homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

“Elatik moet goedkope woorden terugnemen???

De fractie van Méérbelangen is verontwaardigd over uitlatingen die Fatima Elatik afgelopen woensdag deed in Het Parool. In een interview suggereerde de pas herbenoemde stadsdeelvoorzitter dat de oppositie in stadsdeel Oost het op haar gemunt heeft omdat zij moslim is, van Marokkaanse afkomst, lid van de PvdA en omdat zij een hoofddoek draagt. Fractievoorzitter Bas van Vliet vindt dat Elatik deze aperte onjuistheid moet terugnemen.
“Deze insinuatie is zo goedkoop dat ik er wel op móet reageren???, zegt Van Vliet.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 29 November 2010
Permalink


Méérbelangen hekelt terugkeer PvdA in bestuur Oost

persbericht MeerbelangenLokale partij Méérbelangen hekelt de terugkeer van de PvdA in het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost. Die duidt erop dat machtshonger bij de partij het heeft gewonnen van zelfkennis én van het stadsdeelbelang. Dat zei Bas van Vliet, fractievoorzitter van Méérbelangen, vanavond tijdens de deelraadvergadering waarin de PvdA officieel terugkeerde in de coalitie.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 23 November 2010
Permalink


Blijven bouwen of niet?

De SP wil graag weten wat bewoners van stadsdeel Oost en West vinden van de plannen om het aantal nieuw te bouwen huurwoningen in deze stadsdelen met bijna 1800 verminderen. Het gemeentebestuur wil minder bouwen om zo financiële problemen op te lossen. De SP vindt de gevolgen van niet bijbouwen - nog langere wachtlijsten voor sociale huurwoningen - te groot.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 21 November 2010
Permalink


Eerste oplossingen voor IJburgfile in zicht

De eerste oplossingen voor de dagelijkse IJburgfile lijken in zicht. Dit blijkt uit een brief van wethouder Van Spijk (D66) aan de deelraad van Oost. Op korte termijn worden er maatregelen genomen om de dagelijkse file aan te pakken. Daarnaast zijn er ook lange termijn maatregelen nodig voor structurele verbetering van de bereikbaarheid van IJburg. De dagelijkse files op IJburg, in de volksmond ook wel JanHoekfile genoemd, zorgen niet
alleen voor veel ergernis, maar leiden ook tot gevaarlijke situaties.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 14 November 2010
Permalink


Rochdale, neem je verantwoordelijkheid!

Open Brief PvdA Amsterdam Oost
19 jaar geleden werd er voor het eerst gesproken over vernieuwing van de wijk Jeruzalem in Amsterdam Oost. 12 jaar geleden werden de eerste plannen ontwikkeld voor de vernieuwing. Na terecht protest van de bewoners en veel gedoe werd er vorig jaar eindelijk overeenstemming bereikt over de stadsvernieuwing in Jeruzalem. Alle partijen waren tevreden en er is een stedenbouwkundig plan gemaakt waarin een goede balans is gevonden tussen de belangen van de huidige bewoners en de wooneisen van de 21ste eeuw met behoud van de bestaande sfeer van de wijk.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 08 November 2010
Permalink


Méérbelangen op de bres voor bewoners Jeruzalem

Persbericht Méérbelangen
Lokale partij Méérbelangen gaat zich inspannen voor de bewoners van de wijk Jeruzalem in Amsterdam-Oost. De fractie wil dat het stadsdeelbestuur erop toeziet dat woningcorporatie Rochdale de huizen in de verouderde wijk blijft onderhouden. Ook wil Méérbelangen dat er geen tijdelijke huurcontracten worden afgegeven, zolang Rochdale geen concrete plannen heeft om de afgesproken vernieuwing van Jeruzalem uit te voeren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Thursday, 04 November 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908972
Paginas "rendered" in 0.5058 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig