homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


Geen homoboot voor jongeren


De gemeente gaat er bij het COC op aandringen de plannen voor een speciale boot voor jongeren tijdens de Gay Pride in te trekken. De juniorenboot stuit op grote bezwaren.
Burgemeester Cohen begrijpt dat het COC iets met jongeren wil doen, maar vindt dat dit plan de jonge homo’s in een te kwetsbare positie manoeuvreert. Cohen gaat met het COC in gesprek om de organisatie te overtuigen het idee van de nieuwe boot te laten varen.
Cohen en stadsdeel Centrum verlenen de vergunningen voor de Gay Pride. Als zij tegen de plannen zijn, lijkt de boot onmogelijk te realiseren.

Tekst: AT5

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 31 January 2007
2593 hits (7) Reactie(s)Permalink

Schotelantennes moeten gewoon weg!

ROTTERDAM - Woningcorporatie de Nieuwe Unie in Rotterdam heeft de eis dat huurders voor 31 januari hun schotelantenne van de gevel moeten halen, voorlopig laten vallen.

Twee weken geleden liet de Nieuwe Unie 2400 huurders weten dat een einde kwam aan het gedoogbeleid en de antennes eind januari moesten zijn verwijderd.

Dinsdag kwam de woningcorporatie met de mededeling een ‘adempauze’ in te lassen. Dat gebeurde nadat huurdersorganisaties en enkele politieke partijen in Rotterdam hun ongenoegen kenbaar hadden gemaakt over de maatregel. De Nieuwe Unie heeft genoeg van de antennes. ‘‘Ze veroorzaken vaak schade aan gevels, wat substanti?le gevolgen heeft voor het onderhoud. Ook leiden de schotels vaak tot gevaarlijke situaties en ontsieren ze het straatbeeld’‘, aldus de corporatie.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 30 January 2007
3949 hits (12) Reactie(s)Permalink

Seroxat dodelijk voor kinderen!

BBC I liet gisteravond (21.30 uur) in Panorama de desastreuze gevolgen zien van het antidpressivum SEROXAT, bij inname door kinderen en adolescenten. Naast het schokkende feit dat een heel groot aantal kinderen zelfmoord pleegde als een gevolg van de inname van Seroxat was er ook nog het verbijsterende nieuwtje dat Glaxo Smith Kline (GSK) willens en wetens jarenlang onderzoeksgegevens heeft gemanipuleerd en gefraudeerd en gote jongens binnen de kinderpsychiatrie heeft laten vertellen op internationale congressen, in ruil voor heel veel geld, dat Seroxat een veilig middel voor kinderen en adolescenten is!

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 30 January 2007
4193 hits (4) Reactie(s)Permalink

Verlof voor ziek huisdier

LONDEN - Steeds meer Britse werknemers met een ziek huisdier krijgen ‘baasjesverlof’. Volgens personeelsdeskundigen introduceren bedrijven een dergelijke regeling om zich als aantrekkelijk werkgever te profileren.

Meer en meer dierenliefhebbers mogen thuisblijven om voor een ziek huisdier te zorgen. Maar het komt ook steeds meer voor dat een bedrijf een betaalde vrije dag toestaat als de hond of kat naar de dierenarts moet.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 29 January 2007
2168 hits (1) Reactie(s)Permalink

Is er een verband tussen rente en ziekte?


Rente is een zwakke plek in het geldsysteem. Onze economie groeit weliswaar dankzij rente maar het schijnt een exponenti?le groei- en die is weer onnatuurlijk. Alles in de natuur stopt met groeien als het eenmaal een optimaal niveau heeft bereikt. Exponenti?le groei is een teken van ziekte, het is de groei van kanker. Rente heeft voordurende economische groei nodig. Dat zet onder meer een zware druk op het milieu en op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens.

Er is een alternatief en dat heet negatieve rente stimuleren. Dit systeem dwingt mensen om hun geld uit te geven, omdat het anders waarde verliest. We zouden zo een economie kunnen cre?ren waarin levenskwaliteit belangrijker wordt.

Dit verhaal is van Margrit Kennedy en stond in het tijdschrift Ode. Zij is de auteur van Interest and Inflation - Free Money

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 29 January 2007
2237 hits (0) Reactie(s)Permalink

Bal gehakt verliest glans

AMSTERDAM - De bal gehakt wordt minder vet. Het kabinet besloot vrijdag dat het vetgehalte in gehakt omlaag moet van 35 naar maximaal 25 procent.

Ook mager gehakt is volgens de ministerraad niet mager genoeg, en krijgt een nieuw maximaal vetgehalte van 15 procent (was 20 procent). Het besluit betekent een nieuwe stap van de overheid in de strijd tegen overgewicht en ongezonde verzadigde vetten.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Sunday, 28 January 2007
2149 hits (6) Reactie(s)Permalink

Koeweit verbiedt mannen lingerie te verkopen

KOEWEIT-STAD - Koeweit gaat mannen verbieden om lingerie te verkopen. De Koeweitse regering heeft dat zondag besloten, aldus het ministerie van Sociale Zaken en Arbeid in een verklaring.

De regering van Koeweit geeft ondernemers tot 7 april de tijd om zich naar de maatregel te voegen. Mannnen die zich na die datum toch nog bezighouden met de verkoop van vrouwenlingerie kunnen worden beboet. De geldstraffen kunnen oplopen tot 540 euro. (bron: nu.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Sunday, 28 January 2007
1871 hits (1) Reactie(s)Permalink

Armoede ... eigen schuld dikke bult?

Amsterdam gaat samen met Rotterdam onderzoek doen naar de oorzaken van langdurige armoede. De gemeenten willen weten of mensen door hun eigen schuld in armoede blijven hangen, of dat dit aan maatschappelijke factoren ligt. Het onderzoek moet helpen om langdurige armoede effectiever aan te pakken.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 28 January 2007
2160 hits (0) Reactie(s)Permalink

Belgische school verplicht rokers button te dragen

Scholieren die roken moeten op een school in het Belgische Oostende een button dragen met daarop twee teerzwarte longen. “Zo mogen mijn longen eruit zien”, staan ook nog op de button. Het Vesaliusinstituut, dat technisch en verpleegonderwijs geeft, wil zo de rokers ontmoedigen. De actie is bedoeld als overgang naar een algemeen rookverbod op Vlaamse scholen in september.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ZaZkia op Friday, 26 January 2007
2659 hits (10) Reactie(s)Permalink

85-Jarige oma schopt indringers de deur uit

Amstelveen - Donderdag probeerden twee vrouwen met een smoes de woning van een 85-jarige Amstelveense binnen te dringen. De vrouw vertrouwde de zigeunerachtige types niet en zette hen de voet dwars.
Toen zij hierop door ??n van de zwendelaars bij de keel werd gegrepen, bedacht zij zich geen moment en deelde een forse kniestoot uit.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 26 January 2007
1648 hits (1) Reactie(s)Permalink

VS schiet met magnetronkanon

MOODY - Het Amerikaanse leger zet revolutionaire niet-dodelijke strijdmiddelen in om ?de kloof tussen schreeuwen en .... schieten? te overbruggen.
Het Pentagon heeft een nieuw hittestralend wapen ontwikkeld. Het kan worden gebruikt om een menigte onder controle te houden of in de strijd in Irak en Afghanistan.
De hittestraal veroorzaakt een intens gevoel van verbranding, waarvoor het slachtoffer zo snel mogelijk in dekking gaat. Het veroorzaakt geen blijvende verwondingen, aldus staatssecretaris Theodore Barna van Defensie.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 26 January 2007
1630 hits (3) Reactie(s)Permalink

Easy does it!

Als mens proberen we altijd ergens heen te gaan. Velen van ons zijn op zoek naar succes omdat we denken dat dat ons geluk of de waardering van de wereld zal brengen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 24 January 2007
1633 hits (3) Reactie(s)Permalink

Gedichtendag 2007 in Openbare Bibliotheek in de Indische Buurt

Morgen is er een gedichtenavond in de Openbare Bibliotheek in de Indische Buurt. Om 20:00 is er daar een optreden van het duo van de Hoed en de Rand. Meer info via http://www.oba.nl.

Alvast noteren op 4 maart a.s. is er weer een poeziemiddag voor heel Zeeburg in KHL. Meer info volgt nog en raadpleeg ook onze website http://www.cultuurib.nl

Groeten
Arco Seton
Stichting Cultuur Indische Buurt

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Arco op Tuesday, 23 January 2007
1469 hits Permalink

Rijke bajesklant moet cel betalen

De overheid moet het vermogen van veroordeelde criminelen kunnen aanspreken om de kosten van hun detentie te betalen. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet op korte termijn met een voorstel moet komen om dat te regelen.
Het CDA, de VVD, de Partij voor de Dieren en de SGP steunden dinsdag een motie van die strekking van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Volgens de PVV is het erg duur om iemand gevangen te houden en is het onaanvaardbaar dat het tot nu toe onmogelijk is het vermogen van gedetineerden aan te spreken om de kosten van detentie terug te dringen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 23 January 2007
1596 hits Permalink

Mozart kampt met permanente erectie

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische leguaan Mozart heeft weinig plezier gehad van een paringsbeurt. De leguaan in aquariumpark Aquatopia in Antwerpen kreeg na het paren wat vuil in zijn penis. Die ging vervolgens ontsteken en nu kan de leguaan zijn geslachtsdeel niet meer intrekken.

Medewerkers hebben Mozart voorlopig in quarantaine gezet, ver weg van de drie begerige vrouwtjesleguanen Truus, Pepina en Bianca. Aan goede zorgen ontbreekt het hem echter niet. De medewerkers geven hem natte doeken, in de hoop dat de zwelling afzakt. Tegelijk maken ze het geslachtsdeel regelmatig schoon en smeren hem met zalf in.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 23 January 2007
1603 hits (11) Reactie(s)Permalink

Causaliteit is een product van onze logische verbeelding

‘Angst waarvoor? Ik kon er geen verklaring voor vinden. Het was toch niets ongehoord of wereldschokkends dat er welicht gebeurtenissen waren die de beperkte categorie?n van tijd, ruimte en causaliteit overschreden?

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 23 January 2007
1730 hits (0) Reactie(s)Permalink

Genade voor terroristen?

Het is meer dan 24 jaar geleden dat Brigitte Mohnhaupt en Christian Klar, beiden kopstukken uit de Rote Armee Fraction (RAF), veroordeeld werden tot levenslange gevangenisstraf wegens het plegen van terroristische aanslagen waarbij mensen om het leven kwamen.

Meer dan 24 jaar gevangenschap is voor Klaus Kinkel, voormalig Bundesjustizminister (FDP) een rede om in gesprek te gaan met de voormalige terroristen en het vraagstuk van verzoening en genade aan de orde te brengen. Reeds in 1990 heeft Kinkel het al eens geprobeerd, in een tijd dat er nog actieve RAF leden opereerden. Hij wil voor alles de dialoog aangaan om de geweldspiraal te doorbreken.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 22 January 2007
1530 hits (1) Reactie(s)Permalink

Clintons opponent ...

... wordt door de Amerikaanse journaliste Gloria Borgon van de US News and World Report omschreven als een opwindende man, een anti-Hillary. Verder laat zijn ons weten dat Barack Obama zichzelf ziet als een politicus van een nieuwe generatie in tegenstelling tot Hillary Clinton die tot het establishment hoort. Clinton ziet politiek als strijd en voor Obama geldt politiek als middel tot verzoening.

Bron: De Volkskrant

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 22 January 2007
1504 hits Permalink

Roepen ‘fuck you’ naar politie geen belediging

LELYSTAD - “Fuck you”, riep de boze S.J. uit Almere op 6 november 2006 tegen de politie. Van de rechter in Lelystad moet dat kunnen. Hij sprak de 30-jarige Almeerder maandag vrij van belediging van een ambtenaar in functie.

De politierechter in Lelystad vond het gebruikte scheldwoord “niet erg aardig”, maar hij vond in tegenstelling tot de politie Flevoland de term “fuck you” geen belediging. De officier van justitie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Zij had tegen J. een boete van 300 euro ge?ist. (bron: nu.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 22 January 2007
2043 hits (10) Reactie(s)Permalink

De overheidsite www.crisis.nl lag plat op de dag van de crisis

AMSTERDAM - Websites die het publiek moesten voorlichten tijdens de storm van donderdag functioneerden slecht. Beschikbaarheid en snelheid lieten te wensen over, concluderen twee onderzoeksbureaus vrijdag.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 22 January 2007
1501 hits (4) Reactie(s)Permalink

Pagina 1 van 3 pagina's  1 2 3 > 

Statistieken

Bekijks: 14863377
Paginas "rendered" in 0.2579 secondes
44 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5813

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan