 Miracle Fortress live
5de Iftar Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat
6de Iftar bij Assadaaka (Open Huis)
7de IFTAR BIJ ASSADAAKA 2008 - Brede viering Internationale Dag voor de Vrede, 21 september 2008
2/10/2008 Dag van de geweldloosheid
Gratis advocatenspreekuur voor mensen met een minimumuitkering

Recent Commentaar

Van saibismalgand 'Kerst- en nieuwjaarsgroet 2015'.
Van lpzywe 'Dialoog ontbijt over/met Migranten ouderen en hun geliefden.'.
Van ztcrkdn 'Migranten en ouderenzorg in Nederland'.
Van eclvrjmc 'Bewustwording medische Ethiek'.
Van wfupyjkqlio 'Week van Respect'.
Van ocbnrtjie 'Amsterdam Openspreekuren: NMI - Nederlands Migratie Instituut'.
Van aoeqyfcb '“Een gratis dagje onder de Marokkaanse zon: Dit is jouw kans!”'.
Van ofdyeerkdo 'Uitnodigin​g slotconfer​entie woensdag 11 juni 18.30-21.3​0 uur Jezelf kunnen zijn'.
Van klrkatdp 'Workshop ‘Naambordjes maken’'.
Van ftutawd 'Ik geloof nog steeds voor vrede in de wereld!'.

Maandelijkse Archieven

October 2013
August 2013
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
May 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
October 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
March 2006
February 2006

Recente artikelen

Het doek valt, aplaus voor u
itnodiging – Een bijeenkomst over Monogamie en Polygamie
Actie-Armoede daar kies je niet voor – ‘Steun voor Elkaar’.
Migranten en ouderenzorg in Nederland
Oproep door Assadaaka Community - Geef uw cliënten goed advies!