homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


Firefox mikt op wereldrecord

Mozilla, de organisatie achter webbrowser Firefox, hoopt binnenkort een vermelding te krijgen in het Guinness Book of World Records. De nieuwe versie van de browser moet de software worden met het hoogste aantal downloads binnen 24 uur. Versie 3 van de browser wordt een dezer dagen verwacht. Firefox 3 moet sneller, stabieler en veiliger worden dan zijn voorganger, en biedt ook veel nieuwe functionaliteit.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 31 May 2008
3045 hits (5) Reactie(s)Permalink

Ringen voor broer & zus zeearend

De zeaarenden die vorige maand in de Oostvaardersplassen uit hun ei zijn gekropen, blijken een jongen en een meisje te zijn. De boswachter constateerde dat gisteren tijdens het ringen van de inmiddels veertig dagen oude roofvogels.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 28 May 2008
2664 hits (1) Reactie(s)Permalink

Halsema: Weg met de consumptiemaatschappij

‘Het roer moet om,’ zegt Femke Halsema. De GroenLinks-fractievoorzitter komt daarom met een manifest tegen de consumptiemaatschappij.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Tuesday, 27 May 2008
2797 hits (3) Reactie(s)Permalink

NASA-robot veilig op Mars geland

De Amerikaanse Marslander Phoenix is in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) veilig geland op de noordpool van de rode planeet. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ontving twee uur later de eerste beelden die camera’s in de robot van de omgeving hebben gemaakt.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Monday, 26 May 2008
2671 hits (1) Reactie(s)Permalink

Everzwijnen pakken autodief

De Duitse politie heeft assistentie gekregen van een gezin everzwijnen bij de arrestatie van een autodief. De man had na een achtervolging door de politie een gestolen Opel laten staan en was een dicht bos in gevlucht.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Sunday, 25 May 2008
2234 hits (0) Reactie(s)Permalink

Ban Ki-moon: Birma zal hulpverleners toelaten

Bijna drie weken nadat de verwoestende cycloon tienduizenden slachtoffers maakte in Birma, geeft het dictatoriale regime in dat land toe aan de druk internationale noodhulp toe te laten. Chef van de Verenigde Naties (VN) Ban Ki-moon heeft dit vrijdag gezegd, na overleg met Than Shwe, leider van het militaire regime. De VN-chef is sinds gisteren in het zwaar getroffen land om te overleggen over de noodhulp. Tienduizenden dakloos geworden Birmezen worden door honger en ziekte bedreigd als ze niet snel toegang krijgen tot noodhulp.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 24 May 2008
1949 hits (0) Reactie(s)Permalink

Lachende Rembrandt in Rembrandthuis

Het Rembrandthuis in Amsterdam komt met een tentoonstelling rond het schilderij De lachende Rembrandt. Die bestaat uit dit zelfportret met een brede grijns, plus gerelateerde werken.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 23 May 2008
1911 hits (0) Reactie(s)Permalink

Partij voor de dieren wil af van ‘Gehaktdag’

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren wil af van de benaming ‘gehaktdag’ waarmee de jaarlijkse Verantwoordingsdag wel wordt aangeduid. Ze wil ‘een meer plantaardige benaming’ voor dit evenement, waarbij kabinet en Tweede Kamer terugkijken op het gevoerde beleid van het voorafgaande jaar.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 23 May 2008
1932 hits (1) Reactie(s)Permalink

Help! 53.000 katten zoeken nog een baas

Amsterdam - De Dierenbescherming maakt zich ernstig zorgen over de forse toename van het aantal zwerfkatten in de Nederlandse asielen. In 2007 moesten de honderd asielen 13% meer zwerfkatten onderdak verlenen dan in 2006. In totaal vonden vorig jaar 75.216 dieren een tijdelijk onderdak in de asielen, waarvan 22.372 honden en maar liefst 52.844 katten. Deze cijfers maakt de Dierenbescherming vandaag bekend in het kader van de start van de landelijke campagne asieldieren “Ik zoek baas”.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert vd Heuvel op Wednesday, 21 May 2008
1611 hits (2) Reactie(s)Permalink

Eastwood ziet in Jolie een ‘Dirty Harriet’

Clint Eastwood grapte tijdens een persconferentie in Cannes dat hij in Angelina Jolie een goede vrouwelijke versie van Harry Callahan, het filmpersonage uit de film ‘Dirty Harry’, ziet. “Dan noemen we de film Dirty Harriet, en dan laten we de ‘Tomb raider’ haar spelen”, zei de 77-jarige regisseur dinsdag over zijn collega tijdens het vraaggesprek op het filmfestival.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 21 May 2008
1862 hits (3) Reactie(s)Permalink

Motorclub op zoek naar oma’s

De motorclub YCC Benelux uit Haarlem is op zoek naar oma’s die nog geregeld op de motor rijden. “We weten dat ze er zijn, maar weten alleen niet hoe we ze kunnen vinden”, liet bestuurslid Lucia Cedee maandag weten.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Tuesday, 20 May 2008
2305 hits (2) Reactie(s)Permalink

weg met amsterdammertjes?!?

Het Amsterdamse gemeentebestuur heeft reeds lang geleden besloten dat de palen genaamd amsterdammertjes niet langer worden vervangen als ze kapot zijn gereden. Zo verdwijnt de oerlelijk bruine paal met de drie gestapelde kruizen langzamerhand uit het straatbeeld.
In begin jaren ‘80 van de vorige eeuw heb ik er nog eentje helpen sjouwen voor een verzamelaar, in de buurt van de Heiligeweg. Wat is Amsterdam nu zonder dit ikoon, vraag ik mij in gemoede af…

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door marco - Rotterdam op Monday, 19 May 2008
1904 hits (2) Reactie(s)Permalink

Topbestuurders gekrenkt door kritiek op salaris

Topbestuurders van het Nederlandse bedrijfsleven voelen zich gekrenkt door het commentaar op hun salaris. In een boek van Volkskrant-journalist Xander van Uffelen dreigen de bestuurders van Shell, KPN en Essent hun hoofdkantoor naar het buitenland te verplaatsen als de kritiek aanhoudt, schrijft de Volkskrant vrijdag. Ze vragen meer waardering voor hun werk.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 17 May 2008
2293 hits (10) Reactie(s)Permalink

De provider als jurist

Online smaad mag. Als een provider niet zeker weet of een uitlating in strijd is met de wet, hoeft hij deze niet weg te halen. Dat besliste de Rechtbank Haarlem in een zaak die was aangespannen door de Nederlandse Staat, tegen de provider van tweedehands autohandelaar A Group. A Group stelde op zijn website: “
“Dutch racist tax officer imposes very high and unrealistic tax on our company. […]??? en “Following a Racist action from the Dutch tax authority our company and her activities have been brought to a standstill.”

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ZaZkia op Thursday, 15 May 2008
1667 hits (2) Reactie(s)Permalink

‘Meer Nederlanders verbouwen groenten’

Meer en meer Nederlanders verbouwen groenten. Dat komt vooral door de gestegen groenteprijzen, meldt De Telegraaf dinsdag. Er worden dit seizoen voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog meer groentezaden dan bloemenzaden verkocht.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 14 May 2008
2054 hits (4) Reactie(s)Permalink

Brand verwoest gebouw TU Delft

Een felle brand heeft dinsdag het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft verwoest. Een deel van het complex is ingestort. Niemand raakte gewond. Het werk van de studenten dat op de computerservers van de universiteit was opgeslagen, bleef bewaard. Alle twee- tot driehonderd mensen die bij het uitbreken van de brand in het gebouw waren, konden tijdig vertrekken maar moesten veelal wel hun spullen achterlaten. Om de brand te bestrijden werden 185 brandweerlieden met vijftig wagens van drie verschillende korpsen ingezet.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 14 May 2008
1799 hits (7) Reactie(s)Permalink

Vrouwen gaan inparkeren

Hou op 20 mei ramen en deuren gesloten en zorg dat de kat binnenblijft. Dan wordt namelijk het Nederland Kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen gehouden. Hertz doet dit om te bewijzen dat “vrouwen en autorijden prima samengaan??? en dus niet om vooroordelen te bevestigen. Het evenement wordt gepresenteerd door Floortje Dessing en een jury, die onder meer bestaat uit coureurs Sandra van der Sloot en Tim Coronel, mag besluiten wie het best inparkeert. De grootste virtuoos krijgt een jaar lang de beschikking over een Mercedes-Benz SLK. Inschrijven kan hier. Het evenement heeft plaats in Amsterdam.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Tuesday, 13 May 2008
1650 hits (0) Reactie(s)Permalink

Gegevens zes miljoen Chilenen urenlang op straat

Een hacker heeft de persoonlijke gegevens van zes miljoen Chilenen op internet gezet. Hij wilde zo duidelijk maken dat persoonlijke informatie niet beveiligd wordt in het Zuid-Amerikaanse land, berichtte de krant El Mercurio zondag.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Monday, 12 May 2008
1904 hits (1) Reactie(s)Permalink

Paus struikelt bij het altaar

Paus Benedictus XVI is zondag tijdens de Pinksterdienst in de Sint Pieter in Rome bij het altaar gestruikeld over het opstapje naar zijn troon. De paus greep de zijkant van de zetel beet voor houvast maar kon niet voorkomen dat hij op zijn knieën viel.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Monday, 12 May 2008
1986 hits (3) Reactie(s)Permalink

Wilders blaast debatavond met moslims af

De eerste debatavond van Geert Wilders met moslims en anderen over de anti-koranfilm Fitna gaat niet door. De PVV-fractie heeft de bijeenkomst op 16 mei in Waddinxveen afgeblazen, omdat te weinig moslims zich heben aangemeld.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 10 May 2008
1891 hits (19) Reactie(s)Permalink

Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 14823390
Paginas "rendered" in 0.2440 secondes
44 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5796

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan