homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Oneerlijkheid in Amsterdam Oost rond goedkoper parkeren voor ouderen en mensen met een beperking

Bewoners uit Amsterdam Oost van 65 jaar en ouder of met een beperking kunnen een parkeerkraskaart aanvragen. Met deze kraskaart kunnen bezoekers voor de helft van de prijs parkeren in de buurt. Het stadsdeel wil zo helpen voorkomen dat ouderen en mensen met een beperking minder bezoek krijgen door de parkeertarieven. Niet iedereen kan zomaar een kraskaart kopen. Bewoners moeten hiervoor eerste een kraskaart vergunning aanvragen. Het
stadsdeel wil de mogelijkheid tot het gebruiken van kraskaarten actief onder de aandacht brengen bij bewoners. Maar is dit overal in Amsterdam Oost mogelijk?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 26 September 2010
Permalink


VVD blij met tijdelijke oostelijke ontsluiting IJburg

De VVD gemeenteraadsfractie en deelraadsfractie Oost zijn blij dat de oostelijke ontsluiting van IJburg open blijft tot de definitieve inrichting in 2013. Dat heeft de gemeente in overleg met de gemeente Diemen en Nuon besloten. De weg, die over het grondgebied van Diemen en NUON loopt, is sinds juni open. Deze zorgt voor een behoorlijke verlichting van de verkeersdruk. De VVD en de PvdA in zowel de gemeenteraad als de deelraad hebben zich hier in 2009 hard voor gemaakt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 23 September 2010
Permalink


D66-fractie stelt vragen over ICT-problemen

D66 maakt zich ongerust over de problematische staat van de ICT-infrastructuur in Amsterdam en heeft daarover vragen aan het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost gesteld. D66 wil weten welke risico’s Oost loopt, aangezien Oost veel gebruik maakt van de Amsterdamse ICT-infrastructuur en veel ICT-diensten centraal worden geregeld. Begin september werd bekend dat er veel problemen zijn met de gemeentelijke computersystemen. Er wordt, in vergelijking met andere gemeenten, veel meer geld in Amsterdam in ICT gestoken terwijl de kwaliteit veel lager is.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 21 September 2010
Permalink


PvdA: Pak wachtlijsten basisscholen aan

Gisteren berichtte AT5 dat Suzan Albers uit Oost al twee jaar haar vierjarige zoontje probeert in te schrijven op een basisschool in het stadsdeel. Op vier basisscholen in de buurt is haar zoontje Tjenno uitgeloot. De PvdA Amsterdam Oost wil nu een plan van aanpak om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Veel Amsterdamse basisscholen hebben een wachtlijst. Veel scholen werken met een systeem van loting voor 4-jarige kinderen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 14 September 2010
Permalink


Eindelijk een speeltuin op IJburg!

Er komt eindelijk een speeltuin op IJburg! Dat is de conclusie van de vergadering van de raadscommissie Openbare Ruite van maandag 6 september. Het speeltuin is het burgerinitiatief van ruim 300 IJburgers, die ruim een jaar geleden de eerste stappen hiervoor zette. D66 en een meerderheid van de raad kiest voor het Van Goghpark als lokatie. D66-raadslid Jelmer Alberts: “Er waren twee mogelijkheden: Rieteiland Oost en het Van Goghpark. Na het afwegen van de voor- en nadelen heeft D66 gepleit om te kiezen voor het Van Goghpark.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 09 September 2010
Permalink


Stadsdelen tonnen kwijt aan wachtgeld

De zeven stadsdelen in Amsterdam betalen momenteel gezamenlijk bijna 300.000 euro wachtgeld per maand. Dat gaat naar 53 oud-bestuurders. Zij maken geheel of gedeeltelijk gebruik van de regeling voor voormalige politici die nu zonder werk zitten. Dat blijkt uit eigen onderzoek dat Het Parool zaterdag publiceerde. De krant verkreeg deze informatie met behulp van de Wet openbaarheid van bestuur.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 04 September 2010
Permalink


Méérbelangen bezorgd over drugsoverlast Indische buurt

Méérbelangen maakt zich zorgen over de veiligheid in de Indische buurt. Berichten over drugsoverlast, bedreigingen van bewoners en ondernemers en gevaarlijke verkeerssituaties zijn voor de fractie aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het dagelijks bestuur. De drugsoverlast doet zich voor rond de coffeeshops Best Friends en The Stud in de Niasstraat, in het noordoostelijk deel van de Indische buurt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 04 September 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 909119
Paginas "rendered" in 0.4745 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5456


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig