homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


Kies een kist voor Saddam

Foto: Jacques

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Friday, 29 December 2006
2196 hits (3) Reactie(s)Permalink

De beste wensen ...

beste mensen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 29 December 2006
2215 hits (1) Reactie(s)Permalink

Degenslikkers hebben vaak last van zere keel

LONDEN (ANP) - Keelpijn is een beroepsrisico voor degenslikkers. Het circuskunstje kan ook ernstiger verwondingen veroorzaken, zoals geperforeerde ingewanden, interne bloedingen en slagaderlijke bloedingen.
Ze lopen de verwondingen echter alleen op als ze even worden afgeleid, constateerde een Britse arts die de keelklachten van degenslikkers onderzocht.
De radioloog Brian Witcombe bestudeerde de medische gegevens van zestig degenslikkers. ,,Ze proberen elkaar te overtreffen door heel veel zwaarden tegelijk te slikken; het record staat op zestien. Of door degens te slikken terwijl ze een eenwieler berijden of buikdansen.’’ De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de kersteditie van het British Medical Journal.

Dat keelpijn veel voorkomt onder de circusartiesten, is weinig verbazingwekkend. Hardwerkende degenslikkers kunnen per maand tot honderd zwaarden in hun keelgat duwen.
bron: bnr.nl

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 29 December 2006
2298 hits (0) Reactie(s)Permalink

Saddam ziet zichzelf gaan als martelaar

BAGDAD - De gewezen Iraakse dictator Saddam Hussein, wiens doodstraf dinsdag in hoger beroep werd bevestigd, zegt naar de galg te gaan als ,,offer’‘. In een brief die zijn advocaten woensdag openbaarden, roept hij de Iraakse bevolking op zich te verenigen in het aangezicht van haar vijanden.
,,Ik offer mezelf. Als God het wil, zal hij me plaatsen tussen echte mannen en martelaren’‘, aldus de dictator in de brief die hij schreef voorafgaand aan de bekendmaking van het doodvonnis in hoger beroep. Volgens advocaat Khalil Dulaimi heeft Saddam de boodschap in november opgesteld kort nadat hij in eerste aanleg ter dood was veroordeeld.Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Mesri op Wednesday, 27 December 2006
2826 hits (9) Reactie(s)Permalink

Tankstation beide kerstdagen overvallen

DEN BOSCH - Een tankstation in Den Bosch is op eerste ?n op tweede kerstdag overvallen. Dat maakte de politie dinsdag bekend.
Zowel maandag als dinsdag kreeg het station aan de Grobbedoncklaan in de vroege ochtend bezoek van een gewapende overvaller. In beide gevallen werd een geldbedrag buitgemaakt. De politie denkt dat het om een en dezelfde dader gaat. (bron: nu.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 26 December 2006
1932 hits (0) Reactie(s)Permalink

“Een vredig kerstfeest en een goed, gelukkig en gezond 2007”

Comit? Onze Hoop wenst u een vredig kerstfeest en een goed, gelukkig en gezond 2007.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Mesri op Sunday, 24 December 2006
2077 hits (4) Reactie(s)Permalink

Merry christmas for you all

Als het heel donker is, dan is een piepklein lichtje al voldoende om ontwaard te kunnen worden. Als het heel licht is, dan valt dat ene piepkleine lichtje niet op en dan kun je je eenzaam voelen en niet gezien of gehoord worden. Dit duurt nooit lang, want het wordt telkens weer donker en ja ... het lichtje hoe klein ook, is er weer en schittert als nooit tevoren.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 23 December 2006
1929 hits Permalink

Prettige Kerstdagen allemaal

Prettige Kerstdagen allemaal.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 23 December 2006
1887 hits (1) Reactie(s)Permalink

Het Vaticaan wil topvoetbal

VATICAAN STAD - Het Vaticaan overweegt serieus een voetbalteam te formeren, dat de concurrentie met bijvoorbeeld clubs als Inter aan kan.
Dat zegt althans Tarcisio Bertone, de minister van Buitenlandse Zaken van de ministaat.
‘‘Ik sluit het zeker niet uit’‘, zei Bertone maandag in diverse Italiaanse media. ‘‘Wij hebben de mogelijkheden. Door Braziliaanse spelers te selecteren uit de honderden katholieke universiteiten van de wereld komen we een heel eind.’‘

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 19 December 2006
1851 hits (2) Reactie(s)Permalink

Mensen kunnen beter ruiken dan gedacht

Mensen kunnen geursporen volgen en zijn waarschijnlijk in staat net zo goed te ruiken als sommige dieren. Dat blijkt uit een onderzoek aan de Berkeley Universiteit in Californi?.
De onderzoekers legden geursporen van tien meter lang aan in een nat grasveld. De 32 proefpersonen moesten onder meer proberen de geuren, onder meer van chocola, te volgen. Driekwart van hen kon, gemaskerd, met dikke handschoenen aan en oordopjes in, het spoor tot het eind toe herkennen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 18 December 2006
1862 hits (1) Reactie(s)Permalink

Jij bent persoon van het jaar 2006

Gefeliciteerd! Jij bent de persoon van het jaar 2006! Inderdaad, JIJ. Jij beheert het huidige informatietijdperk. Welkom in jouw wereld! Met deze tekst (in het engels uiteraard) riep Time alle surfers -en daarmee bijna iedereen, uit tot de meest invloedrijke persoon van het jaar. 2006 staat immers in het teken van een grootschalige digitale gemeenschap en dito samenwerking. Het kosmische compendium door gemeenschapssites wikipedia, youtube en myspace maar ook kleinschaliger projecten, zijn het invloedrijkst dit jaar.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ZaZkia op Monday, 18 December 2006
3871 hits (6) Reactie(s)Permalink

‘Britten geloofden nooit in dreiging Saddam’

LONDEN (ANP) - De Britse regering heeft nooit geloofd dat de Iraakse president Saddam Hussein een bedreiging vormde voor Groot-Brittanni?. De Britten hebben zelfs de Verenigde Staten gewaarschuwd voor de chaos die zou volgen op de omverwerping van het regime.
Dat blijkt uit de getuigenis van een Britse diplomaat bij de Verenigde Naties, die nauw betrokken was bij de onderhandelingen over de invasie in Irak.
In totale tegenspraak met de uitlatingen van premier Tony Blair en diens regering, getuigde de diplomaat Carne Ross achter gesloten deuren voor een Britse parlementaire onderzoekscommissie.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 16 December 2006
1555 hits (1) Reactie(s)Permalink

Politie be?indigt zeer lange proefrit

Een wel heel lange proefrit van een 21-jarige man uit Zoetermeer is woensdagochtend in zijn woonplaats door de politie be?indigd. De man had de auto maandag van een garagehouder meegekregen voor een proefrit. Toen hij dinsdag nog steeds niet terug was, waar- schuwde de 32-jarige garagehouder de politie. Die vond de man woensdagochtend slapend in de auto aan de Bisschopsweg in Zoetermeer.

Nadat de agenten de man wakker maakten, hebben zij hem aangehouden voor verduistering van de auto.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 16 December 2006
1548 hits (1) Reactie(s)Permalink

Geen woord Frans

Ban Ki-moon is gisteren afgegaan als een gieter tijdens zijn eerste persconferentie na zijn be?diging als secretaris-generaal van de VN. De Zuid-Koreaan verstond een in het Frans gestelde vraag niet.

Op verzoek van Ban herhaalde de Canadese journalist de vraag langzamer, maar Ban begreep hem nog steeds niet. Een medewerker schoot hem te hulp en vertaalde de vraag in het Engels, waarop Ban in het Engels antwoorde.

Frans is volgens een eeuwenoude conventie de taal van de internationale diplomatie.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 15 December 2006
1505 hits (3) Reactie(s)Permalink

Kernkwaliteiten Nationale Landschappen op de kaart gezet

In de Nota Ruimte zijn twintig ‘nationale landschappen’ benoemd, gebieden met landschap van internationale betekenis. Het doel is om in deze gebieden de kwaliteit van het landschap te behouden en te ontwikkelen. Om dit doel te ondersteunen hebben het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) en Alterra de kernkwaliteiten van de landschappen op kaart gezet en op cd-rom bijeen gebracht.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 14 December 2006
1530 hits (1) Reactie(s)Permalink

Reuzenrad bedreigt seksleven dieren

Duitse dierenactivisten zijn tegen de bouw van een 175 meter hoog reuzenrad nabij een Berlijnse dierentuin. De attractie zou het seksleven van de dieren in de Zoo bedreigen. De regionale dierenbescherming vreest dat de verlichting van het rad het bioritme van de dieren verstoort. Met name neushoorns zullen zich niet meer voortplanten, stellen de activisten. Ook vormt het rad een gevaar voor vogels.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 13 December 2006
1503 hits Permalink

Eau de Cologne 4711 terug in Duitse handen

De oudste Eau de Cologne in Duitsland, Eau de Cologne 4711, is door het Amerikaanse Procter & Gamble verkocht aan de Duitse parfummaker M?urer und Wirtz. Dit kondigde het Duitse bedrijf dinsdag aan.

De overeenkomst behelst naast het merk ook het beroemde huis ‘Glockengasse’ waar het geurwater oorspronkelijk werd gemaakt en wat nu een populair museum is. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt. Het merk kwam in 1994 in handen van het Duitse cosmeticaconcern Wella, dat in 2003 door P&G werd overgenomen.

Alles over oodeklonje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eau_de_cologne

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 13 December 2006
1616 hits Permalink

Waar ben ik?


Het probleem is niet zozeer

dat je niet in het Hier en Nu bent.

Het probleem is dat je eruit wilt.

Omdat het Nu je niet bevalt ga je op zoek

naar iets anders dan wat er Nu is.

Maar iets anders dan wat er Nu is, is er niet.


(vrij naar) Alexander Smit

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 12 December 2006
1710 hits (0) Reactie(s)Permalink

Kleuter geschorst wegens ‘seksuele intimidatie’

WASHINGTON - Een basisschool in het Amerikaanse Waco heeft een 4-jarige kleuter geschorst wegens “seksuele intimidatie”. Hij had een onderwijsassistente omhelsd en daarbij haar borst geraakt.
De vader van de kleuter dacht dat “de wereld gek is” toen hij het bericht van de schorsing ontving. Zijn zoon begrijpt niet waarom hij geschorst is, aldus de man volgens de krant Waco Tribune-Herald.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 11 December 2006
1538 hits (1) Reactie(s)Permalink

NS-dienstregeling beleeft goede generale

De nieuwe dienstregeling voor de treinen die zondag inging heeft volgens de Nederlandse Spoorwegen een goede generale beleefd. Volgens de NS is de structuur van het nieuwe schema goed, op een paar schoonheidsfoutjes na. Op een aantal stations waren nog niet alle posters met de aankomst- en vertrektijden vervangen. Ook was station Amsterdam Bijlmer nog niet goed toegankelijk door uitgelopen werkzaamheden.

Het klantencentrum van de NS heeft zondag vijftig procent meer telefoontjes gehad dan gebruikelijk. De website http://www.ns.nl werd anderhalf keer zoveel bezocht als normaal. Maandag wordt voor de Nederlandse Spoorwegen de eerste echte test, wanneer 1,1 miljoen reizigers gebruik maken van de treinen en er een volledige ochtend- en avondspits is.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Monday, 11 December 2006
1446 hits (1) Reactie(s)Permalink

Pagina 1 van 3 pagina's  1 2 3 > 

Statistieken

Bekijks: 14860912
Paginas "rendered" in 0.2079 secondes
45 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5813

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan