homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Indische buurt en Transvaal bloeien op, maar is er naar de bewoners geluisterd?

Column van Radboud Grijpma, lijsttrekker CDA Oost
Afgelopen maandag 25 januari kwamen de enkele afgevaardigden van woningcorporaties Ymere, Alliantie en Eigen Haard. Daarnaast waren vertegenwoordigers van Karrewiel Community, Timor Plein Community, Stichting Indische Buurt in Bloei en Zakelijk Ondersteuningsnetwerk Indische Buurt aanwezig in het Mirror Centre Muiderpoort.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 31 January 2010
Permalink


Nevin in de Turkse media

Nevin Özütok kandidaat DB’er en nr 16 op de kandidatenlijst van GroenLinks is niet onopgemerkt gebleven in de in de Benelux verschijnende Turkse krant ZAMAN.
Op de voorpagina wordt ze aangekondigd als kandidaat DB’er voor het nieuwe stadsdeel Oost en op de redactionele paginas wordt in een uitgebreid artikel ingegaan op haar kandidatuur.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 29 January 2010
Permalink


Massale steun voor actie Stop uitverkoop Zeeburg

Afgelopen zaterdag heeft SP Oost weer 200 handtekeningen opgehaald. Deze actie tegen de uitverkoop van maatschappelijk vastgoed in Zeeburg zorgde voor hartverwarmende reacties bij bezoekers van de Albert Heijn in de Javastraat en op de Dappermarkt. Veel mensen waren verbijsterd over het gemak waarmee het bestuur in Zeeburg haar sociale activiteiten uitbesteedt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 27 January 2010
Permalink


10 vragen aan Radboud Grijpma

Rogier Schravendeel interviewt Radboud Grijpma, lijsttrekker van CDA Oost

1. Waarom was het CDA zo laat met zijn lijst?
Het CDA heeft een lijst met prima kandidaten. Die lijst is zorgvuldig samengesteld en dat duurde eventjes. En toch precies op tijd, he!
2. Stel dat het CDA in een coalitie komt: Waar moet op gesneden worden? Er is in Zeeburg een behoorlijk tekort…
Het samengaan van de stadsdelen moet sowieso schaalvoordeel opleveren. Verder moeten subsidies worden gestopt aan instellingen die op eigen kracht ook wel aan hun geld kunnen komen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 20 January 2010
Permalink


Praten met Maarten van Poelgeest op IJburg

GroenLinks wethouder en lijsttrekker op verkiezingspad in Oost

Maarten van Poelgeest trekt de stad in, op zoek naar gesprekken met bewoners van verschillende stadsdelen. In deze serie ‘Praten met Maarten’ is ruimte om de lijsttrekker alles te vragen over specifieke ontwikkelingen in een stadsdeel. Er zijn al geslaagde gesprekken geweest in Zuidoost, Nieuw-West en in Zuid.  Aanstaande vrijdag 22 januari komt hij op gesprek in het nieuwe Stadsdeel Oost en wel in de wijk IJburg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 20 January 2010
Permalink


PvdA Oost: ‘Behoud buurtvoorziening op het Krugerplein’

Zaterdag 16 januari hebben buurtbewoners het veiligheidssteunpunt aan het Krugerplein in de Transvaalbuurt bezet. Zij protesteren hiermee tegen de sluiting van dit steunpunt. Uit onderzoek van het stadsdeel blijkt dat de veiligheidssteunpunten in Oost-Watergraafsmeer niet effectief genoeg zijn. Simon Deurloo (raadslid PvdA): “We willen meer ogen op straat in plaats van achter een bureau???. Volgens de PvdA mag de sluiting van het steunpunt niet ten koste gaan van andere activiteiten in de Transvaalbuurt. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 18 January 2010
Permalink


Lijst CDA stadsdeel oost bekend

De lijst van het CDA Oost wordt de komende verkiezingen aangevoerd door Radboud Grijpma. Radboud is momenteel werkzaam als accountmanager bij IDS Scheer. Speerpunt voor Radboud is het weer serieus gaan nemen van de burger en het gesprek aan te gaan met het maatschappelijk middenveld.

“Over vier jaar willen wij hebben bereikt dat de maatschappelijke organisaties en de burgers van Oost het gevoel hebben dat er naar ze is geluisterd, en dat hun ideeën hebben geleid tot een stadsdeel dat nog prettiger is om in te wonen.”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 15 January 2010
Permalink


Stop de uitverkoop van Zeeburg

bron: weblog SP
Het stadsdeelbestuur van Zeeburg (GroenLinks, PvdA, VVD) wil tientallen panden aan grote woningcorporaties verkopen. Het zijn vooral panden voor activiteiten en hulp in de Indische buurt: peuterspeelzalen, speeltuinen, buurthuizen, jongerencentra, huisvesting voor maatschappelijke organisaties en ‘woon/werkpanden’ voor kunstenaars en jonge ondernemers.
Verantwoordelijk wethouder Jan Hoek (GroenLinks) wil “het geld uit de stenen halen en investeren in de wijk.” Hij negeert de mensen die de ‘stenen’ nu gebruiken voor sociale of maatschappelijke doelen. Onderteken het manifest op: http://amsterdam.sp.nl/stopuitverkoop/

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 13 January 2010
Permalink


PvdA Oost steunt initiatief Speeltuin op IJburg

De PvdA Amsterdam Oost steunt het initiatief van bewoners om een speeltuin op IJburg te realiseren. Er wonen in op IJburg veel kinderen en er is een tekort aan speelvoorzieningen voor kinderen. In deze nieuwe speeltuin moeten kinderen van verschillende leeftijden kunnen spelen. Een aantrekkelijke speeltuin die kinderen uitnodigt om te bewegen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 11 January 2010
Permalink


1e Lijsttrekkersdebat bij ASRI grote opkomst: quota voor allochtonen?

Het eerste lijsttrekkersdebat in het nieuwe stadsdeel Oost werd vrijdag gehouden bij Asri. Er waren veel jongeren aanwezig. De sfeer zat er goed in. Er ontstond ook een heel inhoudelijk debat met de zaal, toen een vrouw uit het publiek vroeg, waarom alleen Elatik van allochtone afkomst was, en hoe gekleurd de lijsten van de partijen waren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 09 January 2010
Permalink


PvdA Oost stelt vragen over Parkeerproblemen IJburg

De PvdA Zeeburg heeft naar aanleiding van het artikel in de Telegraaf van 7 januari over de parkeerproblemen in IJburg vragen gesteld aan wethouder Straat van de VVD. De PvdA vindt dat hekken in straten die klaar zijn snel verwijderd moeten worden, zodat bewoners deze parkeerplekken kunnen gebruiken. Ook moet de belofte van wethouder Straat worden nagekomen en moet er coulant worden omgegaan met foutparkeren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 08 January 2010
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908973
Paginas "rendered" in 0.4773 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig