homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

80 miljoen zakken gevuld!


De re?ntegratietrajecten in Amsterdam leveren te weinig op en de gemeente handelt onvoldoende kostenbewust bij het begeleiden van mensen met een bijstanduitkering naar werk.
Die harde conclusie trekt de Rekenkamer Amsterdam in het rapport ‘Re?ntegratie - begeleiding van bijstand naar werk’. De gemeente heeft de afgelopen twee jaar 80 miljoen euro uitgegeven aan de trajecten.
Van de mensen met een bijstandsuitkering die tussen januari 2004 tot juli 2006 een speciaal traject volgden, heeft slechts 11 procent werk gevonden.

Bron: AT5

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 31 January 2007
Permalink


Wouter heeft een nieuw speelkameraadje!

Den Haag: PvdA-voorzitter Michiel van Hulten vindt dat fractievoorzitter Wouter Bos vicepremier moet worden in een nieuw kabinet. Dat heeft Van Hulten vanmorgen in de wekelijkse fractievergadering gezegd, zo bevestigen betrokkenen.

Gisteren heeft het partijbestuur over de kwestie gesproken. Van Hulten vindt dat de eerste man van de PvdA op de belangrijkste plek in het kabinet moet zitten.

In de verkiezingscampagne voor de Kamerverkiezingen van 22 november heeft Bos steeds gezegd dat hij premier wilde worden, maar dat hij in de Kamer zou blijven als de PvdA niet de grootste partij zou worden. Hij noemde het twee weken geleden ?wel zo helder? als de PvdA-leider in het parlement zit.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Tuesday, 30 January 2007
Permalink


Schoolbesturen onder curatele?


Maria van der Hoeve, demissionair minister van onderwijs, neemt geen blad voor de mond tijdens een interview gepubliceerd in Vrij Nederland. Zij plaatst vraagtekens bij de kwaliteiten van onderwijskrachten en het functioneren van schoolbesturen.

“Tijdens Paars 2 zaten we al met een lerarentekort. In paniek is toen besloten dat studenten die niveau drie van het middelbaar beroepsonderwijs volgden, naar de Pabo mochten gaan. Tja, en met het tekort aan kwaliteit dat toen gekweekt is, worden we nu geconfronteerd”.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Sunday, 28 January 2007
Permalink


De Oeso mengt zich in het huurbeleid!


Nederland moet - naast maatregelen tegen files - de huren vrijgeven om de woningnood tegen te gaan. Dit staat in een rapport van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso). Wethouder Tjeerd Herrema wil graag een proef met rekeningrijden rond Amsterdam, maar noemt het voorstel tot liberalisering van de huren ‘mosterd na de maaltijd’.

Vorig jaar veroorzaakte een voorstel van oud-minister van Volkshuisvesting Sybilla Dekker om de huren vrij te geven grote ophef. Het voorstel strandde uiteindelijk in de Eerste Kamer. ‘‘Dekkers voorstel was een poldergedrocht,’’ zegt Herrema. ‘‘Zolang woningen schaars zijn in Amsterdam, kun je de huren niet vrijgeven. Dan worden de mensen met de laagste inkomens de dupe. De Oeso gaat eenzijdig te werk. De Oeso vergeet dat sociale woningbouw ook voor de middengroepen is. En je moet hierbij ook de aftrek van de hypotheekrente betrekken. ‘’

 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 17 January 2007
Permalink


De centrale stad bezit geen geluidsnormen voor bouwplaatsen? Dan maar aan de oordopjes!

De aanleg van de Noord-Zuidlijn brengt nogal wat problemen met zich mee. Niet alleen zullen de kosten maar stijgen en stijgen en dat in een tijd waarin bezuinigingen op nummer ??n staan bij de Nederlandse overheid, ook de geluidshinder ter plekke zorgt voor heel veel overlast. Dit tot grote frustratie van ondernemers en bewoners van de Vijzelgracht. Zij dienen sinds anderhalve week oorverdovend lawaai te moeten trotseren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Wednesday, 17 January 2007
Permalink


Een doel om voor te leven

Toen de Club van Rome in 1972 haar beruchte rapport Grenzen aan de groei uitbracht, ging dat vergezeld van een deadline. Wanneer we onze levensstijl niet zouden veranderen, zouden we binnen honderd jaar afstevenen op een ernstige crisis. Tegen die tijd zouden bevolkingsgroei, gebrek aan voedsel, vervuiling en uitputting van natuurlijke bronnen de aarde grotendeels onleefbaar hebben gemaakt.
E?n van de leden van de Club van Rome, Ervin Laszlo, heeft met lede ogen moeten aanzien dat we toen niet hebben geluisterd en vertelt tegenwoordig nog steeds hetzelfde verhaal ? met ??n belangrijk verschil: de deadline is een stuk dichterbij gekomen. In plaats van honderd jaar ? nog een comfortabele marge, omdat mensen ervan uitgingen dat de crisis h?n niet zou treffen ? hebben we nu, volgens Laszlo, nog hoogstens tien jaar om het tij te keren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Thursday, 11 January 2007
PermalinkStatistieken

Bekijks: 909116
Paginas "rendered" in 0.4913 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5456


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig