homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


4000 grote gezinnen wonen te krap

In Amsterdam wonen zo’n 4000 grote gezinnen in een sociale huurwoning van minder dan 60 vierkante meter. Van de ambitie van het linkse stadsbestuur om meer grote woningen te bouwen blijkt in de afgelopen vier jaar weinig terecht gekomen. Het college wilde de afgelopen jaren 1500 grote woningen bouwen, maar door tegenvallende bouw en een te hoge huurprijs zijn er maar 250 terecht gekomen in de sociale sector.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 30 September 2009
1806 hits (5) Reactie(s)Permalink

Protest tegen woningbouw in IJmeer

De Actiegroep De Kwade Zwaan heeft 21.000 handtekeningen verzameld tegen bebouwing van het IJmeer. De Kwade Zwaan verzet zich tegen de plannen van Amsterdam en Almere om onder meer woningen te bouwen in het IJmeer. De handtekeningen zijn dinsdagmiddag naar de Tweede Kamer in Den Haag gebracht. (bron: rtvNH.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 29 September 2009
2088 hits (0) Reactie(s)Permalink

“Te veel fietsen in de binnenstad”

Er zijn te veel fietsen in het Centrum. Dat meldt De Telegraaf. Hierdoor zijn er momenteel te weinig parkeervoorzieningen om al die fietsen te kunnen stallen. Het aantal fietsers is sinds 2006 met 12,5 procent gestegen. In een tijdsbestek van drie uur in de middagspits fietst bijna een ArenA vol met mensen (47.650 fietsers) over de Singelgracht, meldt De Telegraaf dinsdag.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 29 September 2009
2100 hits (1) Reactie(s)Permalink

Minister van der Laan wijst studenten op hoge huren

Studenten moeten vaker bij de huurcommissie aan de bel trekken om hun hoge huur aan te vechten. Door de kamernood nemen studenten nog vaak te genoegen met te hoge huur of servicekosten. “Laat het er niet bij zitten als je denkt dat je een poot uitgedraaid wordt.” Die oproep deed minister Eberhard van der Laan (Wonen) maandag bij de herstart van de website checkjekamer.nl.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 28 September 2009
1904 hits (0) Reactie(s)Permalink

Amsteleiland bestemd voor rijken

In de Amstel komt een wooneiland met 24-uurs bewaking en een eilandconciërge, alleen bestemd voor de rijken. Dit meldt Het Parool maandag. Het Amsteleiland ligt net voorbij Ouderkerk aan de Amstel. Het eiland zal volgebouwd worden met een duur appartementencomplex en er komen veertien kavels voor particuliere villabouw. De villa’s gaan tussen de 3,5 en 6 miljoen euro kosten.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 28 September 2009
2192 hits (0) Reactie(s)Permalink

Foto-impressie 27 september themabijeenkomst Assadaaka 2009 sociale cohesie

Foto-impressie van 27 september betreft onze themabijeenkomst “sociale cohesiel”.
ZIE BIJLAGE VOOR MEER INFO http://www.comiteonzehoop.web-log.nl of http://www.vriendschapassadaaka.web-log.nl

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Mesri op Monday, 28 September 2009
1674 hits (0) Reactie(s)Permalink

Buurt wil geen nieuwe Albert Heijn

Buurtbewoners, basisschool Asvo en de ouders van de scholieren willen niet dat er een nieuwe Albert Heijn op het Frederiksplein komt. In de binnenstad zijn twaalf van de zeventien supermarkten van Albert Heijn. Ze zijn bang dat de supermarkt nog meer alcoholisten naar het plein trekt. Ook zeggen de ouders dat de vrachtwagens die de winkel bevoorraden een gevaar voor hun kinderen zijn.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 26 September 2009
2345 hits (4) Reactie(s)Permalink

A’dam wil experiment huurwoningen

De gemeente Amsterdam wil met een experiment onderzoeken of het tekort aan grote, maar goedkope huurwoningen kan worden teruggebracht.
Het plan is om voor kleinere woningen binnen de stadsring veel hogere huren te vragen en voor grote huizen daarbuiten voor grote gezinnen een lage huur.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 24 September 2009
1873 hits (0) Reactie(s)Permalink

Blaastest voor beschonken voetganger

Minister Guusje Ter Horst wil een blaastest voor voetgangers gaan invoeren in uitgaansgebieden waar vaak problemen zijn met openbare orde of geweld. Ter Horst wees erop dat de blaastest niet zomaar zonder wettelijke grondslag kan worden afgenomen. Dat kan nu al wel bij bijvoorbeeld fietsers, automobilisten en piloten.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 23 September 2009
1910 hits (0) Reactie(s)Permalink

EU subsidieert Big Brother-software

De Europese Unie stopt miljoenen in onderzoek naar systemen die het internet en computers afspeuren naar afwijkend gedrag. ‘Orwelliaans’, zegt een criticaster. Het onderzoek vindt plaats in het kader van Project Indect, een vijfjarig onderzoeksprogramma waar de Europese Unie bijna 11 miljoen euro in heeft gestopt. Diverse nationale politiecentra, technologiebedrijven en informaticafaculteiten in verschillende lidstaten werken mee aan het project.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 22 September 2009
1663 hits (0) Reactie(s)Permalink

Voortaan vingerafdrukken inleveren

Nieuwe paspoorten en identiteitskaarten worden met ingang van vandaag voorzien van vingerafdrukken. De maatregel moet fraude met reisdocumenten tegengaan. Alle landen van de Europese Unie moeten vingerafdrukken opnemen in hun reisdocumenten, zodat autoriteiten beter kunnen controleren of degene die een paspoort gebruikt ook de rechtmatige eigenaar is.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 22 September 2009
2852 hits (4) Reactie(s)Permalink

Verslag: 21 september 2009 - Thema: Armoede en eenzaamheid

Maandag 21 september organiseerde de multiculturele vereniging voor vriendschap Assadaaka een themabijeenkomst waarbij armoede en eenzaamheid centraal stonden. Omdat het tevens de internationale dag van de vrede was, werd er ook aandacht geschonken aan de band die er bestaat tussen vrede en welvaart en het ontbreken van vrede als medeoorzaak van armoede. De avond had een feestelijk tintje meegekregen, omdat tevens het suikerfeest gevierd werd.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Mesri op Tuesday, 22 September 2009
2107 hits (1) Reactie(s)Permalink

Id-al-Fitr (Suikerfeest) 2009

Assadaaka, Stichting Onze Hoop en NOMA feliciteren al vast de moslims en niet moslims met het suikerfeest op maandag 21 september a.s.
Op de 1ste dag van de tiende maand, viert men het Suikerfeest, Id-al-Fitr, het feest van het breken van de vasten. Het einde van de Ramadan. Het exacte begin is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. De hier gegeven datum is de datum van de volle dag. Het Suikerfeest begint op de dag ervoor bij zonsondergang.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Mesri op Friday, 18 September 2009
2113 hits (0) Reactie(s)Permalink

OPROEP

Neem een houdbaar voedselproduct (of meer) mee, voor op de uitnodiging van maandag 21 september met thema Armoede en eenzaamheid

Wanneer: Maandag 21 september,
Waar: De Meevaart – Balistraat 48a, (Indische buurt in Zeeburg),
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur, Iftar +- 19.45

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Mesri op Friday, 18 September 2009
1692 hits (0) Reactie(s)Permalink

‘UPC moet klanten informeren over afknijpen’

De Consumentenbond eist dat kabelbedrijf UPC aan klanten duidelijk maakt dat het de snelheid van het internetverkeer ‘afknijpt’ en wat de gevolgen daarvan zijn voor de beloofde snelheden. Zolang dit niet gebeurt, maakt het bedrijf zich schuldig aan oneerlijke handelspraktijken, aldus de Consumentenbond woensdag.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 17 September 2009
1656 hits (0) Reactie(s)Permalink

‘Stad in fout bij checken verhuur’

Volgens de Gemeentelijke Ombudsman trad de gemeente bij het controleren van verhuurders van tijdelijke woningen de afgelopen jaren geregeld buiten haar boekje. Zo meldden ambtenaren zich ten onrechte standaard met een machtiging om het huis binnen te treden, ook als er onvoldoende reden was de woning binnen te gaan.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 11 September 2009
1848 hits (0) Reactie(s)Permalink

Raad vindt enkeltje OV-chip te duur

Een meerderheid in de gemeenteraad wil een goedkoper alternatief voor een enkele reis met een wegwerp OV-chipkaart. Het nieuwe enkeltje kost een euro meer dan dezelfde reis met de sinds twee weken in de metro afgeschafte strippenkaart. De wegwerp OV-chipkaart kost momenteel 2,60 euro.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 09 September 2009
1617 hits (0) Reactie(s)Permalink

‘Camera’s selectiever inzetten’

De overheid moet selectiever omgaan met het inzetten van bewakingscamera’s. Dat zegt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een advies over het tegengaan van verloedering. Volgens het SCP werken camera’s wel tegen overlast en criminaliteit, maar dringen ze niet het geweld terug. De onderzoekers waarschuwen ook dat menselijk toezicht vaak effectiever is.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 07 September 2009
1948 hits (0) Reactie(s)Permalink

Einde Koniginnedagbezoek

Gezien het feit dat de beveiliging van de koningin onbetaalbaar dreigt te worden en de bodem van de crisis nog lang niet in zicht is, ben ik van mening dat koninginnedag-bezoek afgelopen moet zijn.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 05 September 2009
1663 hits (0) Reactie(s)Permalink

Opnieuw geld voor stimulering woningbouw

Het kabinet trekt opnieuw geld uit voor de stimulering van de woningbouw, nu 150 miljoen euro. Gemeenten kunnen van 1 oktober tot 1 november aanstaande subsidieaanvragen indienen voor projecten die zijn vertraagd of stilgevallen door de economische crisis.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 04 September 2009
1743 hits (2) Reactie(s)Permalink

Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 14747395
Paginas "rendered" in 0.2121 secondes
45 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5777

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan