homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Alcohol verbod

Maandag is er in de commissie vergadering gesproken over de “overlast van alcoholisten???  in het Oosterpark. Dit komt al een paar zomers terug in de stadsdeelraad en de vraag was wat gaat er nu gebeuren. Het vorig jaar ingevoerd, en terug getrokken alcohol verbod werkte niet. Maar bezoekers van het park ervaren overlast van groepen mensen die aan alcohol verslaafd zijn. In de commissie heb ik mij vooral uit gesproken om een definitieve oplossing te zoeken in “zorg, opvang en dag besteding??? en bij overlast handhaven.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 30 June 2010
Permalink


Verslonzing van Park Frankendael

D66 heeft vragen gesteld aan het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost over het onderhoud aan Park Frankendael. Het in 2008 opgeknapte en grotendeels volgens Engelse landschapstijl heringerichte park, een paradepaardje van groen en recreatief Oost is zo kort na oplevering alweer aan het verslonzen, wat zonde is. “Bij de opening zag het park er nog prachtig verzorgd uit.???, aldus duo-raadslid Nico Janssen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 23 June 2010
Permalink


PvdA Oost: “De Key houdt zich niet aan afspraken!???

De PvdA-fractie Amsterdam Oost is zeer teleurgesteld over de manier waarop woningcorporatie De Key omgaat met de bewoners van de Dubbeltjeswoningen. De Dubbeltjeswoningen zijn het eerste bezit van woningcorporatie De Key en liggen aan de Mauritskade in het Oosterpark. Woningcorporatie De Key wil de woningen renoveren en deels samenvoegen. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 14 June 2010
Permalink


Bootjes van bewoners Bogortuin mogen blijven

Er is goede hoop dat er in de toekomst een officiële ligplaats komt voor bootjes van bewoners van de Bogortuin en omgeving. Dat is de uitkomst van de vergadering van de deelraad Oost op dinsdag 8 juni. D66 had het onderwerp op de agenda geplaatst nadat de buurtbewoners een brief hadden ontvangen waarin werd gedreigd met wegslepen van de bootjes en het uitdelen van bekeuringen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 11 June 2010
Permalink


Woestijnvorming in Oost

SP Oost komt met notitie over braakliggend terrein en woestijnvorming in Oost

De SP in Amsterdam Oost wil dat er een einde komt aan het lang braak liggen van terreinen waarop huizen stonden. Het stadsdeel zou daarom moeten weigeren sloopvergunningen te verlenen. “Woningen worden gesloopt, maar herbouw laat lang op zich wachten”, concludeert raadslid Tiers Bakker. Woningcorporatie Ymere wil nu panden in de Vrolikstraat en de Derde Oosterparkstraat slopen ondanks dat hier nog reguliere huurders wonen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 08 June 2010
Permalink


Bootjes bij de Bogortuin

Bewoners van de Bogortuin en omgeving op het Java-eiland, die een zeilbootje of sloepje voor de deur in de IJhaven hebben liggen, vonden onlangs een brief van de gemeente die geplakt was op hun boot. Hierin werd geschreven dat het verboden is om bootjes aan te meren, niet alleen bij Sail , zoals iedere 5 jaar, maar vanaf nu permanent. Dienst Binnenwater Beheer geeft aan vanaf 9 juni dit verbod te gaan handhaven en dus bootjes van bewoners te gaan wegslepen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 02 June 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908959
Paginas "rendered" in 0.4432 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig