De derde atoombom is geworpen

Je denkt dat je alles hebt gehad op een dag, maar dan tref je een bericht aan in je mailbox waar je even van gaat stuiteren.
Uiteraard is het een bericht waarvan ik niet met volle honderd procent kan zeggen dat het waar is, immers ik was niet ter plekke, maar dat kan ik ook niet over de uitspraken van onze overheid, sinds ze zich in zwijgen hullen omtrent onze deelname aan de oorlogen die we samen met Amerika voeren, met landen waarin een moslimregime aan de macht is, of zelfs in landen waar dat niet meer het geval is, maar deze landen niet uit handen gegeven worden omdat de bankgaranties nog niet op orde zijn!
Alea iacta est, moest de toenmalige president van de Verenigde Staten van Amerika gedacht hebben, -terwijl hij het bevel tot het droppen van de atoombom gaf-, in navolging van de grote Julius Caesar. Men spreekt overigens de C van Caesar uit als een K. De legendarische woorden van de keizer had hij tijdens een snelcursus Europese geschiedenis gehoord en ze raakten hem diep. Hij moest er iets mee ... en wat maakt meer indruk dan een derde atoombom gooien, op het land dat je wilt overmeesteren, en op de mensen die je een lesje wilt leren en ook uit wraak?
Waar zijn mensen toch mee bezig? En hoe lang gaan wij nog door met het steunen van een moordmachine?
Waarschuwing: de beelden van de mensen, vrijwel aan het einde van het filmpje, die door een overdosis van radioactieve stoffen ziek werden, zijn soms heel erg naar om te zien.
Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1076134.ece/VS_gebruikten_atoombom_tijdens_Golfoorlog
Photo Tess
Gepost door
Tess Jungblut op Friday, 10 October 2008
Cafe •
(6)
Commentaar •
Permalink
Ik ga dit filmpje maar weer eens doorsturen naar het ministerie van defensie. Weten zij hier iets van? Steunt de Nederlandse regering deze bomdropping en die van 2002 (verderop in het filmpje) in Afghanistan?
Dit heb ik nu net verstuurd aan het Ministerie van Defensie.
M.,
Graag wil ik van u weten of u op de hoogte bent van het feit dat er mogelijk een atoomborm is geworpen op Iraaks grondgebied tijdens de ‘Desert storm operatie’.
Voor meer informatie hieromtrent verwijs ik naar een filmbijdrage van de Italiaanse televisie:
http://www.rainews24.it/ran24/rainews24_2007/inchieste/08102008_bomba/video_ENG.asp
Graag uw reactie hierop.
Met vriendelijke groet,
mevr. drs. T. Jungblut
Reactie #1, gepost door:
Tess op: 10/10 om 08:22 AM

Alea iacta est, moest de toenmalige president van de Verenigde Staten van Amerika gedacht hebben
Benieuwd welke president dat geweest is.
Reactie #2, gepost door: Jan Hollander op: 10/10 om 05:45 PM
Reactie #3, gepost door:
Tess op: 10/10 om 07:39 PM
Ik sta er echt van te kijken dat de Volkskrant en de RAI hiermee komen.
5 kiloton? asjeblieft. Dat is ook wat op hiroshima is gegooid. en daar stuur je dan je coalition of the willing naartoe, 10 jaar later.
Een Hiroshima maar dan dichter bij Europa is toch niet iets wat je tien jaar verborgen kan houden?
Ik ga beslist kijken of ik dit filmpje kan vinden.
Reactie #4, gepost door:
ZaZkia op: 10/10 om 09:24 PM
Ik heb via de mail antwoord gekregen van het Ministerie van Defensie:
DefensievoorlichtingscentrumPubliek.DirV&C;.AL.CO@mindef.nl wrote:
>Geachte,
>Nederland is niet betrokken geweest bij Dessert Storm, wij kunnen hier
>geen reactie op geven.
>Met vriendelijke groet,
>Publieksvoorlichting Defensie
Desert of dessert?
Reactie #5, gepost door:
Tess op: 10/18 om 07:43 PM
De Golfoorlog kwam tot stand door een economische ruzie tussen Irak en Koeweit waar de Verenigde Staten zich mee gingen bemoeien. Dat deed Irak beslissen Koeweit binnen te vallen. De VS was hier niet gerust op om economische (olie) en militaire (wapens) redenen en de VS had na Rusland weer een nieuwe ‘staatsvijand’ nodig, daarom viel de VN (onder leiding van de VS) Koeweit binnen om Irak terug te drijven. Een oorlog die had kunnen uitmonden in een wereldoorlog, omdat Irak scud-raketten op Israël schoot, dankzij de diplomaten van de VN is dit niet gebeurd. De Nederlandse deelname aan dit geheel was relatief klein en onze mannen hadden een vrij passieve rol (eerder handhaven dan veroveren). De gevolgen van deze oorlog waren en zijn groot: naast de velen gewonden en doden die er aan beide kanten vielen kan men nog steeds de ‘snelweg des doods’ zien er brak na de oorlog een hongersnood, een economische crisis en een energie te kort uit.
Bron: http://www.scholieren.com/werkstukken/29307
Reactie #6, gepost door:
Tess op: 10/18 om 07:52 PM
Terug naar de hoofdpagina