homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Perspectievennota: veel woorden om niets

Het bestuur van stadsdeel Oost had er 25 pagina’s voor nodig, maar keuzes, een visie, waren ver te zoeken in de perspectievennota. Al een half jaar worden de geesten rijp gemaakt voor forse bezuinigingen, maar ook nu waren er geen concrete voorstellen. SP-fractievoorzitter Meta Meijer: “Al bij het coalitieakkoord, en ook nu weer, willen wij keuzes maken. Het is onfatsoenlijk om pas in december een definitieve richting in te slaan, terwijl verenigingen, organisaties en bewoners moeten weten wat ze in 2011 van ons mogen verwachten.”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 21 July 2010
Permalink


Nog geen besluit over speeltuin IJburg

Vorige week berichtte Het Parool dat de geplande grote speeltuin op IJburg niet doorgaat. Dat bericht is nogal voorbarig. Na de zomer zal de Stadsdeelraad zich buigen over het uitgevoerde locatie-onderzoek en de verschillende opties voor het realiseren van speelplekken op IJburg -van een grote speeltuin op Rieteiland Oost tot een kleinere speeltuin in het Theo van Goghpark. Er is dus nog geen besluit genomen. Wordt vervolgd!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 21 July 2010
Permalink


Algemene Beschouwingen 2010

Het Dagelijks Bestuur presenteert een beleidsarme perspectievennota 2010. Naar verwachting en begrijpelijk. We staan voor belangrijke keuzes de komende jaren. Het Dagelijks Bestuur neemt hiervoor de tijd. De PvdA vindt dit verstandig. Wij verwachten in het najaar gefundeerde voorstellen. Niet roekeloos, maar met onderliggend beleid en draagvlak bij bewoners, organisaties en ondernemers. Daarbij moet de vraag centraal staan wat we de komende jaren willen bereiken en op welke manier we de middelen zo effectief mogelijk inzetten om deze ambities waar te maken. Een sluitende begroting is hierbij voor de PvdA uitgangspunt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 21 July 2010
Permalink


Zorgen om financiële situatie Amsterdam Oost

De VVD heeft vandaag in haar Algemene Beschouwingen tijdens de deelraadsvergadering haar zorgen uitgesproken over de financiële situatie van het nieuwe stadsdeel Oost. Beide oude stadsdelen hadden al geen sluitende begroting op de lange termijn en het nieuwe Dagelijks Bestuur laat in de Voorjaarsnota (of Perspectievennota) geen daadkracht zien om de problemen op te lossen. In deze eerste financiële verantwoording van het nieuwe stadsdeel worden alle problemen naar voren geschoven.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 01 July 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 909124
Paginas "rendered" in 0.5066 secondes
53 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5456


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig