homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Beste Mark,

Open brief aan Mark van Dongen, Fractievoorzitter SP

Beste Mark,
Dit is een openbare oproep aan jou om de onderhandelingen met Pvda en Groenlinks te staken. De SP heeft in de afgelopen raadsperiode een prominente rol gespeeld. Vaak was ik het niet met je eens, maar je stond wel voor je zaak. Nu heb je 2 kernpunten uit je campagne opgegeven, namelijk je verzet tegen de bouw van Fountainhead en de sloop van het Borneoblok. Daarmee, Mark, is je geloofwaardigheid in het geding gekomen.

Je weet dat de politiek niet erg barmhartig is. Andere partijen zullen je blijven confronteren met deze opstelling. Aan je achterban en kiezers zul je het moeten uitleggen, ook als de onderhandelingen mislukken. Het is daarom tijd om de schade nu te beperken. Ik weet dat de SP mordicus tegen sloop is van sociale huurwoningen in de Indische buurt (hoewel 85% sociale huur is, en de buurt behoefte heeft aan meer variatie). Ik weet dat jullie dat willen koppelen aan nieuwbouw van sociale huurwoningen elders.

Mark, neem van mij aan dat Pvda en Groenlinks die koppeling nooit toe zullen staan. Dat zou de stadsvernieuwing stilleggen. Als je ook op dit punt toegeeft heb je nog steeds geen garantie dat de onderhandelingen slagen, laat staan dat de coalitie 4 jaar standhoudt. Wel weet je zeker dat de politieke rol van SP niet alleen deze periode, maar ook de volgende raadsperiode is uitgespeeld. Mark, het is denk ik nog niet te laat. Ik adviseer je dit experiment te stoppen.

Vriendelijke groet,
Erik Terheggen, Fractievoorzitter D66
bron: erikterheggen.punt.nl

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 22 March 2006
Share |
PolitiekZBPermalink


Volgende post: Agenda geopend

Vorige post: Interview met Dirk Kloosterboer


Dus Mark, sluit geen compromissen en hou keihard vast aan alle punten uit het SP verkiezingsprogramma. Probeer niet eens om mee te gaan regeren, want dat maakt de SP ongeloofwaardig. Verspeel je politieke rol niet voor de volgende raadsperiode.
Wat een hartverwarmend advies van collega fractievoorzitter Erik Terheggen.

Reactie #1, gepost door: Robert van den Heuvel op: 03/22 om 03:16 PM


Niks hartverwarmend. Hij wil zelf op die plek zitten.
D66 zei zelf nog vlak voor de verkiezingen dat hij een coalitie wilde met D66 en GL.
Alsof dat niet na drie jaar gestrand is.

Mark moet gewoon proberen zoveel mogelijk SP punten verwezenlijkt te krijgen.

Hup Mark!

Reactie #2, gepost door: ZaZkia op: 03/22 om 03:21 PM


Mark is kansloos en wordt zo spoedig mogelijk afgeserveerd!

Reactie #3, gepost door: Tegengas op: 03/22 om 03:26 PM


Ja maar PvdA en GL zullen er alles aan doen om het de SP in de schoenen te schuiven, terwijl het maar de vraag is aan wie het zal liggen, want het is heel simpel, over Fountainhead en de Borneoblokken wordt ook geen water bij de wijn gedaan van de kant van PvdA en GL.
Sp heeft niet de positie om iets te eisen. Ik denk dat dit een scherts wordt om GL te vriend te houden die niet op stel en sprong met de VVD in een coalitie wil, omdat het dat niet aan zijn kiezers verkopen kan.
Overigens geldt hetzelfde voor de PvdA. Moelijk te verkopen dat je met de VVD in een kabinet zit. Dus eigenlijk waait door Zeeburg een soort van Maxime Verhagen -geest.
We proberen links en als dat niet kan dan gaan we over rechts.
  sick

Reactie #4, gepost door: ZaZkia op: 03/22 om 03:41 PM


hallo volgens mij wordt het gewoon pvda en groenlinks. oude tijden herleven, kan je zeggen. ze hebben de vvd niet meer nodig.

Reactie #5, gepost door: Passant op: 03/22 om 03:53 PM


Tegengas, waarom denk jij dat Mark kansloos is? Een plaats in de oppositie is ook niet alles. De SP zal net als de andere parijen water bij de wijn doen.

Reactie #6, gepost door: Robert van den Heuvel op: 03/22 om 03:56 PM


Vind het bewonderingswaardig van Mark dat hij het gaat proberen om zijn partij te laten deelnemen aan het DB ben benieuwd wie er wethouder gaat worden daar heb ik nog niets over gehoord is dat Mark zelf?????

Reactie #7, gepost door: saskia op: 03/22 om 05:29 PM


Maar de boeken hebben in ieder geval onderdak raspberry

Reactie #8, gepost door: ijstaartindeoven op: 03/22 om 09:09 PM


Beste IJstaart in de oven… Boeken hoeven over een paar jaar geen onderdak! Vandaag op nu.nl:


http://www.nu.nl/news/697403/133/Philips-dochter_komt_met_eBook_reader.html Philips-dochter komt met eBook reader

Gaat u nog sjouwen met een tas vol boeken?

Reactie #9, gepost door: Robert van den Heuvel op: 03/22 om 10:33 PM


Ja, inderdaad een wat flauw politiek stukje van D66. In die ?open brief? naar de SP toe had hij er ook wel eens meer nadruk op mogen leggen dat D66 op de openbare informatiebespreking zelf hard inzette op een college PvdA/GL/D66. Ook dit stukje is alleen maar een poging om dit politiek spelletje levend te houden.
Helaas heeft D66 nu niet bepaald zijn verleden als betrouwbare coalitiepartij mee, maar dat terzijde. Hoewel PvdA en GL zich dat ongetwijfeld al te goed zullen heugen.

Vooral helaas is het dat Erik op de vergadering niet goed geluisterd heeft. De SP heeft alleen toegezegd dat alles bespreekbaar is en dat, als zij in een nieuw college gaan zitten, zij natuurlijk ook verantwoordelijkheid dragen voor de besluiten die de oude raad heeft aangenomen. Besluiten waar wij het nu niet bepaald altijd mee eens waren, maar het gaat nu om de toekomst.
Natuurlijk hoort alles bespreekbaar te zijn in collegeonderhandelingen. Niemand zal serieus een DB willen vormen met onuitgesproken lijken in de kast.
Maar, en daar heeft Erik het volstrekt onjuist, de SP heeft nog feitelijk niets toegegeven. Ja, alles is bespreekbaar, ook het Borneoblok en Fountainhead, maar alleen in het kader van het totale programakkoord dat gesloten moet gaan worden. Wij willen tenslotte een links Zeeburg. En de bewoners beschermen tegen de politiek van onder andere de VVD en D66.

Door mark van dongen

——

Beste Mark,

Dit is de tekst van het door jouw geaccordeerde persbericht:
?Aan het eind van de besprekingen over de rapportage van de informatieronde hebben de PvdA, GroenLinks en de SP besloten besprekingen te starten over de vorming van een coalitie voor het stadsdeel Zeeburg.
Een belangrijke voorwaarde om deze stap te zetten was voor de PvdA dat de SP akkoord ging met de genomen besluiten om het project Fountainhead op Sporenburg uit te voeren en het slopen van het Borneoblok voor onder andere een bibliotheek in de Indische buurt?.

helder toch?
Er is trouwens een groot verschil tussen ergens tegen stemmen, maar vervolgens een besluit accepteren, of vlak voor de verkiezingen iets tot een hoofdthema maken (jullie flyer van 6 maart) Fountainhead en Borneo blokken, en vervolgens daar volledig afstand van doen. Dat is meer dan een nuanceverschil.
groet,
Erik

Door Erik Terheggen
gepost op de Indischebuurt.nl

Reactie #10, gepost door: Robert van den Heuvel op: 03/23 om 12:09 AM


Laat mij maar sjouwen met een tas boeken.
Nieuw werk mag best in ebook vorm. Zeker de gedrukte krant. Het dagblad heeft voor mij persoonlijk al geen aantrekkingskracht meer.
Maar boeken hebben iets dus zullen ze er altijd blijven. Wat een gedoe zeg die postings van daar (IB) naar hier copieren. Terug naar boeken. Een aantal postings van een nieuw redactielid (zie enkele van mijn reacties) hebben mij een bekend pracht boek doen herinneren. Gemakkelijk toegankelijke Franse stripkunst, maar toch, ben er afgelopen avond eens voor gaan zitten en ik vind in de tekst veel raaklijnen met de realiteit van heden. Asterix en de intrigant heet het. De setting, het plot en de intrige. Geweldig, ben benieuwd of het ook een voorspellend gehalte heeft. Ik hou je op de hoogte en de groeten aan Sasterix. Het politiek gekrakeel van heden vind je trouwens perfect beschreven terug in Physiologie van Den Haag (1843 uitgegeven) en toen hadden we nog niet eens een volksvertegenwoordiging, kun je nagaan, ik citeer

want ik ben niet gesteld
op die welsprekendheid ? f2500, die gelezen redevoeringen, taai en vervelend als de
opstellers, zonder vuur, dikwijls zonder convictie, wier resultaat toch dikwerf niets afdoet
aan de stem die men zal uitbrengen. Ik zal wachten totdat de Staten Generaal niet meer zijn de afgevaardigden van bijzondere collegi?n, maar de vertegenwoordigers van het Nederlandsche volk

Reactie #11, gepost door: ijstaartindeoven op: 03/23 om 07:55 AM


Even om verwarring te voorkomen, ik ben niet de saskia hierboven, er is een nieuwe saskia opgestaan…
smile
Hoera hoera welkom… En ik ben het nog met je eens ook!

Overigens, Mark vertelde dat ze bij de SP speciale aspirant wethouders hebben en dat hij dat niet was… Is dat nog steeds zo, mark?

Reactie #12, gepost door: zazkia op: 03/23 om 08:20 AM


De laatste tijd ben ik wat stil op de digitale sites, maar je snapt waarschijnlijk wel dat dat te maken heeft met de formatieonderhandelingen waar wij nog steeds in zitten.
Ik hoop ook dat de SP kan zorgen voor een echt links bestuur in Zeeburg. Maar het blijft natuurlijk wel van ongelooflijk belang, zeker voor mijn eigen gevoel van eigenwaarde, dat we onze kiezers altijd recht in de ogen kunnen kijken. Ik heb niet vier jaar standpunten ingenomen en die verdedigd in de verkiezingscampagne om nu aan te schuiven bij een beleid dat uitsluitend door de PvdA gedicteerd wordt. Kortom, als wij zaken zullen moeten toegeven, en dat is in onderhandelingen altijd noodzakelijk, dan moet er wel iets tegenover staan. De SP wil wel het gevoel hebben dat zij echt iets kunnen toevoegen voor de bewoners van Zeeburg in het bestuur.

groetjes,
Mark van Dongen

Reactie #13, gepost door: Robert van den Heuvel op: 03/23 om 03:02 PM


Hup Mark hup Mark! 
en da’ ge bedaank zeej dae widde !

Reactie #14, gepost door: zazkia op: 03/23 om 06:40 PM


De biliotheek van 2009 kampt echt niet aan ruimte gebrek. Naast de Philps ebook reader: http://www.nu.nl/news/697403/133/Philips-dochter_komt_met_eBook_reader.html
is er nu ook al een verie van only Sony: http://www.nu.nl/news.jsp?n=652121&c=133 De bibliotheek van 2009 is een kenniscentrum, met volop ruimte voor activiteiten.

Het download programma Kazaa verslaat de CD collectie van de bibiotheek nu al. Er hoeft alleen nog maar auteursbelasting te worden geheven. En in 2009 downloaden we e-boeken. Liggen we in bed met een ebook.

Dus laat de gevel van de borneoblokken staan! Die is gezichtsbepalend! Renoveer achter de gevel nieuwe appartementen, daar is niks mis mee.

Reactie #15, gepost door: Robert van den Heuvel op: 03/23 om 08:49 PM


Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Contact
Wie zijn wij?
Voorpagina
Politiek
Agenda
Cafe
Columns
Dossiers

Agenda

11 juli 2008 Yacht en Robodocks
17-8-2008 Spektakel op IJburg
17-6-2008 Miracle Fortress live
5de Iftar Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat
6de Iftar bij Assadaaka (Open Huis)
7de IFTAR BIJ ASSADAAKA 2008 - Brede viering Internationale Dag voor de Vrede, 21 september 2008
2/10/2008 Dag van de geweldloosheid
Gratis advocatenspreekuur voor mensen met een minimumuitkering

Recent Commentaar

Van saibismalgand 'Kerst- en nieuwjaarsgroet 2015'.
Van lpzywe 'Dialoog ontbijt over/met Migranten ouderen en hun geliefden.'.
Van ztcrkdn 'Migranten en ouderenzorg in Nederland'.
Van eclvrjmc 'Bewustwording medische Ethiek'.
Van wfupyjkqlio 'Week van Respect'.
Van ocbnrtjie 'Amsterdam Openspreekuren: NMI - Nederlands Migratie Instituut'.
Van aoeqyfcb '“Een gratis dagje onder de Marokkaanse zon: Dit is jouw kans!”'.
Van ofdyeerkdo 'Uitnodigin​g slotconfer​entie woensdag 11 juni 18.30-21.3​0 uur Jezelf kunnen zijn'.
Van klrkatdp 'Workshop ‘Naambordjes maken’'.
Van ftutawd 'Ik geloof nog steeds voor vrede in de wereld!'.

Maandelijkse Archieven

October 2013
August 2013
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
May 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
October 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
March 2006
February 2006

Recente artikelen

Het doek valt, aplaus voor u
Operatie ZorgHART – Donderdag 4 juni
Bevrijdingsdag Iftar voor Politie en Brandweer Amsterdam Oost
Dag van de Arbeid 1 mei 2020
Freedom Fighters Festival