persbericht VVD Oost
Tijdens de eerste periode van sneeuw in november werd er al terecht geklaagd over het strooibeleid van stadsdeel Amsterdam Oost. Toen werd beterschap beloofd door verantwoordelijk wethouder Özütok (Groenlinks), maar helaas blijkt deze belofte weinig waard. Nu midden in een tweede sneeuwperiode zien wij geen verbetering.
De gemeente Amsterdam heeft onder andere samen met de stadsdelen en schooldirecties van basisscholen afgesproken dat zij met vereende inspanningen gaan zorgen voor meer kleurrijke scholen. Kleurrijke scholen zijn gemengde scholen waar kinderen van verschillende etnische afkomst en/of uit verschillende sociaal-economische milieus samen les krijgen. Doel is om de (basis)scholen een afspiegeling te laten zijn van de buurt. Méérbelangen en VVD benadrukken hierin de vrijheid van de ouders en wijzen dwang af.
Op 14 december heeft het stadsdeel de begroting voor 2011 behandeld. Er komen stevige bezuinigingen aan. Er wordt ruim 7 miljoen bezuinigd. Een bedrag waar de Pvda begrip voor heeft. Het zijn financieel moeilijke tijden en dan moeten dergelijke bedragen worden bezuinigd. Waar we op tegen zijn is bezuinigen zonder visie. De PvdA wil dat het dagelijks bestuur van Oost met de bezuinigingen rekening blijft houden met de bewoners van Oost.
D66 roept het bestuur van stadsdeel Oost op om de kwaliteit van het primair onderwijs aan ouders in Oost inzichtelijk te maken. Bij de begrotingsbehandeling voor 2011 bleek stadsdeel Oost hiervoor nog geen enkel initiatief te hebben ondernomen, ondanks dat dat wel in het Programma-akkoord voor de huidige coalitie is afgesproken. Volgens D66 heeft elk kind in Oost recht op goed onderwijs en moet dit met behulp van de centrale stad en het stadsdeel ook haalbaar zijn. “Goed (primair) onderwijs is een van de belangrijkste fundamenten voor een kansrijke leer- en carrièreloopbaan van een kind???, aldus D66 onderwijswoordvoerder Nico Janssen.
Een kapotte lantaarnpaal, gaten in de weg en zwerfvuil; niet alleen jarenlang in de ergernissen top 5, maar ook van belang voor een veilig en prettig gevoel in de buurt. Het stadsdeel zet zich hiervoor in. Een schoon en heel stadsdeel is immers in ieders belang. Ieder jaar stelt de raad de hoogte van de tarieven vast voor zowel burgers als bedrijven (in de verordening afvalstoffenheffing). Die tarieven zijn opgebouwd uit kosten voor de afvalverwerking, het wagenpark en ander materiaal, en de veegkosten. Ondanks recente berichten over vermeende zelfverrijking zijn dit allemaal taken (en kosten) voor een schoon Oost. De tarieven dekken echter de kosten niet.
Statistieken
Bekijks: 994893
Paginas "rendered" in 0.6048 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5858