homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

SP: Hoogste tijd om te investeren in jeugd Indische Buurt

Volgens de SP is het de hoogste tijd om te gaan investeren in de jeugd in Oost. Er is momenteel sprake van overlast in de Indische Buurt. SP-fractievoorzitter Meta Meijer: Ik vind dat niet verwonderlijk. De afgelopen jaren is het jongerenwerk flink gekort.” Stadsdeelvoorzitter Elatik wil de ouders van deze overlastgevende jongeren aanpakken. “Natuurlijk spelen de ouders een rol. Maar de stadsdeelvoorzitter is er zelf verantwoordelijk voor dat jongeren zich stierlijk vervelen in Oost. Daar kan zij wat aan doen, dus doe dat dan ook zou ik zeggen.”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Thursday, 17 November 2011
Permalink


Energieke scholen in Stadsdeel Oost

In Stadsdeel Oost moet een regeling ontwikkeld worden waardoor iedere basisschool in Oost een frisse en gezonde leeromgeving is voor kinderen. D66 diende samen met coalitiepartner GroenLinks een voorstel in om per jaar minstens vijf extra scholen om te bouwen tot een Energieke school. Een Energieke school is een school die een goed binnenklimaat heeft, energiezuinig is en soms zelfs klimaatneutraal is. Een klimaatneutrale school wekt zelf energie op met bijvoorbeeld zonne-energie, kleine windturbines of warmtepompen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 16 November 2011
Permalink


‘Los problemen rond Johan Cruijf Court op’

De problemen rond het Johan Cruyff Court (JCC) moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Dat zei D66 afgelopen dinsdag in de Raadsvergadering van stadsdeel Oost. Om die woorden kracht bij te zetten werd op initiatief van D66 en de PvdA een motie ingediend om het Dagelijks Bestuur de opdracht te geven werk te maken van de overlast die door omwonenden wordt ervaren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 10 November 2011
Permalink


Oost krijgt flexibel cameratoezicht

Oost krijgt volgend jaar flexibel cameratoezicht. Dat is de wens van de deelraad. In plaats van de vaste camera’s die al sinds 2005 op dezelfde plekken in de Indische Buurt hangen wordt er gekozen voor een systeem waar camera’s tijdelijk toegestaan worden. Een voorstel dat D66 hiervoor met PvdA en GroenLinks indiende werd door ruime meerderheid gesteund.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 09 November 2011
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908991
Paginas "rendered" in 0.4738 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig