homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

40 Interviews in 2017

assk40 Interviews in 2017 door Zena Amedy, stagiaire – met cursisten/deelnemers project Taalwinkel van Assadaaka Community

Snezana Artmagic - Ik woon 4 jaar in Nederland, ik vind uiterlijke verzorging erg belangrijk. Ik heb thuis een eigen salon, maar in de toekomst wil ik uitbreiden tot een echt firma met kantoor.

Fatiha Drissi - Ik kom uit Marokko, ik woon 1 jaar in Nederland. Ik wil graag, heel goed Nederlands spreken. Als ik later goed Nederlands spreek, wil ik als telefoniste werken, ik werkte in Marokko als telefoniste.

Karim Gheddari - Ik kom uit Marokko, ik ben 26 jaar. Ik werk in een koffie fabriek. Ik woon 10 maanden in Nederland. In Nederland wil ik graag mijn toekomst opbouwen.

Iin indahsari bt siaman wasito - Mijn hobby is naar de spa/sauna bezoeken met vriendinnen. Nederland is erg leuk, ik vind haring en pannenkoeken erg lekker. Ik ben 38 jaar. Ik kom uit Indonesië en heb 4 kinderen mijn vriend heb ik in Thailand op vakantie ontmoet. Hij laat mijn alle leuke dingen in Nederland zien.

Samira Ait Meskour - ik kom uit Marokko, ik ben 26 jaar, mijn hobby’s zijn sporten en eten maken, ik wil in de zorg werken met kinderen, ik ben 2 maanden en een week in Nederland. Ik vind Nederland leuk, maar slecht weer.

Christipne Onoberhie - ik kom uit Nigeria, ik woon in Amsterdam Noord,  de sfeer is erg gezellig. In de toekomst wil ik graag studeren. Ik wil graag werken als
apotheekassistent. Mensen helpen vind ik erg belangrijker, als ik beter Nederlands spreek wil ik mensen helpen met sociaal maatschappelijke vragen. Ook spreken vrouwenrechten mij erg aan.

Mohammed Al Sharkawy - Assadaaka heeft mij goed opgevangen, in de tijd van nood. Ik ben sterk in mijn schoenen gaan staan en nu help ik als vrijwilliger andere.

Mladen Sasic - Ik leer veel van de taallessen, en het is ook erg leuk met de medecursisten. Negen jaar geleden was ik in Amsterdam als toerist, ik wou hier heel graag wonen. Nu is èèn van mijn grootste dromen uitgekomen.

Hafid Ilzagah - Ik vind stadsdeel Oost heel fijn om te wonen. Ik ben met lotgenoten en ik werk al 10 jaar met liefde bij Assadaaka. Ik zie mensen van verschillende culturen bijeen en dat vind ik prachtig om te zien.

Ali Mansy - Ik kwam hier als cliënt, maar nu help ik andere met mijn ervaringen. Ik help regelmatig met brood brengen naar Assadaaka voor donaties.

Wuadie Labiad - Ik leer veel van de taallessen, ik help Assadaaka regelmatig met buurtfeesten. De saamhorigheid in Oost is erg mooi om te zien.

Hicham Chaouki - Amsterdam Oost voelt als thuis, sinds ik van Marokko kom. Assadaaka helpt mij met veel sociaal maatschappelijke vragen.

Nuzhat Shabir - Ik heb in Pakistan Psychologie gestudeerd en mijn master gehaald. Ik wil graag werkervaring opdoen en ben zeer leergierig. Mijn doel is goed Nederlands te spreken en me verder te ontwikkelen

Laila Amarnis - Ik kom uit Spanje, ik heb daar bedrijfskunde gestudeerd. Ik ken Ahmed al één jaar, hij doet ontzettend veel goeie dingen in Oost. In de toekomst wil ik ook graag mensen helpen, dat spreekt mij erg aan. Ik heb de eer om Ahmed el Mesri te leren kennen. En hij heeft mij op het goede pad gestuurd.

Hassan Aqdari - Indische buurt is erg leuk om te wonen, alles is lekker dichtbij. Ik kwam met hulpvragen bij Assadaaka, en mijn wederkerigheid is daarmee ontwikkeld. Mijn vrouw volgt taallessen bij Assadaaka en participeert.

Elina Auramo - Ik ben student te Laura University of Appield Sience en woonachtig in Finlad, stage bij Assadaaka vind ik heel interessant het is mooi om te zien dat verschillende organisaties samenwerken. Tevens zetten ze zich ook erg voor buurtbewoners en migranten.

Selina Scheidegger - Ik kom uit Zwitserland ik ben studeer Maatschappelijke dienstverlening te Berner Fachhochschule. Buiten het feit om dat het een hele bijzondere ervaring is om in het buitenland stage te lopen. Waar ik enorm veel van heb geleerd, is dat migranten optimale begeleiding nodig hebben. Tevens heb ik ook ervaren hoe zij zich voelen, want ik heb meegedaan aan de taalcursussen.

Selma Becker - Ik ben kom uit Duitsland, en ik student van de University of Applied scienes gevestigd in Darmstad. Assadaaka heeft meerdere keren tijdens mijn stage periode etenswaren gedoneerd aan de Majellakerk in de Indische buurt. Buurtbewoners van verschillende religies kwamen bijeen om gezamenlijk te eten. Het was erg mooi om te zien dat er geen onderscheid was tussen diverse geloven.

Samira Ait Meskour - Tijdens de taallessen leer ik niet alleen de Nederlandse taal, maar ik leer ook veel van de Nederlandse cultuur, normen en waarden. Ook volg ik een vertrouwpersoonscursus die Assadaaka aanbied.

Zena Amedy - Sinds kort werk ik bij Assadaaka, ik heb in een korte tijd veel gezien en veel geleerd. Ik heb mensen zien opbloeien tijdens de participatie en taalcurcussen.

Aleyna Colak - Mensen helpen is iets wat ik altijd al heb gedaan, daarom loop ik sins kort stage bij Assadaaka. Hier zie ik hoe mensen zich hebben ontwikkeld en zelfstandig zijn geworden in deze maatschappij. De saamhorigheid bij Assadaaka tijdens activiteiten vindt ik erg mooi.

Atiya Siyad - Ik kom uit Egypte ik ken Ahmed al lang, Ahmed is een hele goeie man. Alle vrouwen houden van Ahmed. Buiten dat om is hij erg loyaal en betrouwbaar hij komt altijd zijn woord na.

Henk Linde - Als personal coach zie ik mensen in een korte tijd bloeien, in deze stadsdeel kunnen mensen op verschillende manieren actief meedoen, meedenken en meebeslissen. Als hoof coördinator van de taallessen moet ik ook toegeven dat mensen hier maatschappelijk betrokken zijn.

Mohamed Boca - De taallessen behalve mij erg goed, en ik heb er ook veel van geleerd. Ik probeer mee te doen aan alle activiteiten die Assadaaka en stel me graag behulpzaam en praktisch op.

Yasmin Roozen - Tijdens mijn stage heb ik veel informatie in mijn opgenomen en geobserveerd. Deze doelgroep is prachtig, en ik leer heel veel.

Abdullah Emad - Ik volg al een halfjaar taallessen bij Assadaaka, ik leer niet alleen de Nederlandse taal. Maar ook de normen en waarden, en ik vind het een prachtige cultuur. Ik zoek veel overeenkomsten.

Marjolein Bruring - Ik ben docent bij Assadaaka ik doe dit geheel vrijwillig. Als cursisten net les komen volgen tot het moment dat ze hun certificaat hebben. Hebben ze enorme vooruitgang geboekt en ze zetten zich allemaal in.

Samantha Ruseylaar - Ik ben al een tijdje werkzaam als Maatschappelijk werker bij Assadaaka. Tijdens de spreekuren bevorderen wij de zelfstandigheid van de migranten zodat ze wegwijs worden in de maatschappij.

Macnack H - Als vrijwilliger ben ik goed begeleid, en ik heb een korte tijd mezelf ontwikkeld en mijn netwerk vergroot. Ik vind het een leuke ervaring bij Assadaaka en heb gevoel nuttig te zijn. Daarnaast heb ik overdag ook iets te doen en dat vind ik belangrijk.

Mostafa Abbou - Als sociaal makelaar ben ik een creatieve denker voor het oplossen van bepaalde zaken. Ik doe graag iets voor een andere en dat kan bij Assadaaka. Jongeren en oudere kunnen bij mij terecht voor vragen over het onderwijs.

Naryis Regadane - Mijn complimenten voor het team van Assadaaka, ze doen ontzettend goeie dingen voor mensen en de buurt. Ahmed El Mesri is een ontzettend betrouwbare man die altijd zijn woord nakomt en waar je op kunt rekenen.

Zohra Makloufi - Ik heb mezelf ontwikkeld, me Nederlandse taal ontwikkeld en vriendinnen gemaakt. Ik kom hier heel graag en de activiteiten zijn erg goed voorbereid. Af en toe probeer ik ook mee te helpen.

Marry H - Ik ben hulpverlener bij organisatie diversiteit, we werken prima samen. Voor diverse projecten hebben wij samengewerkt. Ahmed el Mesri is erg vakdeskundig en ik heb veel van hem geleerd. Hij kan zich prima inleven op de client en heeft hart voor ieder mens.

Soufian Amarzguio - Assadaaka is een top organisatie, ik kom hier graag. Ahmed is echt een pracht van een mens. Hij luistert graag naar mij als ik wat te vertellen heb. Daarom kan iedereen terecht bij hem, hij is een luisterend oor, helpt en geeft graag.

Mimoun Tahiri - Ik kan altijd terecht bij Assadaaka, door hun hulp kan ik ook zelfstandig functioneren in de maatschappij. Ook doe ik mee met de taalcursus dat maakt mij ook.

Desmond Barista - Ik kom graag bij Assadaaka, ik vind het heel gezellig en ik kom in contact met lotgenoten. Daarmee ben ik nu bevriend, ook help ik graag daar waar ik kan. Dat geeft mij een nuttig gevoel en echt bezig te zijn.

Ahmid El Boutibi - Assadaaka werkt met verschillende soorten mensen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen. Ik had vaak hulp nodig bij aanvragen van mijn uitkering. Medewerkers zijn afwisselend en van alle markten thuis en weten veel over wetten en regels. Ze werken ook samen met bijvoorbeeld de huisarts en gespecialiseerde hulpverleners voor alcohol en drugs.

Rania El Bennis - Tijdens mijn stage ondersteun ik mensen bij het oplossen van en omgaan met hun problemen in hun dagelijks leven of in hun werk. Dit kan van korte, maar ook van langere duur zijn. Huurschuld of werkloosheid kunnen redenen zijn voor mensen om hulp te vragen, maar bijvoorbeeld ook opvoedings- of relatieproblemen. Door deze en andere problemen kunnen mensen depressief, verdrietig of opstandig worden en ze weten dan vaak niet hoe ze daar uit moet komen. Dit zijn voorbeelden van psychosociale problemen. Ik help de cliënt door hem inzicht te geven in zijn problemen en hem nieuwe vaardigheden te leren. De cliënt kan hierdoor zijn problemen zelf hanteren en oplossen.

Soraya Tahiri - De hulpverleners weten wat belangrijk is, luisteren echt naar je en inspireren je. Geven aandacht voor wat betekenis geeft aan het leven van de cliënt. En laten cliënten weer in hunzelf geloven.

Marry Gul - De gratis taallessen die Assadaaka aanbiedt het gehele jaar aanbiedt vind ik echt top. Mensen ontwikkelen zich in de maatschappij, en ze ontplooien zich, maken nieuwe contacten.

De Vriendschap Community Assadaaka stelt zich ten doel:
Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed op Saturday, 07 April 2018
Share |
Cafe • (0) CommentaarPermalinkIn verband met hevige spamoverlast is het alleen mogelijk om te reageren als lid. Lid worden kan via deze link of de knop bovenaan de pagina. Inloggen kan door hier te klikken Lidmaatschap is vrij van spam en nieuwsbrieven. Onze excuses voor het ongemak.


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Contact
Wie zijn wij?
Voorpagina
Politiek
Agenda
Cafe
Columns
Dossiers

Agenda

11 juli 2008 Yacht en Robodocks
17-8-2008 Spektakel op IJburg
17-6-2008 Miracle Fortress live
5de Iftar Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat
6de Iftar bij Assadaaka (Open Huis)
7de IFTAR BIJ ASSADAAKA 2008 - Brede viering Internationale Dag voor de Vrede, 21 september 2008
2/10/2008 Dag van de geweldloosheid
Gratis advocatenspreekuur voor mensen met een minimumuitkering

Recent Commentaar

Van saibismalgand 'Kerst- en nieuwjaarsgroet 2015'.
Van lpzywe 'Dialoog ontbijt over/met Migranten ouderen en hun geliefden.'.
Van ztcrkdn 'Migranten en ouderenzorg in Nederland'.
Van eclvrjmc 'Bewustwording medische Ethiek'.
Van wfupyjkqlio 'Week van Respect'.
Van ocbnrtjie 'Amsterdam Openspreekuren: NMI - Nederlands Migratie Instituut'.
Van aoeqyfcb '“Een gratis dagje onder de Marokkaanse zon: Dit is jouw kans!”'.
Van ofdyeerkdo 'Uitnodigin​g slotconfer​entie woensdag 11 juni 18.30-21.3​0 uur Jezelf kunnen zijn'.
Van klrkatdp 'Workshop ‘Naambordjes maken’'.
Van ftutawd 'Ik geloof nog steeds voor vrede in de wereld!'.

Maandelijkse Archieven

October 2013
August 2013
September 2012
August 2012
July 2012
June 2012
May 2012
April 2012
March 2012
February 2012
January 2012
December 2011
November 2011
October 2011
September 2011
August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
March 2011
February 2011
January 2011
December 2010
November 2010
October 2010
September 2010
August 2010
July 2010
June 2010
May 2010
April 2010
March 2010
February 2010
January 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
May 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
March 2006
February 2006

Recente artikelen

Het doek valt, aplaus voor u
Migranten mantelzorgers en psychische problemen
Assadaaka Community doet mee aan de viering op 8 maart van de Internationale Vrouwendag.
Valentijnsdag op donderdag 14 februari 2019 bij Assadaaka Community
Thema Ontbijt Bijeenkomst Gezond Ouder worden