homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Asielzoekerscentrum no way!

Van Poelgeest had handtekening nooit mogen zetten

Met ontsteltenis en woede heeft de VVD-Amsterdam kennis genomen van het ondertekenen gisteren van een overeenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) over de huisvesting van 2.000 asielzoekers in Amsterdam door wethouder Van Poelgeest. Gemeenteraadslid en integratiewoordvoerder Robert Flos: “Wij zijn echt totaal verbijsterd dat 5 dagen vóór de verkiezingen GroenLinks wethouder Van Poelgeest een handtekening zet onder zo’n controversiële overeenkomst zonder dat de raad hiermee heeft ingestemd. Tot eind april hebben we geen inhoudelijke raadsvergaderingen meer. Het uitgeregeerde linkse College denkt dit nog even er door te drukken: schandalig!??? Ook Zeeburg-wethouder Dennis Straat (VVD) is hier buiten gehouden: “Dit is toch echt heel vreemd aangezien ik samen met Van Poelgeest in het bestuurlijk team voor IJburg zit en hier totaal niks van wist???.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 27 February 2010
Permalink


Samen in spanning wachten op de verkiezingsuitslag

Persbericht stadsdeel Zeeburg, Oost / Watergraafsmeer

De twee fuserende stadsdelen in Oost organiseren op woensdag 3 maart, de dag van de lokale verkiezingen, een bruisende verkiezingsavond met veel politiek en amusement in het toekomstig stadsdeelhuis van Oost.
Als de stembureaus om 9.00 uur ’s avonds op de dag van de verkiezingen sluiten, begint het tellen van de stemmen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 27 February 2010
Permalink


Politiek Cafe met Mariette Hamer en Fatima Elatik

Zaterdag 27 februari organiseert de PvdA Oost een politiek cafe over Onderwijs en Segregatie. Gasten zijn Mariette Hamer (fractievoorzitter PvdA Tweede Kamer) en Fatima Elatik (lijsttrekker PvdA Oost). Na een inleiding van de twee gasten gaan we in discussie over Onderwijs en Segregatie. Hoe gaan we segregatie in het onderwijs tegen? Wat is de mening van de bewoners over een aanmeldpunt en aanmeldmoment? Hoe lossen we de segregatie in het onderwijs op IJburg op? 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 25 February 2010
Permalink


D66: Fatima Elatik houdt tekort van 1 miljoen onder de pet

Uit een brief van wethouder Fatima Elatik (Pvda) aan de raad van Zeeburg blijkt dat er een overschrijding is van €1 miljoen op de bouw van de Zuiderzeeschool op IJburg. Dit is de zoveelste overschrijding op onderwijshuisvesting. In verband met die overschrijdingen liet de Zeeburgse raad eerder een onderzoek instellen door de Rekenkamer.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 22 February 2010
Permalink


SP komt met ‘reddingsplan’ voor IJburg

Een jongerencentrum, een pont naar de stad, een openbare bibliotheek en een gemeenteloket voor het afhalen van paspoorten en het doen van geboorteaangiftes. Met deze voorzieningen en een pakket maatregelen wil de SP IJburg een nieuwe start laten maken en transformeren in de wijk zoals die bij het begin van de aanleg zo’n tien jaar geleden bedoeld was: gezellig, veilig en bereikbaar.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 20 February 2010
Permalink


Even voorstellen: Pascal Brugmans

Ik ben Pascal Brugmans een 21 jarige HBO-Rechten student uit Amsterdam Oost. Ik sta op plek 2 van het CDA in Oost. Mijn hele leven woon ik al in Oost en zelfs in dezelfde straat. Mijn raakte echter tijdelijk invalide, waardoor wij van de 3e etage naar een benedenhuis verhuisden. Momenteel werk ik parttime bij een supermarkt in Oost als teamleider. De overige uren in de week ben ik student.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Rogier op Tuesday, 16 February 2010
Permalink


Lastenverzwaring welzijnswerk door verkoop vastgoed?

D66 ongerust over nieuwe cijfers

Uit de nieuwe cijfers die GroenLinks wethouder Jan Hoek vrijdagmiddag beschikbaar stelde aan de raad van Zeeburg blijkt dat er voor miljoenen worden weggegeven aan drie woningcorporaties. Dinsdag 16 febr. besluit de deelraad over de verkoop van 27 panden met voornamelijk maatschappelijk vastgoed. Na de commissievergadering van maandag 9 febr. werd duidelijk er nog veel niet duidelijk is, en dat er de nodige extra vragen gesteld kunnen worden voordat de raad hierover kan beslissen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 16 February 2010
Permalink


Gebroddel

Dinsdag beslist de deelraad over de verkoop van het vastgoed.
Nee, ik wil het nu niet hebben over hoe idioot het is van een verantwoordelijke overheid om de zeggenschap over het eigen vastgoed aan commerciële partijen te geven. Het is wel duidelijk dat PvdA en GroenLinks in Zeeburg nog steeds geloven in de zegeningen van de liberalisering. De privatisering heeft overal in de maatschappij slecht uitgepakt, vooral voor de middengroepen en de laagstbetaalden. Dat de VVD er in is geslaagd om de PvdA en GroenLinks voor hun karretje te spannen is knap van hen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 16 February 2010
Permalink


Stop het uitmelken van studenten

Studenten moeten in Amsterdam steeds meer betalen voor de huur van een studentenkamer. De gemiddelde huurprijs voor een studentenwoning steeg in Amsterdam met 8,2%. Een studentenkamer kost in Amsterdam nu gemiddeld 461,92 euro. Wel zijn er in Nederland meer studentenkamers aangeboden. Dit komt omdat meer particulieren wat bijverdienen en een deel van hun woning in de verhuur gooien. Voor de PvdA Oost is zo’n sterke stijging van de huren onacceptabel.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 16 February 2010
Permalink


CDA Oost bezorgd over verkoop vastgoed

Geachte raadsleden van D66, GroenLinks, PvdA, SP en VVD: Op dinsdag 16 februari 2010 zal u tijdens een raadsvergadering worden gevraagd in te stemmen met de verkoop van 27 panden, beter bekend als het ‘Maatschappelijk Vastgoed’, aan de gezamenlijke woningcorporaties. CDA Oost roept u dringend op deze beslissing aanstaande dinsdag niet te nemen, omdat deze negatieve gevolgen zal hebben voor de kwetsbare groepen in de Indische Buurt. Tevens worden in het te sluiten contract, waarvoor dinsdag uw toestemming wordt gevraagd, onvervreemdbare verantwoordelijkheden overgeheveld van de stadsdeelorganisatie naar de corporaties.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 16 February 2010
Permalink


SP: Stad in handen van Amsterdammers

Amsterdam wordt steeds minder democratisch. Door verzelfstandigingen en privatiseringen is er steeds minder democratische controle op allerlei maatschappelijk belangrijke voorzieningen. Die tendens moet gekeerd worden, de Amsterdammer moet de macht terugkrijgen over de stad. Dat is de kern van een manifest dat de SP zaterdag presenteert op een toepasselijke locatie: buurthuis de Meevaart in Zeeburg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 13 February 2010
Permalink


Caroline Sweeney: Geboren en getogen in Oost

Toen ik 14 was verloor ik helaas beide ouders. Ik kwam terecht in tehuizen onder de hoede van Jeugdzorg. In die onrustige periode had ik gelukkig houvast aan mijn geloof. De mensen van de kerk en mijn oom en tante hebben mij erg gesteund. Ik ging studeren aan het ROC, haalde mijn diploma SPW en daarna Verpleegkunde. Sinds mijn 17e woon ik zelfstandig in de Eerste van Swindenstraat. Ik heb een fijne baan als verpleegkundige in Sint Jacob.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 13 February 2010
Permalink


Méérbelangen tegen verlaging Gooiseweg

De centrale stad wil de Gooiseweg verlagen en daar vervolgens woningen langs bouwen. Een heel slecht idee, vindt Méérbelangen. De partij is dan ook van mening dat het stadsdeel zich tegen die plannen moet verzetten nu het nog kan. Op maandag 8 februari is die gelegenheid er, in de vergadering van de raadscommissie Wonen en Grote Projecten van Oost-Watergraafsmeer.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 08 February 2010
Permalink


D66 tegen een centraal inschrijvingssysteem voor scholen

Een belangrijk thema tijdens de aanstaande gemeenteraads-verkiezingen zal volgens D66 de kwaliteit van scholen in het stadsdeel zijn. Er gaan stemmen op om een centraal inschrijvingssysteem in te stellen om zo een betere spreiding te krijgen van kansarme- en kansrijke kinderen. D66 is faliekant tegen dit plan. ‘Alle kinderen hebben recht op goed onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs moet aangepakt worden, de keuzevrijheid van ouders mag niet ingeperkt worden,’aldus Jeroen van Spijk, lijsttrekker van D66 Amsterdam Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 06 February 2010
Permalink


Woonbeloftes en hun werkelijkheden in verkiezingstijd

Op donderdag 4 februari vondt in de Montessorischool op de Polderweg een door de HVGO en Dwarsweb georganiseerd verkiezingsdebat over het thema wonen plaats. Als een van de meest actieve groepen in de huisvestingspolitiek was Kraakgroep Oost ook aanwezig en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om onder toezicht van het aanwezige publiek, de lijsttrekjkers van de verschillende partijen, met de werkelijkheede van wonen en vooral woningnood in ons straks samen te voegen stadsdelen te confronteren. Anders dan de politici, die zich tot principiele uitspraken (waarvaan een paar echt hilarische) hebben beperkt, kwam de kraakgroep met een tweetal concrete gevallen, waaran deze politici op zeer korte termijn iets kunnen doen. Uiteraard gaat de kraakgroep dat niet nederig afwachten. De vraag, of de voorgedragen gevallen tot een openlijke confrontatie nog voor de verkiezingen gaan leiden of er een ‘politieke’ oplossing komt, is even spannend als de verkiezingen zelf. Hieronder het ( daar voorgelezen) pamflet met oproep tot actie!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door wibaut op Friday, 05 February 2010
Permalink


VVD wil nieuwe inspraak over Wibautstraat

De VVD wil de uitvoering van de herprofilering van de Wibautstraat uitstellen. VVD-gemeenteraadslid Robert Flos heeft in de raadscommissie verkeer gepleit voor hernieuwde inspraak. Flos: “Het open plan proces en de inspraak over het Masterplan Wibautas dateert van ruim acht jaar geleden. Ondertussen zijn de tijden zijn veranderd, er wonen er voor een deel andere mensen met soms heel andere wensen en de buurt heeft ook diverse fysieke veranderingen ondergaan zoals een veel grotere parkeerdruk. De VVD vindt dat het tijd is de burger en in het bijzonder de omwonenden opnieuw te raadplegen: zij vragen hier ook nadrukkelijk zelf om???.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 01 February 2010
Permalink


Mensen maken Oost!

In Amsterdam Oost werken bewoners samen aan de buurt. In de Indische Buurt werken netwerken van bewoners aan de leefbaarheid en veiligheid in de straat, op het plein in de buurt. In Oost- Watergraafsmeer de buurtbeheergroepen. De PvdA Oost vindt deze bewoners netwerken belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de buurt en wil blijvend investeren in ondersteuning aan initiatieven van buurtbewoners en ondernemers.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 01 February 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908967
Paginas "rendered" in 0.5666 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig