homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Demonstratieve Bewonersoptocht Platanenweg naar Stadgenoot

De bewoners van de Platanenweg en de Olmenweg zijn het beu. Samen met Huurdersvereniging Groot Oost en de SP organiseren ze [morgen, red] een demonstratieve optocht naar het hoofdkantoor aan de Sarphatistraat. Daar bieden ze de directeur een petitie aan.  Ondanks aandringen door de raad in Amsterdam Oost wil woningcorporatie Stadgenoot geen maatwerk verlenen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Thursday, 24 February 2011
Permalink


Beter anders dan leeg

In de wijk IJburg staat op dit moment 3000 vierkante meter aan winkelruimte leeg. De meeste van deze panden zijn sinds de oplevering nog nooit in gebruik genomen. Ook in andere delen van stadsdeel Oost komt leegstand van winkelruimtes regelmatig voor. D66 vindt dit verspilling van kostbare ruimte en slecht voor de lokale economie en vraagt zich af wat het Stadsdeel hieraan wil gaan doen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 19 February 2011
Permalink


VVD Amsterdam Oost deelt weer taarten uit in de buurt

Op vrijdag 11 februari a.s. delen de VVD-statenleden van Noord-Holland persoonlijk taarten uit aan allerlei personen en organisaties in heel Noord-Holland die iets speciaals voor de gemeenschap
hebben gedaan of doen. VVD-statenlid en deelraadslid in Amsterdam Oost Köksal Gor: “Doel van deze actie is om mensen of organisaties in het zonnetje te zetten vanwege hun bijzondere inzet
voor de gemeenschap in buurt, wijk, stad of dorp.”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Thursday, 10 February 2011
Permalink


Winterslaap op IJburg

Een partijtje tennis spelen zit er voorlopig niet in op IJburg, zo blijkt uit een brief van PvdA- wethouders Reuten en Elatik. De oorzaak hiervan is dat de bedreigde rugstreeppad mogelijk zijn winterslaap op het werkterrein houdt, waardoor de aanleg van het tennispark voorlopig is stilgelegd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 10 February 2011
Permalink


Geef de bewoners van de Platanenweg geen valse hoop

De PvdA is ontstemd over de valse hoop die de SP fractie in Amsterdam Oost geeft aan de bewoners van de Platanenweg. De SP houdt de bewoners voor dat de stadsdeelraad de macht heeft om Stadgenoot te dwingen om deze bewoners een vast huurcontract te geven, of anders een urgentieverklaring. Dat kán de deelraad niet afdwingen, sterker nog, het is illegaal. Als bewoners met een tijdelijk huurcontract vijf jaar lang gehuurd hebben, dan is het einde oefening.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 10 February 2011
Permalink


Dappermarkt moet goedkoper

De kosten van de Dappermarkt moeten omlaag, dat is de opdracht die D66 aan de wethouder Marktzaken heeft meegegeven tijdens de deelraadsvergadering van 1 februari 2011. Al jaren is er gesteggel tussen de marktondernemers op de Dappermarkt en het stadsdeel over de kosten van de Dappermarkt. Er is wel overeenstemming over het feit dat de markt kostendekkend moet zijn. Maar welke kosten daadwerkelijk gemaakt worden, dat is nu al jaren onduidelijk. Hieraan moet nu voor eens en altijd een einde komen, vindt D66.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 07 February 2011
Permalink


Cameratoezicht slechts met half jaar verlengd

Ondanks grote steun van bewoners en ondernemers besloot de deelraad in Amsterdam Oost gisteren slechts tot een verlenging van het cameratoezicht in de Indische Buurt met een half jaar in plaats van de door het dagelijks bestuur (DB) van het stadsdeel voorgestelde twee jaar. Volgens Marianne Poot, fractievoorzitter van de VVD, worden bewoners in de steek gelaten: ‘bewoners en ondernemers geven massaal aan dat cameratoezicht hun veiligheid vergroot. Wij vinden dat dit al voldoende reden is om cameratoezicht voort te zetten’.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 07 February 2011
Permalink


D66 kritisch over verlenging cameraproject

D66 Amsterdam Oost heeft dinsdagavond 1 februari 2011 ingestemd met een tijdelijke verlenging van cameratoezicht in het westelijke deel van de Indische Buurt. Tot 30 oktober 2011 blijft het cameratoezicht met steun van D66 gehandhaafd. In de komende maanden wil de partij er een betere en diepgrondige evaluatie komt naar het aanwijsbare nut en toegevoegde waarde van iedere camera.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Thursday, 03 February 2011
PermalinkStatistieken

Bekijks: 909152
Paginas "rendered" in 0.4396 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5456


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig