homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Méérbelangen ontstemd over plannen Bogortuin

Méérbelangen is verbaasd en ontstemd over het besluit van stadsdeel Zeeburg om, zonder overleg met omwonenden, zestig vlaggenmasten neer te zetten in de Bogortuin, op het Java-eiland. “Als dit een voorbeeld is van de bestuurscultuur die ons na de fusie te wachten staat in het nieuwe stadsdeel Oost, dan gaan we sombere jaren tegemoet”, aldus Bas van Vliet, raadslid in het huidige Oost-Watergraafsmeer en straks ook in het nieuwe Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 30 March 2010
Permalink


Goede sfeer coalitievorming Amsterdam Oost

De besprekingen tussen PvdA, GroenLinks en D66 over een programakkoord voor het te vormen Dagelijks Bestuur van het nieuwe stadsdeel Oost verlopen volgens de betrokken onderhandelingsteams van de beoogde coalitiepartijen in een prettige en constructieve sfeer. 
Na het aanvaarden van de uitnodiging die PvdA-lijsttrekker Fatima Elatik deed aan Astrid Kuiper (GroenLinks) en Jeroen van Spijk (D66) om verder te praten over het vormen van een Dagelijks Bestuur voor stadsdeel Oost, hebben inmiddels twee bijeenkomsten plaatsgevonden onder voorzitterschap van oud-gemeenteraadslid Thijs Reuten.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 25 March 2010
Permalink


Renovatie zonder raadpleging bewoners

De bewoners van de Gorontalostraat in Zeeburg zijn niet geraadpleegd over de plannen om hun huizen te renoveren. Dat bleek toen SP’ers zaterdag de straat in gingen om met bewoners over de renovatie te praten. Er is een peildatum - de datum waarop de woningen leeg moeten zijn - afgegeven door de portefeuillehouder, terwijl volgens afspraken tussen de corporaties en de gemeente bewoners eerst geraadpleegd moeten worden. Hen moet onder andere worden gevraagd of zij willen dat hun woning gerenoveerd wordt, of zij willen terugkeren na renovatie en of zij een eventuele huurverhoging kunnen en willen betalen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 24 March 2010
Permalink


Na de verkiezingen: coalitiebesprekingen

De stadsdeelraad-verkiezingen zijn voorbij, nu is het tijd voor coalitiebesprekingen. Wie gaan er de oppositie in en wie vormen de coalitie de komende 4 jaar? Na een eerste ronde verkennende gesprekken heeft de PvdA-lijsttrekker Fatima Elatik gisterenavond GroenLinks en D66 uitgenodigd om te gaan praten over een coalitie-programma voor Amsterdam Oost. Astrid Kuiper (GroenLinks) en Jeroen van Spijk (D66) gaan beide op de uitnodiging van de PvdA in. De inzet van D66 voor de onderhandelingen is om een duidelijk progressief, sociaal-liberaal gezicht toe te voegen aan de coalitie.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 24 March 2010
Permalink


VVD: ‘Kiezers bedankt!’

7.189 Amsterdammers uit Oost stemden op 3 maart jl. VVD. Nog nooit waren wij zo groot in Stadsdeel Oost. Op IJburg was de VVD voor de stadsdeelraads-verkiezingen zelfs de grootste partij! Heel veel dank voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij gaan de komende vier jaar onze uiterste best doen voor een liberaal Stadsdeel Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 17 March 2010
Permalink


Meint Helder fractievoorzitter PvdA Oost

De fractie van de PvdA Oost heeft maandagavond met algemene stemmen Meint Helder tot fractievoorzitter gekozen. Meint Helder was in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer raadslid en woordvoerder Wonen en Grote Projecten. Hij stond nummer 3 op de kandidatenlijst van de PvdA Oost.
bron: PvdA Oost

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 09 March 2010
Permalink


PvdA nodigt alle partijen uit voor bijeenkomst

Fatima Elatik heeft vrijdagmiddag alle partijen in Amsterdam Oost uitgenodigd voor een gezamenlijke orienterende bijeenkomst over de vorming van een nieuw bestuur voor Amsterdam Oost. Deze eerste bijeenkomst is openbaar. Tijdens deze bijeenkomst zal iedere partij haar eerste reactie geven op de verkiezingsuitslag en zullen afspraken worden gemaakt over het vervolg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 06 March 2010
Permalink


Elatik: ‘Oost wil links’

De bewoners van het nieuwe stadsdeel Oost willen een ‘links en sociaal’ bestuur. Die conclusie trekt lijsttrekker Fatima Elatik van de PvdA, die met acht zetels hier de grootste werd.
Daarmee bleef de partij de grote winnaars GroenLinks (zeven zetels) en D66 (vijf) toch nog voor. “Eerlijk gezegd had ik verwacht nog een zetel te verliezen,” bekent Elatik. De uitslag is een hard gelag voor de VVD, die vergeleken met de uitslag in 2006 in de fuserende stadsdelen Zeeburg en Oost-Watergraafsmeer ook gewonnen heeft en vier zetels krijgt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 06 March 2010
Permalink


Kiezers bedankt ! GroenLinks in Oost wint

Kiezers bedankt ! GroenLinks in Oost wint. Groenlinks wint er twee zetels bij en komt zo van 5 op 7 zetels. Met 7 zetels en als de 2e partij in Oost hebben we een voortreffelijk resultaat behaald. Astrid Kuiper:“Kiezer bedankt voor het vertrouwen in GroenLinks Oost Met het behalen van 7 zetels ben ik zeer tevreden en feliciteer ik de PvdA met het feit dat ze 677 meer stemmen hebben gehaald dan GroenLinks en hier door de grootste zijn geworden in Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 05 March 2010
Permalink


D66 bedankt kiezers voor grote winst

D66 Amsterdam Oost, die tijdens de deelraadsverkiezingen in Amsterdam met 5 zetels een grote winst boekte, wil de kiezers bedanken die hieraan mee hebben geholpen. ’ Deze overwinning is grandioos en we willen iedereen die op D66 Amsterdam Oost gestemd heeft hier hartelijk voor bedanken’, aldus Jeroen van Spijk, lijsttrekker D66 Amsterdam Oost. D66 Amsterdam Oost is met 5 zetels klaar voor de toekomst en wil zich volledig gaan inzetten voor een betere toekomst voor Amsterdam Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 05 March 2010
Permalink


Pascal Brugmans (CDA Oost) wil graffiti aanpakken

Graffiti is een bekend probleem in Amsterdam Oost. Je loopt een stukje door de Indische Buurt en je ziet al snel de zogenaamde “tags??? op je afkomen. Tags zogenaamde handtekeningen van de maker. Dit soort afbeeldingen verstoren het straatbeeld in oost. Het geeft een onhygienisch beeld van verpaupering en onveiligheid. Pascal Brugmans is nummer 2 op de lijst van het CDA in Oost en wil het vandalisme van graffiti aanpakken. “Oost verdient beter. Stem CDA!”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 02 March 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 909132
Paginas "rendered" in 0.4898 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5456


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig