homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

VVD: subsidies spookcursussen Oost onacceptabel

De Amsterdamse VVD-fractie heeft opheldering gevraagd van het College over een bericht in de Telegraaf van deze ochtend waarin wordt gemeld dat Amsterdam jaarlijks miljoenen euro subsidie zou verstrekken voor niet bestaande cursussen van Civic in Oost. Het zou onder meer gaan om Arabische les voor kinderen, theedrinksessies en naaicursussen die alleen op papier plaatsvinden. In het Telegraafartikel ontkent Civic dat de cursussen niet worden gegeven. De krant sprak echter met een oud-medewerker, die aangaf dat het vaker voorkomt dat activiteiten ‘alleen op papier gepland worden’.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 24 February 2012
Permalink


Portefeuillehouder Thesing onduidelijk en niet concreet

De VVD fractie is uitermate ontevreden over de antwoorden van portefeuillehouder Thesing op de interpellatie vragen. Op geen enkele vraag kwam een concreet antwoord. De portefeuillehouder verschool zich achter besluiten die in 2005 zijn genomen en kon het externe rapport, wat volgens het stadsdeel zelf is gemaakt over de Europese subsidie, niet boven water halen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 16 February 2012
Permalink


Extra parkeerplaatsen bij winkels op IJburg

In het winkelgebied op IJburg komen 50 extra parkeerplaatsen. Dat beloofde parkeerwethouder van Spijk (D66) tijdens het debat over de parkeerproblemen aldaar. De fractie van D66 had dit onderwerp op de agenda gezet. Het stadsdeel doet er alles aan om economische situatie op IJburg te verbeteren, ook parkeervoorzieningen horen daarbij.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 16 February 2012
Permalink


GroenLinks: Bekijk alle parkeermogelijkheden Diemerpark

GroenLinks vindt dat de uitbreiding van het aantal sportvelden in het Diemerpark niet automatisch gepaard hoeft te gaan met een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen in het park. GroenLinks heeft voorgesteld een ondergrondse parkeerplaats aan te leggen bij de IJburglaan. Deelraadslid Margreet Vermeulen: ‘Het is voor ons heel belangrijk dat er meer sportruimte komt op IJburg, maar de aanleg van een parkeerterrein bij de sportvelden is een te zware inbreuk op de kwetsbare groene omgeving en bovendien onvoldoende veilig voor fietsers en voetgangers die het park bezoeken om te recreëren of sporten.’

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 13 February 2012
Permalink


Stadsdeel Oost versie 2.0

De deelraad van Amsterdam Oost wil dat het stadsdeel meer aandacht geeft aan digitale vormen van participatie en nuttige data en informatie voor participatie zoveel mogelijk online beschikbaar stelt. De door D66 ingediende motie ‘Participatie 2.0’ werd gisteravond door de stadsdeelraad aangenomen, met steun van GroenLinks en de PvdA.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 01 February 2012
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908964
Paginas "rendered" in 0.4612 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig