Zomers genieten in de dierentuin! Goed weer of regenweer, in Artis is er altijd wat te beleven! Op donderdag 26 augustus 2021 organiseert de Assadaaka Community een uitje naar de dierentuin. We bezoeken Artis aan de Plantage Middenlaan, de oudste en mooiste dierentuin van heel Europa.
Wereldwijd wordt de Gay Pride gevierd. Van 31 juli tot 8 augustus is Nederland aan de beurt. Hier wordt Gay Pride in Amsterdam gevierd en heet het Pride Amsterdam.
Het is een festival om te vieren dat je kan zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. De Gay Pride wordt rond deze tijd op veel plekken ter wereld gevierd, zoals in New York, Madrid en São Paulo.
Als gevolg van de Covid pandemie kun je gedemoraliseerd, ongemotiveerd of depressief voelen. Als gevolg van de pandemie hebben mensen hun werk verloren en is de sociaal—economische gezondheid van veel mensen sterk achter uit gegaan. Er ontstaat een steeds grotere scheiding tussen arm en rijk in Amsterdam. Niet iedere ouder ka haar of zijn kind een fatsoenlijke opleiding bieden.
Iedere twee jaar wordt een openluchttentoonstelling georganiseerd op de Apollolaan en een deel van de Zuidas. Tijdens de expositie ARTZUID worden moderne kunstwerken getoond van beroemde kunstenaars uit alle delen van de wereld. De kleurrijke tentoonstelling trekt kunstliefhebbers uit alle delen van het land. Assadaaka brengt met u graag een bezoek aan de tentoonstelling, een deskundige kunsthistoricus geeft tekst en uitleg. Kunst kijken = genieten!
De Assadaaka organiseert een gezellige buurt barbecue. Assadaaka brengt verbinding in tijden van COVID pandemie en brengt mensen gezellig bij elkaar. Weg met de eenzaamheid, maak het gezellig!
We gaan uit van mooi zomers weer! Het wort ontzettend gezellig met muziek een verrassing!
De Assadaaka organiseert een gezellige rit met de Electrische Museum Tramlijn op zondag 18 juli 2021. De Museumtramlijn heeft ruim 70 oude trams verzameld uit Nederland en het buitenland. Maak samen met de Assadaaka Community een gezellige rit met een eeuw oude museumtram !
U bent van harte welkom met al uw vragen bij ons inloopspreekuur, op onze nieuwe locatie op het adres: StayOkay - Timorplein Amsterdam - Oost.
Ons sociaal-maatschappelijk inloopspreekuur is daar geopend van 10u tot 17u, ma t/m vr. Wij willen StayOkay heel hartelijk danken voor hun genereuze gastvrijheid!
Komt u gerust langs met al uw vragen, u bent van harte welkom!
‘Eid al-Adh’a (Offerfeest)
Campagne om donaties het Offervlees te verzamelen voor de armen in Amsterdam Assadaaka Community pakt tijdens het Offerfeest Armoedebeleid en Eenzaamheid weer aan!
WELKOM, BIENVENUE, MARHABAN, BIENVENIDO, BEM-VINDO, WELCOME, HOSGELDINIZ.
Bij Assadaaka Community kun je en mag je op een laagdrempelige manier inburgeren van maandag t/m donderdag van 19.30 tot 21.30 uur. Er is beperkt plaats tot half juli, dus schrijft u snel in!
Wat maakt het leven mooi? Wat geeft jouw leven zin? Veel mensen stellen zich deze vragen terwijl zij binnen zitten tijdens de corona-crisis.
De Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community nodigt jou uit om samen theologische en filosofische bronnen samen te lezen om een nieuwe kijk te ontdekken op het Mooie Leven.
De verdiepingsmodule van de Opleiding voor Vertrouwenspersonen is het tweede deel van de Opleiding Vertrouwenspersonen. Studenten volgen eerst de Basismodule, gevolgd door een Verdiepingsmodule en een eventuele professionele stage. Tijdens de Verdiepingsmodule worden belangrijke thema’s separaat, diepgaand behandeld.
Wat zijn Vertrouwenspersonen?
Vertrouwenspersonen zijn betrokken en professioneel opgeleide bewoners die anderen op professionele wijzen ondersteuning bieden om beter met hun situatie of problemen om te gaan. Vertrouwenspersonen zijn hulpverleners, ze luisteren, signaleren en leiden toe naar de juiste personen, instellingen, voorzieningen en activiteiten.
Ter viering en herdenking van de afschaffing van de slavernij binnen het Koninkrijk der Nederlanden in 1873, in het bijzonder in Suriname en op de Nederlandse Antillen, organiseert de Assadaaka Community een Keti Koty Dialoog Tafel.
De Assadaaka Community nodigt u van harte uit om Vaderdag te komen vieren! Laat je als vader eens verwennen en in het zonnetje zetten tijdens dit feestelijk samen zijn. We organiseren een rondetafelgesprek over “Vaderschap, hoe ga je er mee om?” Tijdens het tafelgesprek zullen we van gedachten wisselen over de rol van vaders en grootvaders. Centraal staan uw eigen ervaringen. Zonen, vaders en grootvaders kunnen veel van elkaar leren.
Van Taboe en Tabouleh
Dialoogtafel Feiten rond Israël & Palestina
De Assadaaka Community nodigt u van harte uit voor een rondetafelgesprek onder de titel van Taboe en Tabouleh. Onder begeleiding van Ahmed el Mesri en Rabbijn Simon Bornstein gaan we in gesprek over feiten en fabels rond Israël en Palestina. Wilt u deelnemen dan kunt zich aanmelden via telefoon en email:
De Verenigde Naties hebben in 2015 de Duurzame Ontwikkelings Doelen vastgesteld. Het betreft een mondiaal project van de Verenigde Naties om van de Wereld een betere plaats te maken. Het Sustainable Developments Goals-project heeft een looptijd tot 2030.
De Doelen kwamen tot stand na inbreng van maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en individuele burgers.
Nu de overheid de maatregelen heeft versoepeld, kunnen we weer buitenactiviteiten aanbieden. De Assadaaka Community start een wandelgroep die éénmaal in de week een gezellige wandeling maakt. Wandelen is goed voor de gezondheid, voor lichaam en geest.
Opvoeden kan uitdagend zijn en soms erg belastend voor ouders of verzorgers van kinderen. Zeker als een ouder stress ervaart of psychische steun nodig heeft bij het pedagogisch begeleiden van een kind, pleegkind, jongere, of het kind van een broer, zus of andere dierbare.
17 mei Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie, Bifobie en Interseksexfobie 2021 bij Assadaaka Community.
Liefde kent geen grenzen of labels
Iedereen in dit land moet daarom gewoon openlijk homo, lesbo, bi of transgender kunnen zijn. Helaas denkt nog altijd niet iedereen er zo over.
Moederdag vieren bij Assadaaka
op maandag 10 mei viert de Assadaaka Community MOEDERDAG. Tijdens deze middag staan we stil bij de belangrijke rol die moeders vervullen bij de opvoeding en begeleiding van hun kinderen of het gezin. Assadaaka organiseert een kringgesprek met als thema:
MOEDERSCHAP, hoe doe JIJ dat?
Ieder jaar organiseert de Assadaaka Community de Nationale Dodenherdenking op het Ceramplein en bij het Muiderpoortstation. In 2021 doen wij dat met een uitgebreid programma dat is aangepast aan de preventieve COVID maatregelen.
Dit jaar organiseren we een Herdenkingswandeling door Amsterdam-Oost, waarbij wordt stilgestaan bij belangrijke gebeurtenissen en plaatsen van tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De Dienst Geestelijke Verzorging van de Assadaaka Community organiseert een Expertmeeting Reizen met een Beperking. Tijdens de expertmeeting komen gecertificeerde Vertrouwenspersonen en andere hulpverleners samen om de mogelijkheden voor mensen met een beperking om te reizen met het openbaar vervoer te verkennen.
Ben je Roze of LHBTQI? Bij de Assadaaka Community mag je er zijn. De Assadaaka Community verzorgt een workshop voor de doelgroep LHBTQI, waarbij iedereen welkom is. Voor jezelf opkomen gaat over communicatie. Veel mensen kunnen niet goed voor zich zelf opkomen zonder bijvoorbeeld agressief te worden. Of voelt zich onzeker. Leer assertief handelen tijdens de eenmalige workshop die Assadaaka u biedt!
Bij de Assadaaka Community mag je er zijn. De Assadaaka Community verzorgt een lichte lunch, waarbij iedereen welkom is. De Assadaaka Community staat nadrukkelijk stil bij de Dag van de Arbeid en de verworvenheden van de Arbeidersbeweging in de afgelopen eeuw.
Assadaaka verzorgt tijdens de lichte lunch tevens een rondetafelgesprek met als belangrijkste vraag:
lichte lunch: Koningsdag.
Bij de Assadaaka Community vieren we Koningsdag. De Assadaaka Community verzorgt een lichte lunch, waarbij iedereen welkom is. De Assadaaka Community brengt verbinding in Amsterdam-Oost tussen burgers van vele nationaliteiten. Daarom staan we stil bij deze nationale feestdag.
Bij de Assadaaka Community kunnen burgers terecht voor mantelzorgondersteuning, gespreksgroepen en ondersteunende activiteiten voor bijvoorbeeld kwetsbare doelgroepen. Heeft u de wens een mens met een beperking te ondersteunen en wilt u mentor worden? Maak dan in deze training kennis met het MENTORSCHAP.
Bij de Assadaaka Community vieren we Koningsdag. De Assadaaka Community verzorgt een lichte lunch, waarbij iedereen welkom is. De Assadaaka Community brengt verbinding in Amsterdam-Oost tussen burgers van vele nationaliteiten. Daarom staan we stil bij deze nationale feestdag.
Bij de Assadaaka Community staan we met de deelnemers, bezoekers en vrijwilligers uitgebreid stil bij de islamitische vastenmaand Ramadan. De vastenmaand is voor Moslims één van de vijf zuilen van de Islam. Een kernzaak.
Gelovigen vasten van voor zonsopgang tot na zonsondergang. Zij onthouden zich van het nuttigen van voedsel, drank en andere zaken, waarbij zich proberen te richten op hun persoonlijke relatie met de Schepper en de relatie met de medemensen.
Assadaaka traint jou om goed voor jezelf op te komen!
Assertiviteit gaat over communicatie. Veel mensen kunnen niet goed voor zich zelf opkomen zonder bijvoorbeeld agressief te worden. Of voelt zich onzeker. Leer assertief handelen tijdens de training die Assadaaka u biedt!
In Amsterdam en plaatsen in de omgeving wonen veel kwetsbare burgers die soms onverwacht naar het ziekenhuis toe moeten. Ook kan men wekelijks op de koffie moeten bij familie of vrienden en dan kunnen de kosten voor het Aanvullend Openbaar Vervoer of een Regiotaxi al snel hoog oplopen. In het bijzonder voor mensen met een minimuminkomen of alleen AOW.
Vrijdagmiddag 23 april, 30 april, 07 mei, 14 mei en 21 mei 2021.
Speciaal voor mensen met kanker start de Dienst Geestelijke Verzorging van de Assadaaka Community een gespreksgroep ‘Kanker en wat nu?’ De gevolgen van de diagnose ‘kanker’ kunnen zeer ingrijpend zijn. Voor de patiënt, het gezin, de familie en vriendenkring. Kanker heeft grote invloed op het leven.
Vrijdag 19 april 2021.
Assadaaka biedt loopbaanbegeleiding.
Beoordelingsgespreken en functioneringsgesprekken worden door leidinggevenden gebruikt om het functioneren van werknemers binnen de eigen organisatie te kunnen beoordelen. Wat kun je verwachten tijdens een gesprek met je leidinggevende? Wat zijn je rechten?
Vrijdag 12 april 2021.
Assadaaka biedt loopbaanbegeleiding
Door de COVID crisis zijn veel mensen hun baan verloren of zullen hun baan nog verliezen. Hoe kun je social media zoals Facebook, Linkedin, Instagram gebruiken tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan. Hoe kun je social media inzetten om vacatures te vinden of jezelf te presenteren?
Maandag 29 maart 2021.
Binnenkort is het Pesach, het Joodse Paasfeest. Pesach duurt acht dagen en gedenkt de uittocht van de profeet Mozes vanuit Egypte. Eén van de belangrijkste verhalen in de Torah, Bijbel en ook Koran. Gedurende de 8 dagen Pesach eten Joden geen producten met gist. Daarom eten Joden MATZES, de traditionele platte Paasbroden die alleen bestaan uit meel en water, een soort crackers.
MIMOENA viering 05 april 2021.
Binnenkort is het #Pesach, het Joodse #Paasfeest. Gedurende de 8 dagen Pesach eten Joden geen producten met gist. Na afloop van Pesach brengen Moslims hun Joodse buren in Noord-Afrikaanse landen als #Marokko, #Tunesië, #Lybië, #Israël en #Egypte traditioneel de eerste broden en koekjes met #gist gebakken.
Direct na afloop van Pesach wordt MIMOENA uitgebreid gevierd. #Traditioneel bezoeken Joden en Moslim elkaars huizen, maken muziek, eten samen en vieren de goede nabuurschap uitbundig.
Vrijdag 02 april 2021.
Door de COVID crisis zijn veel mensen hun baan verloren of zullen hun baan nog verliezen. Hoe ga je om met een ontslag? Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst gaat de bevoegde Assadaaka LOOPBAANBEGELEIDER tevens JOBCOACH voorlichting over de procedures rond ontslag. Waarmee moet u rekening houden? Hoe vecht u een ontslag aan?
De Verenigde Naties riepen 21 maart uit tot de Internationale Dag tegen Racisme. Ieder jaar worden rond en op deze dag talloze activiteiten georganiseerd die oproepen tot een inclusieve, diverse en solidaire samenleving. Dit jaar organiseert de Assadaaka Community een ronde tafelgesprek met de bezoekers van de Assadaaka Community. Assadaaka zal discussiëren over de volgende vragen:
De Assadaaka Community organiseert op vrijdag 12 maart een bijeenkomst over de Tweede Kamerverkiezingen.
Op 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen.
Wat zijn verkiezingen?
Wat doet de Tweede Kamer precies?
Waarom is gaan stemmen belangrijk?
Hoe kan ik iemand machtigen?
Hoe werkt de digitale stemwijzer?
De Assadaaka Community organiseert op maandag 8 maart Internationale Vrouwendag en een bijeenkomst over de Tweede Kamerverkiezingen.
Op 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Wat zijn verkiezingen? Wat doet de Tweede Kamer precies? Waarom is gaan stemmen belangrijk? Hoe kan ik iemand machtigen?
\Hoe werkt de digitale stemwijzer? Op deze en andere vragen gaan Ahmed El Mesri en Rabbijn Simon Bornstein in tijdens het rondetafelgesprek en de discussie met de bewoners.
De Assadaaka Community gaat op vrijdag 12 maart in gesprek met jongeren met jongeren over de WMO. Wij willen antwoorden vinden op de vraag Is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning goed voor jongeren? Ben je een jongere tussen de 12 en 25 jaar? Ben jij een jongere met een beperking? Tegen welke knelpunten en problemen loop jij op? Wat moet aan deze wet verbeterd worden? Wat verwachten wij van de politiek met de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer?
De Assadaaka Community organiseert op vrijdag 26 februari een bijeenkomst over de Tweede Kamerverkiezingen. Op 17 maart 2021 gaat Nederland naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Wat zijn verkiezingen? Wat doet de Tweede Kamer precies? Waarom is gaan stemmen belangrijk? Hoe kan ik iemand machtigen? Hoe werkt de digitale stemwijzer? Op deze en andere vragen gaan Ahmed El Mesri en Rabbijn Simon Bornstein in tijdens het rondetafelgesprek en de discussie met de bewoners.
Op maandag 08 maart 2021 staat de viert de Assadaaka Community Internationale Vrouwendag met een gezellig samen zijn, debat, toespraken, poëzie en een drankje.
De geestelijk verzorger zingt het Loflied van Koning Salomon op de Vrouw.
De viering wordt gehouden tussen 14.00 en 16.00 uur in de Meevaart, Balistraat 48A.
Aanmelding is i.v.m. covid verplicht! Via .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Herdenking 2021 niet openbaar
Op donderdag 25 februari 2021 wordt de Februaristaking van 1941 herdacht. Het is dit jaar 80 jaar geleden, een lustrumjaar. Normaliter roepen wij u op naar de herdenking te komen en mee te doen aan het defilé langs de Dokwerker. Dat kan dit jaar niet. We zullen dit lustrumjaar de Februaristaking van 1941 op een andere manier moeten herdenken.
Aangepast aan de Coronamaatregelen vindt de herdenking plaats met een beperkt gezelschap, zonder publiek en zonder defilé.
Assadaaka Community zet medici en zorg in de bloemetjes!
De Assadaaka Community wil medici en zorgmedewerkers van het Onze Lieve Vrouwengasthuis (OLVG) in het zonnetje zetten om hen te danken voor hun inzet tijdens het afgelopen COVID jaar.
Artsen, verpleging, ondersteunend personeel en overige stafleden van het OLVG-Oost zijn van existentieel belang voor de bewoners van Amsterdam-Oost.
Maandag 15 februari vieren wij samen de dag van de liefde. Dat doen wij met een heerlijk en gezond hapjes, waarbij wij stil staan bij deze bijzondere dag. Liefde is belangrijk in ons leven. Voor je naasten en voor iedereen om je heen. Want met meer liefde wordt de wereld steeds wat mooier! Bij liefde voor anderen hoort ook liefde voor jezelf.
Voor mensen die een groot verlies hebben geleden (bijv. door COVID) door het overlijden van een naaste start de Geestelijk Verzorger van de Assadaaka Community een GESPREKSGROEP ROUWBEGELEIDING. Het delen van uw verlies met anderen kan erg fijn zijn. Door het delen voelt u zich minder alleen met uw verdriet. De Assadaaka Rouwgroep zal met maximaal 9 deelnemers van start gaan. In deze kleine groep kunt u uw verdriet en gevoelens in een veilige omgeving delen.
Wat zijn Vertrouwenspersonen?
Vertrouwenspersonen zijn betrokken en professioneel opgeleide bewoners die anderen op professionele wijzen ondersteuning bieden om beter met hun situatie of problemen om te gaan. Vertrouwenspersonen zijn hulpverleners, ze luisteren, signaleren en leiden toe naar de juiste personen, instellingen, voorzieningen en activiteiten.
Wij nodigen u van harte uit voor de kennismaking om deel te nemen aan de structurele praatgroep. U zult kennismaken met gezinstherapeute Fatima. Sommigen van u hebben haar al eens ontmoet bij Assadaaka. U bent op donderdag 31 december van harte welkom tussen 13.00 – 14.00 uur.
Minister President Mark Rutte heeft op maandag 14 december een harde lockdown afgekondigd die tot en met zeker dinsdag 19 januari zal gelden. Om de verspreiding van het covid-virus in te dammen. Dit betekent dat Assadaaka Community er ook tijdens de lockdown zal zijn, we gaan online!
Op iedere dinsdag is er van 10.00-12.00 uur een beauty dag verzorgd door Ahlam. Zij gebruikt uitsluitend biologische producten. Op deze dag kun je je lekker laten verwennen. Zij reinigt o.a. de huid middels een biologisch masker wat de dode huidcellen verwijderd. En daarna een verkoelend masker dat de huid voed. Zij gebruikt o.a. honing en yoghurt in de zelf gemaakte maskers.
Wil je ook je huid laten verzorgen, meld je dan aan bij Ahlam Baeza.
Daphne van ProDemos vertelt dat grondrechten heel belangrijk zijn, dit is sinds 1848 dat wij deze ontlenen. Ze vraagt aan de bezoekers om vrijheden te noemen die we genieten in Nederland:
- Privacy
- Godsdienstvrijheid
- Demonstratie
- Vrijheid van meningsuiting
- Onderwijs
Hierna volgen een aantal stellingen waarop je kunt reageren door je bordje omhoog te houden. Groen= eens/ja Rood= oneens/nee.
De Assadaaka Community nodigt u van harte uit voor het Thema Ontbijt op maandag 14 december. Tijdens deze bijeenkomst zal Geestelijk Verzorger Rabbijn Simon Bornstein ingaan op de volgende vraag: ‘Een zorgverzekering kiezen, maar hoe dan?’
De maand december is traditioneel de maand waarin de burger gelet op de marktwerking in de zorg zelf kan kiezen voor het wel of niet overstappen naar een andere zorgverzekering.
Dagelijks kunt u maaltijden bij Assadaaka Community afhalen. Dit is in samenwerking met Tim Doornewaard van Samen Vooruit en Restaurant Pacific. Iedereen die in armoede verkeerd, kan bij Assadaaka aankloppen voor een maaltijd. In deze coronatijd is het hard nodig, mensen komen nog nauwelijks rond. Maar liefst 1 op de 5 Amsterdammers leeft in armoede. Deze mensen hebben onvoldoende geld om kleding, eten en drinken te kopen. Voorzien in de eerste levensbehoeften is moeilijk.
Assadaaka Community organiseert op vrijdag 18 december een thema-ontbijt om de internationale Migrantendag van de Verenigde Naties feestelijk te vieren. Migranten dragen bij aan verjonging van de Nederlandse arbeidsmarkt, brengen nieuwe verbindingen en verrijken de Nederlandse cultuur met nieuwe gerechten en inzichten. Assadaaka Community staat stil bij een aantal successen en gaat met de deelnemers aan het Thema Ontbijt in gesprek
Op vrijdag 11 december om 10.00 uur zal de gastles ‘Grondrechten voor nieuwe Nederlanders’ gegeven worden door Brahim Fattah van ProDemos.
Aan bod komen de volgende onderdelen:
•Wat is een grondrecht?
•Welke rechten en plichten staan er in de Nederlandse Grondwet?
Het Netwerk Arbo FNV is er om vakbondsleden, die in het eigen bedrijf, instelling en/of sector actief bij willen dragen aan veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en arbeidstijden, te stimuleren, te ondersteunen. En vooral: met elkaar in contact te brengen. Ofwel: met elkaar te verbinden binnen een actief netwerk.
Trainer: Simon Bornstein
Voor bewoners uit de Dapperbuurt zijn er iedere maandag- en vrijdagochtend van 10u tot 12u gezonde en informatieve ontbijt-bijeenkomsten bij Assadaaka Community. We bespreken een interessant onderwerp, terwijl we gezond en gezellig samen ontbijten.
U hoeft zich niet aan te melden en deelname is gratis.
De Wereld Gehandicapten Dag draait om het leggen van verbindingen tussen mensen met en zonder beperking. Gemeenten, sportverenigingen, welzijnsorganisaties, culturele instellingen, maar ook individuele inwoners, ondernemers, wetenschappers en politici slaan de handen ineen en organiseren gezamenlijk allerlei activiteiten.
Op dinsdagochtend van 9.30-11.00 uur op 1 december, zal een groep dames samen sporten en bewegen. Het 1e uur is er ‘intensieve’ beweging en het laatste half uur is er tijd voor yoga en ontspanning. Latifah is een vrouw afkomstig uit Venlo. Deze Limburgse geeft in haar omgeving sportles aan een multiculturele groep en zij is twee weken op gastbezoek en draagt graag haar steentje bij aan Assadaaka Community.
CNV Zorg en Welzijn stelt diversiteit centraal tijdens werkbezoek aan Assadaaka Community
Anneke Westerlaken, voorzitter van CNV Zorg en Welzijn brengt een werkbezoek aan de Assadaaka Community in Amsterdam. Tijdens het werkbezoek zal Anneke Westerlaken uitgebreid kennis maken met Diversiteit en Inclusie op de werkvloer van de Assadaaka Community.
De Assadaaka Community biedt sedert 30 jaar zorg aan kwetsbare mensen en verzorgt een reeks professionele opleidingen voor personen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt.
Naar het Rijksmuseum met Assadaaka in deze tijd van Coronacrisis.
De Assadaaka verwacht het Rijksmuseum te bezoeken om donderdag 10 december 2020, 11-13 uur.
Het Rijksmuseum is als een ware schatkamer van ons land. We zullen met de groep onder deskundige begeleiding een rondleiding door het museum maken. De rondleiding zal circa een uur duren.
Tijdens deze workshop leer je zonder oordeel te observeren. Het is een avontuur in het onbekende. Het opzoeken van rust en pure vreugde. We gaan de tijd vinden om gewoonweg te zijn en al het doen te laten varen. Even centreren, volkomen relaxed voelen, zo leer je in je innerlijke kracht te staan.
De mindfulness meditatie,ook wel ‘aandacht training’ genoemd is een krachtige meditatie methode om stress, chronische pijn en psychisch/fysiek lijden te verminderen en om te leren een actieve bijdrage te leveren aan je gezondheid en welzijn.
Bij deze bijeenkomst zullen we het hebben over de saamhorigheid in het algemeen en in gemeenschappen en het zal ook gelinkt worden aan de actualiteiten. De actualiteiten die spelen zowel in Nederland als in de landen van herkomst. Mensen maken zich zorgen over de coronacrisis hier en in het thuisland i.v.m. familieleden.
De focus leggen op het hier en nu kan lastig zijn, vooral als je veel aan je hoofd hebt. In deze corona tijd kan het zwaarder zijn om met stress om te gaan. Probeer toch stil te staan bij je gedachten zonder ze te veroordelen en naar binnen te keren en de rust op te zoeken. Laat (negatieve) emoties los.
We merken dat mensen er baat bij hebben en het fijn vinden om even niet aan hun zorgen of problemen te denken. Vrijdag 20 november zal Dr. Eman Wahby de workshop meditatie weer geven, dat doet zij met veel plezier en enthousiasme.
Jongeren die opgroeien in een gezin met een zieke ouder, broer of zusje hebben vaak andere dingen aan hun hoofd dan hun leeftijdsgenootjes. Ze hebben meer verantwoordelijkheid in het gezin en houden rekening met de anderen. Ze groeien wat minder onbezorgd op.
Koolmonoxide is een zeer gevaarlijk gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas of hout. Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar: u proeft of ruikt het niet, maar u kunt door een koolmonoxidevergiftiging wel bewusteloos raken of zelfs overlijden. Van de brandweer (Amsterdam-Amstelland) zal Zouhair Jbyeh aanwezig zijn en van de politie (Oost) Karim Arsalan.
Er zal besproken worden wat koolmonoxide is, wat de symptomen zijn: hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, vermoeidheid, verwarring, slaperigheid en een versnelde hartslag.
Mantelzorg betekent dat je zorgt voor iemand van je familie, dierbaren of een buurtgenoot die hulpbehoevend is. Velen van ons zijn mantelzorgers, soms voor een korte periode, soms voor jaren. Samen zorgen we voor elkaar. Dit kan soms zwaar zijn, naast een baan, een gezin en andere verantwoordelijkheden.
Angst hoort bij het leven, iedereen heeft daar weleens last van. Dat gaat dan om kleine angsten, die beïnvloeden het dagelijks leven niet negatief.
Angst die ons alert maakt en ervoor zorgt dat ons lijf adrenaline aanmaakt en direct klaar is om alert te handelen beïnvloedt het dagelijks leven ook niet negatief.
Zorgen voor de samenleving, dat doen wij allemaal samen. We zorgen voor een vreedzame samenleving waarin we voor elkaar zorgen, waar iedereen zichzelf mag zijn, waarin we de dialoog op zoeken. Maar soms hebben we ook zorgen over de samenleving. Zeker bij heftige gebeurtenissen, zoals de vreselijke aanslagen in Oostenrijk, Frankrijk en de toenemende polarisatie en discriminatie, midden in deze moeilijke coronacrisis.
Deze meditatie workshop zal voorlopig op iedere vrijdag plaatsvinden. Het gaat erom dat je je op jezelf richt en op rust focust. Vervolgens let je op wat er in jezelf gebeurt. Je maakt je hoofd leeg en let op je ademhaling. Als je gedachten afdwalen, corrigeer je jezelf en focus je weer op de ademhaling. In deze coronatijd doen we extra ons best om stress te reduceren.
De meditatie is gericht op een betere bewustwording van jezelf en je plek in deze wereld. De vorm van meditatie die wordt gebruikt is mindfulness.
• Wil jij jouw begrip voor het gedrag van mensen met psychische kwetsbaarheid vergroten?
• Wil jij beter kunnen omgaan met mensen met verward, somber of grensoverschrijdend gedrag?
• Wil jij voorkomen dat je handelt vanuit vooroordelen of labels?
• Wil jij van mens tot mens werken vanuit een open houding?
• Ben jij nieuwsgierig naar verhalen van ervaringsdeskundigen?
• Kortom: Wil jij, vanuit jouw functie, bijdragen aan een GGZ vriendelijke wijk?
Vanaf 30 oktober start bij Assadaaka Community de Basiscursus Vertrouwenspersoon voor jongeren van 13.00 – 15.00 uur. In 5 bijeenkomsten ga je met elkaar in gesprek, krijg je handvatten om leeftijdsgenoten een steun in de rug te geven, ga je aan de slag met gesprekstechnieken en leer je waar je kan aankloppen als er wat meer ondersteuning nodig is. Juist in deze coronatijd is aandacht voor jongeren belangrijk.
Waar loop je tegenaan?
En hoe kunnen wij jongeren daarbij ondersteunen. De Basiscursus Vertrouwenspersoon wordt gegeven door de ervaren trainer Simon Bornstein en biedt laagdrempelige antwoorden op al jullie vragen. Er zijn geen kosten aan verbonden.
In deze coronaperiode ontstaat er meer wrijving waardoor de kans op huiselijk geweld groeit of verergert. Mensen die eenzaam zijn en in armoede leven, hebben veel problemen en weten niet hoe daar mee om te gaan.
Het geweld ontstaat niet zomaar, het komt door problemen die men niet meer de baas kan. Dat kan bijvoorbeeld door machteloosheid komen, slechte jeugdervaringen, weinig zelfvertrouwen etc., dit in combinatie met stress/financiële- en gezondheidsproblemen kan dan tot escalatie leiden. Geweld is nooit goed te praten, we kijken naar mogelijke oorzaken.
Deze meditatie workshop zal voorlopig op iedere vrijdag plaatsvinden. Het gaat erom dat je je op jezelf richt en op rust focust. Vervolgens let je op wat er in jezelf gebeurt. Je maakt je hoofd leeg en let op je ademhaling. Als je gedachten afdwalen, corrigeer je jezelf en focus je weer op de ademhaling. In deze coronatijd doen we extra ons best om stress te reduceren.
De meditatie is gericht op een betere bewustwording van jezelf en je plek in deze wereld. De vorm van meditatie die wordt gebruikt is mindfulness.
Breien en haken kun je iedere dinsdag van 13.00 – 16.00 bij Assadaaka Community leren. De les zal gegeven worden door Zekiye Tezer.
De les is voor basiscursisten en voor gevorderden. Je kunt leren om truien, babykleding, sjaals etc te breien en/of haken. Aicha Ouiza is de Coördinator, je kunt je bij haar aanmelden via 06 84 291 796. De les kost € 3 per keer.
In het kader van armoedebestrijding kun je je eigen trui, sjaal of wat je maar wilt (leren) breien en/of haken. Het is leuk om elkaar op deze manier te ontmoeten en iets te leren en tegelijkertijd te ontspannen. Lijkt dit je leuk? Schroom niet en doe gezellig mee!
Een aantal mensen heeft aangegeven dat ze moeite hebben met nee zeggen en daarom willen we weer een bijeenkomst wijden aan het omgaan met grenzen. Deze zal op maandag 26 oktober plaatsvinden van 10.00 – 12.00 uur.
Assertiviteit begint bij je grenzen aangeven.
Het aangeven en bewaken van je grenzen is heel belangrijk om te weten wat je wel en niet accepteert. Vaak hebben subassertieve mensen geen of een vaag beeld van hun grenzen. Het bewaken ervan en in actie komen als iemand over hun grenzen gaat is dan helemaal lastig.
Afgelopen maandag is Ahmed El Mesri van Assadaaka Community geïnterviewd door ZAANRADIO 107.1 FM in het programma Zaanstreek Vandaag Actueel.
Het interview ging over het kinderboekje ‘Goodbye Corona’, geschreven door Maria Telles en Sérgio Telles i.s.m. Assadaaka Community.
Het boek is een steuntje in de rug voor ouders die over het coronavirus willen praten. Het boekje komt uit in diverse talen, de voertaal is in het Nederlands. We willen het gratis doneren aan scholen en hiervoor zoeken we nog sponsors. Het boekje is € 6 per stuk.
Voor meer informatie via .(JavaScript must be enabled to view this email address) of 0647440672.
Luister het interview via onderstaande link vanaf 41.58:
https://www.rtvzaanstreek.nl/radiogemist/detail?1603101600
Deze meditatie workshop zal voorlopig op iedere vrijdag plaatsvinden. Het gaat erom dat je je op jezelf richt en op rust focust. Vervolgens let je op wat er in jezelf gebeurt. Je maakt je hoofd leeg en let op je ademhaling. Als je gedachten afdwalen, corrigeer je jezelf en focus je weer op de ademhaling. In deze coronatijd doen we extra ons best om stress te reduceren.
De meditatie is gericht op een betere bewustwording van jezelf en je plek in deze wereld. De vorm van meditatie die wordt gebruikt is mindfulness.
Persbericht Kinderboek ‘Goodbye corona’
Wanneer moet ik handenwassen? Hoe kan ik met vriendjes spelen nu het coronavirus er is? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in het leerzame, vriendelijke kinderboek ‘Goodbye corona’ van schrijfster Maria Smarya tel in samenwerking met Stichting Assadaaka Community. Het boek is een steuntje in de rug voor ouders die met hun kinderen over het coronavirus willen praten.
Het coronavirus is een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Het kinderboek ‘Goodbye corona’ gaat in op het leefwereld van kinderen. Het leert hen op speelse wijze de belangrijkste basisregels om zichzelf en anderen tegen het coronavirus te beschermen. Het is eenvoudig en toegankelijk voor alle kinderen.
Mediteren is zijn in het hier en nu. Je observeert je gedachten zonder ze te veroordelen, zo probeer je tot je ware kern te komen. Er zijn veel manieren en redenen om ermee te beginnen. Bijvoorbeeld om te onstpannen, om bij jezelf te komen of om om te gaan met (negatieve) emoties.
Mediteren heeft veel positieve invloeden in je leven. Een paar minuten per dag kan al positieve gevolgen hebben voor je gezondheid en geluksbeleving. In deze coronatijd willen we dat op verschillende manieren met spanning omgaan en mediteren is er één van.
Vrijdag 16 oktober zal Dr. Eman Wahby een workshop meditatie geven. Deze had ze vorige week gegeven en dat was prettig, daarom zal zij dit vaker doen.
Het is algemeen bekend dat het voor kinderen uit achterstandsbuurten moeilijk is om een goede opleiding te volgen. Het probleem begint voor hen op de basisschool, waar leerachterstanden ontstaan wat soms zelfs leidt tot vroegtijdig schoolverlaten. Het is voor die kinderen heel erg want ze kampen vaak met een negatief zelfbeeld, conflicten thuis en veel problemen op school.
Daarnaast heeft het gevolgen voor de leef kwaliteit in onze buurt, stad en de rest van Nederland, want hoe meer vroegtijdige schoolverlaters, hoe minder (hoog)opgeleid personeel later beschikbaar is.
Op maandag 12 oktober zal bij Assadaaka Community een bijeenkomst worden georganiseerd over het omgaan met boosheid. Dit maal zal het gegeven worden door Ahmed El Ghazi van Dynamo Amsterdam. Er zullen meerdere thema’s door Ahmed worden behandeld de komende periode.
Het zal gaan over wat boosheid is, hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Dat kun je denken aan allerlei situaties. Zoals huwelijks/relatieproblemen, werkrelaties, vriendschappen etc.
In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseert de Assadaaka Community op vrijdag 09 oktober een mantelzorgontbijt om mensen dichter bij elkaar te brengen, zelfs op 1,5m afstand. In de Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid met als hoofdboodschap: Kom erbij!
Mantelzorg Ontbijt
Vrijdag 09 oktober 2020, van 10.00 - 12.00 uur
Assadaaka Community
Polderweg 300
1093 KP Amsterdam
Week tegen Eenzaamheid
Van 1 tot en met 8 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.
Amsterdam – 6 okober 2020 – In het teken van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Assadaaka Community op donderdag 08 oktober de start van de OPLEIDING TOT VERTROUWENSPERSOON om mensen dichter bij elkaar te brengen, zelfs op 1,5m afstand. In de Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid met als hoofdboodschap: Kom erbij!
Opleiding Vertrouwenspersoon
Docent: Rabbijn Simon Bornstein, Geestelijk Verzorger van
Assadaaka Community; Polderweg 300, 1093 KP Amsterdam
Op maandag 5 oktober van 10.00 - 12.00 uur zal de bijeenkomst gaan over toegankelijkheid.
Dit jaar staat de week van de toegankelijkheid in het teken van digitale toegankelijkheid.
Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, volledig gebruik kunnen maken van websites en apps. Iedereen moet informatie die op websites of in apps te vinden is, kunnen lezen of beluisteren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van diensten die via het internet aangeboden worden.
Hoe maken we van Amsterdam een stad waarin iedereen mee kan doen? Een inclusieve stad, voor mensen met en zonder beperking. Dat gaat ons allemaal aan.
In de Week tegen Eenzaamheid bent u van harte welkom bij het Wees Welkom Ontbijt bij Assadaaka Community op vrijdag 2 oktober. Wij nodigen u van harte uit, met heerlijke, gezonde hapjes en een warm welkom door onze gastvrouw. Ook als u nog niet eerder bij Assadaaka Community bent geweest, kom gerust bij ons langs. Wij kijken uit naar uw komst!
Op vrijdag 25 september kunt u bij Assadaaka Community de film Way to Paradise van regisseur M. Wahid Sanouji kijken. Het is een prachtige film over radicalisering en de weg terug vinden, over wanhoop en hoop, over de huidige samenleving en hoe we de verbinding met elkaar vinden. Het is echt een aanrader! Na afloop van de film kunt u vragen stellen aan de regisseur, die aanwezig zal zijn bij de filmvertoning.
Op maandag 28 september zal bij Assadaaka een tweede bijeenkomst worden georganiseerd in samen werking met Dynamo Amsterdam. De bijeenkomst zal gericht zijn op het leren om negatieve stress vroegtijdig te signaleren en hoe je het kunt voorkomen. Dan valt te denken aan bijvoorbeeld stress bij administratie, werk, opvoeding, ziekte, verlies van dierbaren etc. Onder het genot van een gezellig ontbijt praten we met elkaar en ontvang je informatie, tips en oefeningen over omgaan met stress en spanning.
Op vrijdag 18 september zal bij Assadaaka een bijeenkomst worden georganiseerd over het omgaan met boosheid. Het zal gaan over hoe je kunt leren om je beter te uiten. Welke signalen zie of merk je bij jezelf en hoe kun je het voorkomen. Dan valt te denken aan bijvoorbeeld boosheid gedurende je werk, bij ziekte, verlies van dierbaren etc. Onder het genot van een gezellig ontbijt praten we met elkaar en ontvang je informatie, tips over omgaan met boosheid.
De ‘Wereldalfabetiseringsdag’ (Internationale Dag tegen Ongeletterdheid / International Literacy Day) is ingesteld om aandacht te schenken over de gehele wereld aan analfabetisme. Jaarlijks op 8 september. Deze week is het ook de week van de alfabetisering.
Prinses Laurentien is een van de boegbeelden van de alfabetisering en is vooral actief op dit gebied in Nederland.
Een analfabeet is iemand die de vaardigheid in lezen, spellen en schrijven niet of in onvoldoende mate beheerst. In het Nederlands maken we onderscheid tussen analfabeten en laaggeletterden. Laaggeletterden kunnen wel lezen en schrijven, maar beheersen deze vaardigheden niet goed genoeg om te kunnen functioneren in de samenleving.
Opening Foto Expositie Operatie ZorgHART.
Maandag 7 september om 16u opent Maarten Poorter de foto expositie van Operatie ZorgHART op het Oranje Vrijstaatplein. Op de foto expo staan prachtige portretten en verhalen van ZorgHARTEN in Oost, waaronder enkele vrijwilligers van Assadaaka Community. Wij zijn er bij maandag, kom jij ook?
Vrijdag 4 september komt Hans Bueno de Mesquita van Jungle Amsterdam een toelichting geven op de Fixbrigade. Hij zal wat vertellen om op korte termijn energie te besparen en een lagere energierekening te krijgen door je huis beter te isoleren. Dat kan al met kleine maatregelen, zoals het dichten van naden en kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en je verwarming beter afstellen.
Hoe maken we samen Amsterdam Oost (migranten ouderen)en Coronacrisis? Dat was de vraag tijdens onze ontbijtbijeenkomst op 28 augustus. Daar kwamen goede ideeën naar voren! Vandaag gaan we met elkaar in gesprek hoe we hiermee samen aan de slag kunnen gaan. Terwijl je kunt genieten van een gezond en gezellig ontbijt. Dus kom allemaal en neem iemand mee, naar deze thema ontbijtbijeenkomst over Amsterdam Oost op maandag 31 augustus van 10u tot 12u.
Aankomende vrijdag 28 augustus zullen we weer starten met de ontbijt-bijeenkomsten met een thema. Het thema zal deze keer zijn ‘Gezondheid in coronatijd’. Hoe hebben mensen deze tijd beleefd, wat heeft het met hen gedaan.
Binnenkort zal elke dinsdag-ochtend vanaf 1 september tot en met 29 september 2020 de cursus ‘De zorg de baas’ gegeven worden bij Assadaaka Community (Polderweg 300). Deze cursus zal verzorgd worden door Markant centrum voor mantelzorg. Het tijdstip zal zijn van 10.00-12.30 uur.
GRATIS inburgerings-cursus bij Assadaaka Community.
Stichting Assadaaka Community start met de Taalwinkel een nieuw seizoen cursussen Nederlands. Inschrijven kan van 24 augustus tot en met 1 september 2020 van 18.00 tot 20.00 uur.
Assadaaka Community heeft ruim 30 jaar ervaring met het geven van cursussen in het Nederlands en zet zich in om een brug te slaan tussen culturen ter bevordering van de integratie, participatie en sociale cohesie.
Op zondag 16 augustus zullen wij een bezoek brengen aan Zorgvlied. Zorgvlied is een begraafplaats aan de Amsteldijk 273, aan de westelijke oever van de Amstel. De begraafplaats werd op 1 november 1870 in gebruik genomen door de gemeente Nieuwer-Amstel (nu Amstelveen geheten) en is nog altijd eigendom van Amstelveen, maar door de gemeentelijke herindeling van 1896 ligt Zorgvlied intussen binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam.
Op deze locatie lag vroeger het buitenverblijf Zorgvliet. Het ontwerp in Engelse landschapsstijl is van tuinarchitect Jan David Zocher. In 1892 werd Zorgvlied uitgebreid naar het ontwerp van zijn zoon Louis Paul Zochner.
Op woensdag 12 augustus zullen wij een wandeling door de buurt organiseren met het thema de buurt ontdekken. Wij willen graag dat de geschiedenis van de buurt beter bekend is bij de mensen. Hiervoor hebben we het buurtmuseum van de Indische Buurt benaderd. Rob van Veelen zal de gids zijn, deze wandeling organiseert hij vaak voor jongeren en mensen die nieuw zijn in de buurt.
Gezonde Barbecue met de gezondheid van de vrouw als thema
Zondag 9 augustus zullen we met weer mooi weer een barbecue houden ook in het kader van het offerfeest voor de mensen die dat niet hebben kunnen vieren, wegens corona of weinig familie/sociale contacten. Dit is best moeilijk voor sommigen, omdat het echt een familiefeest is. Wij voelen ons als één familie en kunnen dat gemis een beetje proberen te compenseren.
Dinsdag 27 juli zullen we een wandeling organiseren vanaf het Timorplein. We willen in deze coranatijd activiteiten blijven organiseren, omdat mensen daar behoefte aan hebben. Mensen voelen zich eenzaam en willen meer ontmoeting. We zullen om 15.00 uur verzamelen bij het Stayokay hotel op Timorplein 21. Aanmelden kan via 0647440672, er zijn een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!
Statistieken
Bekijks: 2407041
Paginas "rendered" in 0.7546 secondes
48 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5690
Huidig Aanwezige Leden: ahmed