homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Blowverbod? Nee bedankt!

Steeds lastiger wordt het om een genuanceerd standpunt uit te dragen over ‘hangende jongeren’. In Den Haag wordt gepleit voor een avondklok, net alsof de steden in brand staan. Gelukkig hebben we hier geen Parijse toestanden. Het zou helpen als we wat beter met z’n allen een onderscheid maken tussen veelplegende criminelen, die moeten we hard aanpakken, en andere jongeren, die misschien hangen, wellicht ook wel eens rottigheid uithalen, maar verder niet veel anders zijn dan de pubers die we zelf vroeger waren. Een blowverbod helpt niet om dit onderscheid te maken.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 28 February 2006
Permalink


VVD voor mobiel cameratoezicht

De VVD wil in de komende bestuursperiode mobiel cameratoezicht invoeren in Zeeburg. Het huidige cameratoezicht werpt z’n vruchten af. Camera’s werken vooral preventief (overlast verdwijnt), maar het nadeel is dat overlast op andere plekken weer opdoemt. Door flexibel en dus mobiel camera’s in te zetten moeten we het de lastpakken zo moeilijk mogelijk maken.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 28 February 2006
Permalink


PvdA Amsterdam in laatste peiling: + 2 zetels

De Partij van de Arbeid komt bij de meest recente peiling van Bureau O+S, een week voor de verkiezingen, als grote winnaar uit de bus. Zeventien van de 45 zetels vallen in de peiling toe aan de PvdA. De grote gevestigde partijen doen het sowieso goed; kleinere partijen kunnen een langer verblijf in de raad maar beter vergeten. Mokum Mobiel en Leefbaar Amsterdam krijgen te weinig stemmen voor een zetel. De SP lijkt de twee zetels winst die vorige week al werden voorspeld, vast te houden. De partij is procentueel opnieuw groter dan GroenLinks
Peiling van Bureau O+S van 27 februari
bron: AT5

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 February 2006
Permalink


Blauwe Huis en bloemenstal op IJburg

Na het folderen op zaterdag 25 februari eindigden we met een aantal actieve leden van de PvdA in het Blauwe Huis. Een opvallend blauw gebouw tussen de huizen. Het is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten,  koffie komen drinken, op bepaalde dagen kunnen eten. Het is een ?brainstorm project? van Jeanne van Heeswijk & Herve Paraponaris i.s.m. het AFK en de woningcorporatie de Dageraad. Ik juich dit soort initiatieven van bewoners en maatschappelijke organisaties van harte toe. Het verhoogt de onderlinge betrokkenheid van bewoners en geeft sfeer aan de nieuwe stadswijk.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 February 2006
Permalink


Wethouder Jan Hoek over bewonersparticipatie

Interessante politieke beschouwingen over actieve buurtburgerschap van kandidaat-wethouder Jan Hoek (thans wethouder) op de campagne weblog van GroenLinks Zeeburg.

“Bewoners doen het zelf in Leusden en Amersfoort! Boeiende middag gehad! Op stap langs een tweetal projecten in het land waar bewoners zelf het heft in handen nemen. Eerst naar Parkstad Leusden in Leusden. Een woonwijkje met zo?n 500 precies dezelfde woningen. Gebouwd in 1970 en inderdaad ook in jaren ?70 stijl. De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het groenonderhoud en beschikken over een eigen kabelsysteem, zwembad en tennisbaan. Ook zonder overheidsbemoeienis is er een bonte verzameling commissies ontstaan, waaronder zelfs een eigen welstandscommissie die zich er op toe legt de uiterlijke verschijning van de wijk een beetje te handhaven. De bewoners betalen iedere maand 26 euro voor al die voorzieningen.”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 23 February 2006
Permalink


VVD veegt door!

Op zaterdag 25 februari nemen de VVD in Zeeburg en Oost/Watergraafsmeer opnieuw de bezem ter hand om de Dapperbuurt en Indische Buurt schoon te maken. De VVD wil graag de broodnodige helpende hand bieden om de vervuiling het hoofd te bieden. Enkele weken geleden was wethouder Maij in dit gebied ook aan het vegen. Het feit dat het nu alweer zo vervuild is, bewijst de noodzaak voor meer inspanning voor schone straten en het falen van het huidige beleid.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Thursday, 23 February 2006
Permalink


Vijftig nieuwe stageplaatsen

“Als stadsdeelbestuurder zal ik alles op alles zetten om jaarlijks 50 nieuwe stageplaatsen te vinden! Wie concrete suggesties heeft voor stageplaatsen kan die melden op het mailadres .(JavaScript must be enabled to view this email address)!” zegt Nico Salm de lijsttrekker van de PvdA in Zeeburg

In Zeeburg wonen veel jongeren in de leeftijdscategorie van 16 tot 23 jaar. Met het merendeel hiervan gaat het goed. Ze gaan naar school, gaan uit, doen aan sport en hebben vaak een bijbaantje bij een supermarkt. Toch ben ik geschrokken tijdens mijn gesprekken de afgelopen weken. Vertegenwoordigers van Welzijn aan het IJ, bureau Balistraat vertelden me dat er ook veel jongeren zijn die buiten de boot vallen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 20 February 2006
Permalink


VVD wil lagere afvalstoffenheffing

imageDe VVD in Zeeburg wil in de komende vier jaar een daling van de afvalstoffenheffing. Lage lokale lasten dragen bij aan de koopkracht van de bewoners. De VVD wil daarom voortaan de milieupolitie uit de algemene middelen betalen en zo de heffing verder laten dalen.
Handhaving
Door de milieupolitie uit de algemene middelen te betalen, betalen de bewoners van het stadsdeel alleen voor het ophalen van het huisvuil en vegen van de straten en niet voor de handhaving van de mensen die zich niet aan de regels houden.  De VVD is een groot voorstander van een hardere aanpak van de vervuilers, maar wil de bewoners daar niet voor op laten draaien in de afvalstoffenheffing.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


Bap heeft nu ook een eigen website!

imageDe Buurt-Anders-Partij(BAP) heeft nu ook een website online en hiermee zijn op AA/DG alle politieke partijen online. De website heeft al een tegenreactie op de column van Dennis Straat en het verkiezingsprogramma 2006-2010.

Reactie BAP op Dennis Straat
Op de website van BAP is een reactie te vinden op de column van Dennis Straat waarin hij zegt dat BAP volkomen onjuist is in de suggestie dat het bestuur onrechtmatig heeft gehandeld. BAP is het hier niet mee eens en zegt: ?De BAP heeft dus geen Bapzeil gehaald, integendeel wij varen met volle zeilen en dus met volle kracht, een zonnige toekomst tegemoet.”

 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


PVDA: Extra geld voor buurtinitiatieven

imageHet budget voor kleinschalige buurtinitiatieven moet worden verdubbeld. Zo meent Nico Salm, lijsttrekker voor de PvdA in Zeeburg”: “Dan kunnen de vele kleine zelforganisaties eindelijk de steun krijgen, die ze hard nodig hebben.”
Jaarlijks wordt het stadsdeel overspoeld met aanvragen om financiële steun, maar er is slechts 27.000 euro subsidiegeld beschikbaar. “Er wordt ruim driemaal zoveel gevraagd, als we kunnen honoreren. Tal van mensen vragen ons om steun om in buurten taalcursussen te verzorgen. Er zijn initiatieven om meer te doen aan gezondheidsvoorlichting. We worden benaderd door bewoners die graag het contact met hun buurtgenoten willen verbeteren. Zij willen allemaal hard aan de slag om de leefbaarheid in onze buurten te vergroten. Dergelijke mensen hebben we hartstikke nodig, maar het stadsdeel laat hen wegens gebrek aan middelen gewoonweg in de kou staan.”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


VVD wil grenswijziging bij spoortunnels

image De VVD in Zeeburg wil in de komende periode de bestuurlijke grenzen met Oost/Watergraafsmeer en Centrum wijzigen. Het spoor van Amsterdam CS richting Amersfoort vormt nu de grens tussen de stadsdelen. De spoorwegonderdoorgangen behoren bij Oost/Watergraafsmeer en Centrum. Daarmee zijn het de “achteruitgangen” van de stadsdelen, terwijl het voor Zeeburg de “entrees” zijn. De VVD wil investeren in mooie en veilige spoortunnels.
“Met name de spoorwegonderdoorgangen tussen Oost en de Indische Buurt verdienen veel meer aandacht. De aandacht ligt nu niet bij het opknappen van deze tunnels, terwijl dat een impuls voor de leefbaarheid en veiligheid kan zijn. De tunnel bij de Javastraat bijvoorbeeld zit onder de duivenpoep en heeft vreselijke verlichting. Daar loop je niet graag onderdoor, terwijl we er echt iets moois van kunnen maken,” aldus Dennis Straat, lijsttrekker voor de VVD in Zeeburg en voormalig fractievoorzitter in Oost/Watergraafsmeer.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


GroenLinks wil een bruisend en groen Zeeburg

imageGroenLinks Zeeburg presenteert voor de komende vier jaar een uitgebreid programma. Wonen, werken, leren, ontspannen en buiten actief zijn kan in ons stadsdeel alleen maar op een aangename manier als we het samen doen. “Samen” is dan ook hét sleutelwoord in het GroenLinks programma 2006 -2010.
Samenleven is voor Groenlinks Zeeburg de handen uit de mouwen voor buren en de buurt. En dat kan met een deelraad die initiatieven van burgers ondersteunt. In plaats van groepen en mensen buiten sluiten, zoals dat in Rotterdam gebeurt, investeert GroenLinks Zeeburg in samenleven. Samenleven betekent ruimte laten voor verschillen, en tegelijkertijd ook de noodzaak om actief mee te doen via je werk, je school of in je buurt. Samenleven is niet doodknuffelen, maar ook niet in de kou laten staan.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


Amsterdam Anders/de Groenen: Hoe anders?

imageAmsterdam Anders/ de Groenen is een lokale, activistische partij met een basisdemocratische, anti-autoritaire en groene inslag.  De wereld verander je niet alleen met praten, maar ook met ideeen voor de toekomst. Op Amsterdams niveau zijn er daarom tien speerpunten waar AadG zich op wil richten. Wat betekenen die punten voor Zeeburg en de Indische Buurt?
Amsterdam Anders/ de Groenen wil:
Betaalbaar Wonen
Stop de sloop van het Borneoblok. Begeleid de renovatie zo dat de zittende bewoner zijn rechten kent en mogelijkheden krijgt voor een betaalbare woning in de buurt of betaalbare terugkeer.
Schone Lucht in Zeeburg
Vrije fietspaden op heel Zeeburg en zeker in de Javastraat. Lichtvervuiling moet bestreden door kritisch te kijken naar overdadige en overdreven verlichting.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


PVDA: Pleidooi voor gezinscoaches

image Niet alleen problematische jongeren, maar ook hun families moeten uitzicht op hulp en ondersteuning krijgen. De PvdA in Zeeburg pleit voor de inschakeling van een grote groep gezincoaches die hele families helpen om de problemen het hoofd te bieden. Anders kunnen veel jongeren de stap richting school of werk nog niet maken.
De afgelopen tijd is in Zeeburg geëxperimenteerd met de aanpak van overlastgevende groepen op twee pleinen in de Indische Buurt. Nadat de jonge overlastgevers in kaart zijn gebracht, worden de ouders door de stadsdeelwethouder jeugd persoonlijk op de hoogte gebracht van de overlast die hun kinderen veroorzaken.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


VVD in Zeeburg wil verder met 3 wethouders

image De VVD in Zeeburg wil na de deelraadsverkiezingen van 7 maart a.s. verder met 3 in plaats van de huidige 4 wethouders. De VVD zit sinds februari 2005 in de coalitie en merkt dat het bestuurlijke werk ook met één wethouder minder kan. “De huidige 4 wethouders is een politieke afspraak omdat bij aanvang het D66 met 2 zetels meedeed. In de huidige verhoudingen met de VVD is het goed denkbaar dat alle coalitiepartijen één wethouder hadden geleverd. Dan moet iedereen maar een tikkie harder werken,” aldus Dennis Straat, stadsdeelwethouder en lijsttrekker voor de VVD Zeeburg. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 18 February 2006
Permalink


Armoede anno 2006: its a bloody shame!!

imageAfgelopen weken samen met PvdA lijsttrekker Nico Salm op bezoek geweest bij de Voedselbank en bij MDSO bij de schuldhulpverlening om meer te weten wat zij dagelijks tegenkomen en uit de praktijk te horen wat er moet gebeuren.
De vrijwilligers van de voedselbank doen geweldig werk onder leiding van Arie ten Napel. Ze zoeken nog steun van lokale ondernemers. Zal ze in contact brengen met lokale supermarkten in de Javastraat voor ondersteuning.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 17 February 2006
Permalink


Wildplakken aangepakt

imageWethouder Jan Hoek(GL) startte een paar jaar geleden de actie “Wildplakken aangepakt!” Wildplakkers namen de actie aanvankelijk niet serieus. Maar stadsdeel Zeeburg wijzigde haar APV (plaatselijke verordening) en startte met het opleggen van dwangsommen aan de opdrachtgevers. Per poster geldt een dwangsom van 250 euro!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 15 February 2006
Permalink


Plakoorlog tussen GroenLinks en SP

imageHet is natuurlijk moeilijk om dit soort berichten te schrijven zonder goed onderzoek daarachter, maar vooralsnog lijkt het erop alsof niet wordt wildgeplakt door Zeeburgse politieke partijen. Wel worden ook hier de vrije plakplaatsen voor non-commerciele doeleinden (in de Indische Buurt: twee op de insulindeweg, op de javastraat en op zeeburgerdijk) zoals overal in Nederland, volledig overheerst door posters van GroenLinks en SP.  Overige partijen houden het bijna uitsluitend bij de campagneplakplaatsen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 15 February 2006
Permalink


CDA veegt Dapperbuurt en de Javastraat schoon

imageDe CDA verkiezingskaravaan met lijstaanvoerder en huidig wethouder Hester Maij bezocht zaterdagmiddag Zeeburg. De focus van het bezoek kwam te liggen op het verkiezingsthema: Schoon, Heel en Veilig. Gestart werd met een veegactie in de Dapperbuurt en de Javastraat. Dit gebied kan schoner en veiliger!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 13 February 2006
Permalink


Een beter Nederland begint in Zeeburg

imageArmoedebestrijding, wonen en samenleven. Dat vindt de SP de belangrijkste thema’s voor een nieuw bestuur van Zeeburg.
Het gaat niet goed met Zeeburg: niet voor niets is ook hier de voedselbank met het uitdelen van voedselpakketten aan mensen die financieel in de knel zijn gekomen. Nederland en Zeeburg zouden zich moeten schamen dat, terwijl er zoveel rijkdom is, steeds meer mensen in armoede leven.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Sunday, 12 February 2006
Permalink


Maak de Indische buurt aantrekkelijk!

image“De Indische buurt wordt leuker als er wat meer variatie komt, arm en rijk, blank en zwart,”  zegt Erik Terheggen, de lijsttrekker van D66 Zeeburg.
D66 vindt dat Amsterdam leuker en leefbaarder wordt als elke buurt gevarieerd is. Dus rijk en arm, Nederlanders en buitenlanders naast elkaar en met elkaar. 85% van de woningen in de Indische buurt is sociale huur. Daar moeten dan ook veel meer woningen komen voor midden- en hogere inkomens.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 11 February 2006
Permalink


PvdA Amsterdam in laatste peiling: + 2 zetels

De Partij van de Arbeid komt bij de meest recente peiling van Bureau O+S, een week voor de verkiezingen, als grote winnaar uit de bus. Zeventien van de 45 zetels vallen in de peiling toe aan de PvdA. De grote gevestigde partijen doen het sowieso goed; kleinere partijen kunnen een langer verblijf in de raad maar beter vergeten. Mokum Mobiel en Leefbaar Amsterdam krijgen te weinig stemmen voor een zetel. De SP lijkt de twee zetels winst die vorige week al werden voorspeld, vast te houden. De partij is procentueel opnieuw groter dan GroenLinks
Peiling van Bureau O+S van 27 februari
bron: AT5

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 27 February 2006
Permalink


Vijftig nieuwe stageplaatsen

“Als stadsdeelbestuurder zal ik alles op alles zetten om jaarlijks 50 nieuwe stageplaatsen te vinden! Wie concrete suggesties heeft voor stageplaatsen kan die melden op het mailadres .(JavaScript must be enabled to view this email address)!” zegt Nico Salm de lijsttrekker van de PvdA in Zeeburg

In Zeeburg wonen veel jongeren in de leeftijdscategorie van 16 tot 23 jaar. Met het merendeel hiervan gaat het goed. Ze gaan naar school, gaan uit, doen aan sport en hebben vaak een bijbaantje bij een supermarkt. Toch ben ik geschrokken tijdens mijn gesprekken de afgelopen weken. Vertegenwoordigers van Welzijn aan het IJ, bureau Balistraat vertelden me dat er ook veel jongeren zijn die buiten de boot vallen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 20 February 2006
Permalink


Armoede anno 2006: its a bloody shame!!

imageAfgelopen weken samen met PvdA lijsttrekker Nico Salm op bezoek geweest bij de Voedselbank en bij MDSO bij de schuldhulpverlening om meer te weten wat zij dagelijks tegenkomen en uit de praktijk te horen wat er moet gebeuren.
De vrijwilligers van de voedselbank doen geweldig werk onder leiding van Arie ten Napel. Ze zoeken nog steun van lokale ondernemers. Zal ze in contact brengen met lokale supermarkten in de Javastraat voor ondersteuning.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 17 February 2006
Permalink


Wildplakken aangepakt

imageWethouder Jan Hoek(GL) startte een paar jaar geleden de actie “Wildplakken aangepakt!” Wildplakkers namen de actie aanvankelijk niet serieus. Maar stadsdeel Zeeburg wijzigde haar APV (plaatselijke verordening) en startte met het opleggen van dwangsommen aan de opdrachtgevers. Per poster geldt een dwangsom van 250 euro!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 15 February 2006
Permalink


Plakoorlog tussen GroenLinks en SP

imageHet is natuurlijk moeilijk om dit soort berichten te schrijven zonder goed onderzoek daarachter, maar vooralsnog lijkt het erop alsof niet wordt wildgeplakt door Zeeburgse politieke partijen. Wel worden ook hier de vrije plakplaatsen voor non-commerciele doeleinden (in de Indische Buurt: twee op de insulindeweg, op de javastraat en op zeeburgerdijk) zoals overal in Nederland, volledig overheerst door posters van GroenLinks en SP.  Overige partijen houden het bijna uitsluitend bij de campagneplakplaatsen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 15 February 2006
Permalink


CDA veegt Dapperbuurt en de Javastraat schoon

imageDe CDA verkiezingskaravaan met lijstaanvoerder en huidig wethouder Hester Maij bezocht zaterdagmiddag Zeeburg. De focus van het bezoek kwam te liggen op het verkiezingsthema: Schoon, Heel en Veilig. Gestart werd met een veegactie in de Dapperbuurt en de Javastraat. Dit gebied kan schoner en veiliger!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 13 February 2006
Permalink


Een beter Nederland begint in Zeeburg

imageArmoedebestrijding, wonen en samenleven. Dat vindt de SP de belangrijkste thema’s voor een nieuw bestuur van Zeeburg.
Het gaat niet goed met Zeeburg: niet voor niets is ook hier de voedselbank met het uitdelen van voedselpakketten aan mensen die financieel in de knel zijn gekomen. Nederland en Zeeburg zouden zich moeten schamen dat, terwijl er zoveel rijkdom is, steeds meer mensen in armoede leven.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Sunday, 12 February 2006
Permalink


Maak de Indische buurt aantrekkelijk!

image“De Indische buurt wordt leuker als er wat meer variatie komt, arm en rijk, blank en zwart,”  zegt Erik Terheggen, de lijsttrekker van D66 Zeeburg.
D66 vindt dat Amsterdam leuker en leefbaarder wordt als elke buurt gevarieerd is. Dus rijk en arm, Nederlanders en buitenlanders naast elkaar en met elkaar. 85% van de woningen in de Indische buurt is sociale huur. Daar moeten dan ook veel meer woningen komen voor midden- en hogere inkomens.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 11 February 2006
PermalinkStatistieken

Bekijks: 908970
Paginas "rendered" in 0.5406 secondes
55 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5454


Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig