homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


Adviseren


Alle advies dat je aan een ander gaf, was bestemd voor jou zelf

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 30 November 2006
2320 hits (6) Reactie(s)Permalink

Vetarme frietjes vallen in de prijzen

De Jaarprijs Voedingscentrum 2006 is gewonnen door de vet- en caloriearme frietsoort Frid?ale van Aviko. Dat maakte het voedingscentrum woensdag bekend. De prijs wordt sinds 1997 jaarlijks uitgereikt aan een product of initiatief dat een positieve bijdrage levert aan de volksgezondheid.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 30 November 2006
2712 hits (0) Reactie(s)Permalink

Subsidie voor vrijwilligerswerk allochtonen

Allochtone vrouwen worden volgend jaar extra gestimuleerd vrijwilligerswerk te gaan doen. Dat maakte het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dinsdag bekend.

Het project, dat luistert naar de naam Duizend en ??n Kracht, richt zich vooral op allochtone vrouwen met een lage opleiding en slechte taalbeheersing. “Voor hen is betaald werk vaak nog een brug te ver”, aldus een woordvoerster.

Bovendien zitten vrijwilligersorganisaties vaak te springen om allochtone vrijwilligers, meent het ministerie. “Organisaties willen graag een afspiegeling zijn van de samenleving, maar op dit moment zijn de meeste vrijwilligers oudere autochtonen”, aldus de zegsvrouw. De Staat trekt 3,5 miljoen uit voor het project, dat wordt uitgevoerd in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Breda, Nijmegen en Utrecht.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 29 November 2006
2791 hits (1) Reactie(s)Permalink

‘Paus wenst Turkije lidmaatschap Europese Unie’

Paus Benedictus XVI heeft dinsdag bij aankomst in Turkije gezegd dat hij een Turks lidmaatschap van de Europese Unie wenst. Dit zei de Turkse premier Tayyip Erdogan nadat hij de paus op het vliegveld van Ankara had verwelkomd.

Erdogan zei dat hij de paus heeft gevraagd de inspanningen van Turkije om lid te worden van de EU te steunen. De paus antwoordde toen volgens de Turkse premier dat “we niet politiek zijn maar we wensen voor Turkije dat het lid kan worden van de EU”. De rooms-katholieke geestelijk leider is dinsdag in Ankara aangekomen voor een officieel bezoek aan Turkije.

De in Duitsland geboren kerkvorst hoopt met zijn onder sommige Turken omstreden bezoek “dialoog, broederschap en verzoening tussen culturen en religies” te kunnen bevorderen. Eerder was de paus destijds als de Duitse kardinaal Ratzinger geen voorstander van Turkse toetreding. Hij meende dat een overwegend islamitische land niet in de overwegend christelijke Europa thuishoorde.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Tuesday, 28 November 2006
2214 hits (5) Reactie(s)Permalink

Ook Ren? Froger annuleert optredens

Ren? Froger annuleert al zijn optredens tot nader order. Dat meldt het SBS-programma Shownieuws. Sinds vorige week is de 46-jarige zanger zijn stem kwijt.
Ook Ren? Froger annuleert optredens

Mogelijk heeft Froger zich te veel ingespannen toen hij vorige week samen met Gerard Joling en Gordon een Toppers-special opnam. Tot diep in de nacht zongen de drie makkers in de stromende regen.

Vrijdag zegde Froger al een optreden in de Zeelandhallen in Goes af. De zieke Froger werd vervangen door George Baker, De Havenzangers en Luv.

Maandag moest ook Frans Bauer al zijn optredens afzeggen nadat een poliep op zijn stembanden was geconstateerd.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Tuesday, 28 November 2006
1962 hits (0) Reactie(s)Permalink

Justitie gijzelt Telegraaf-journalisten

Telegraaf-verslaggevers Bart Mos en Joost de Haas zijn vanmiddag door de rechter-commissaris in den haag in gijzeling genomen omdat zij als getuigen in een strafzaak hebben geweigerd te onthullen wie de bron is geweest voor de reportages, begin dit jaar over BVD/AIVD-dossiers die in het criminele milieu terecht waren gekomen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 November 2006
1994 hits (5) Reactie(s)Permalink

Pokeravond afgelast, kans op inval

In de pokersc?ne in Amsterdam heerst onrust. Een voor dit weekend gepland pokertoernooi in caf? Uilenstede werd afgelast uit angst voor invallen door de politie.
Justitie kondigde onlangs aan om illegale kansspelen harder aan te pakken. Onlangs werd een inval gedaan bij een caf? in Vleuten (bij Utrecht). Aangezien organisatoren van pokeravonden flinke boetes riskeren, wordt de angst voor invallen steeds groter.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 November 2006
1935 hits (0) Reactie(s)Permalink

Britse rockers veilen schoenen

Britse popsterren veilen hun schoeisel voor het goede doel. Coldplay, David Bowie, Johnny Marr, Lily Allen, Ringo Starr en anderen hebben hun schoenen ingeleverd bij de Mines Advisory Group (MAG), die de opbrengsten gebruikt om explosieven in Libanon op te ruimen. Dat meldt het Britse muziekblad New Musical Express op zijn website.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Monday, 27 November 2006
2134 hits (0) Reactie(s)Permalink

Kerstprotest

De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas protesteert tegen de offici?le ontvangst van de Kerstman op 9 december in Noordwijk. “De Kerstman is een verzinsel van bedrijven die rond de kersttijd hun omzet willen verhogen”, verklaart voorzitter Tom Hesselink.
“Nederland heeft met Sinterklaas een heel speciale heilige, zijn feest mag niet in de schaduw komen te staan van een door de commercie uitgevonden dikkerd.”
Bron: nu.nl
zie ook: http://www.behoudsinterklaas.nl

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 November 2006
1836 hits (2) Reactie(s)Permalink

Vrouw hangt elf dagen dood achter boekenkast

NEW PORT RICHEY - Na elf dagen zoeken is achter een boekenkast in een huis in Florida het lichaam van de 38-jarige Mariesa Weber gevonden. Weber kwam ondersteboven klem te zitten tussen de muur en de kast, toen ze een stekker voor een televisie in het stopcontact wilde plaatsen.
De vrouw kon zich niet meer bevrijden uit haar benarde positie in haar kamer in een huis in New Port Richey.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 November 2006
2097 hits (1) Reactie(s)Permalink

‘Justitie frustreerde onderzoek Natalee Holloway’

Een aantal incidenten bij justitie op Aruba heeft het onderzoek naar de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway vorig jaar op het eiland op sommige onderdelen gefrustreerd. Dat bleek zondag uit een uitzending van het programma Peter. R. de Vries, misdaadverslaggever.
Zo ontstond er door de zaak een ernstig conflict tussen de procureur-generaal en de hoofdofficier van justitie op Aruba. De eerstgenoemde vond dat de Nederlandse verdachte Joran van der Sloot te laat is aangehouden. Gevolg was dat beiden elkaar een periode niet meer wilden spreken en geen informatie meer uitwisselden.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 November 2006
1616 hits (1) Reactie(s)Permalink

‘Kinderen gaan te weinig naar de tandarts’

Een op de vijf kinderen komt niet of te weinig bij de tandarts. Veel kinderen met gaatjes worden daardoor niet behandeld. Dat meldt de NOS zaterdag.

Volgens een onderzoek van TNO en de Nijmeegse Radbouduniversiteit wordt bij 90 procent van de 5-jarigen niets gedaan aan gaatjes. De Nederlandse Maatschappij tot bevordering van Tandheelkunde (NMT) noemt dit zorgwekkend.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Sunday, 26 November 2006
1851 hits (0) Reactie(s)Permalink

Alzo sprak Huub Oosterhuis

Photo: Jacques

Hoe de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) omspringt met vluchtelingen is te vergelijken met hoe de collaborerende politie in de Tweede Wereldoorlog omsprong met de joden. Ja, ik vind dat een terechte vergelijking. Het enige verschil is dat de IND niet uit is op vernietiging van deze mensen

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Tess Jungblut op Saturday, 25 November 2006
1784 hits (10) Reactie(s)Permalink

New York kampt met bedwantsenplaag

NEW YORK (ANP) - ‘Laat de bedwantsen niet bijten’, luidt een Amerikaanse kinderrijmpje dat ouders voor het slapengaan tegen hun kinderen zeggen. De bedwantsen waren in de westerse wereld uitgeroeid, maar kennen in de Verenigde Staten een comeback.
Vooral inwoners van New York hebben te kampen met de piepkleine zesvoeter die in hun bedden woont en zich voedt aan hun bloed.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 25 November 2006
2199 hits (2) Reactie(s)Permalink

SMS-spel moet van ‘ganzenspotten’ volkssport maken

‘Ganzenspotten’ is binnenkort niet langer uitsluitend een hobby voor fanatieke vogelaars. Althans, als het aan Vogelbescherming Nederland ligt.

Haar nieuwe project, Goosetrack (http://www.goosetrack.nl), moet het voor iedereen leuk maken om met een “verrekijker of telescoop” achter ganzen aan te gaan. Dat maakte de Vogelbescherming vrijdag bekend.

Het principe is simpel. Vrijwel alle ganzen dragen een ring met een identiteitsnummer om hun poot. Iemand die dat nummer per sms doorgeeft, krijgt een tekstberichtje met informatie over het dier in kwestie. “Dat is leuk en het helpt bij onderzoek”, aldus een woordvoerder van de Vogelbescherming.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 24 November 2006
1620 hits (8) Reactie(s)Permalink

Firefox en Internet Explorer kwetsbaar voor hackers

Firefox 2.0 en Internet Explorer 7 zijn kwetsbaar voor een rcsr. Dit stelt hackers in staat om gebruikersnamen en wachtwoorden te achterhalen. Een rcsr (reverse cross-site request) werkt middels een vals inlogformulier. De Firefox wachtwoordmanager voert wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch in op het formulier. Vervolgens wordt de informatie automatisch naar de computer van de hacker gestuurd.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 24 November 2006
1543 hits (2) Reactie(s)Permalink

‘Onzekere toekomst door niets beslissende verkiezingen’

Nederland gaat een onzekere toekomst tegemoet na de niets beslissende Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Tot die conclusie komen veel Europese kranten donderdag een dag na de stembusgang.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 23 November 2006
1689 hits (2) Reactie(s)Permalink

Uitslag Tweede kamerverkiezingen 2006

Bron: Nu.nl.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 23 November 2006
1996 hits (1) Reactie(s)Permalink

Man brengt granaat naar stemlokaal

SIMPELVELD - Een man heeft woensdag een door hem gevonden granaat naar het gemeentehuis van Simpelveld gebracht. Dat meldde de politie. In het gemeentehuis aan de Markt was op dat moment een stemlokaal ingericht. De politie zette de omgeving van de Markt korte tijd af. De oude granaat lag in een auto van de man uit Bocholtz, die hij voor het gemeentehuis geparkeerd had.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 22 November 2006
1640 hits (0) Reactie(s)Permalink

Paus onderzoekt condoomgebruik

Paus Benedictus XVI is bezorgd over de verspreiding van aids en heeft daarom een onderzoek in laten stellen of condooms toch niet theologisch toelaatbaar kunnen worden verklaard. Dit meldt La Repubblica op gezag van een hooggeplaatste bron in het Vaticaan. De paus heeft een omvangrijk dossier laten samenstellen over theologische en wetenschappelijke aspecten van condoomgebruik. De Congregatie voor de Doctrine van het Geloof buigt zich daar binnenkort over.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 22 November 2006
1573 hits (3) Reactie(s)Permalink

Pagina 1 van 4 pagina's  1 2 3 >  Last ›

Statistieken

Bekijks: 14540619
Paginas "rendered" in 0.2118 secondes
45 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5732

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan