homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Uitnodiging uitreiking getuigschriften vertrouwenspersonen Hulp in de Buurt Oost/Assadaaka

CVHierbij nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de getuigschriften aan de vrijwilligers die met goed gevolg de basiscursus tot vertrouwenspersoon bij Hulp in de Buurt Oost van Assadaaka hebben afgerond.
De afgelopen maanden heeft Assadaaka zeven nieuwe vertrouwenspersonen opgeleid. Vanaf juni gaan zij zich inzetten om kwetsbare bewoners te ondersteunen, hen zo nodig naar de juiste hulpverlening toe te leiden en hen te stimuleren in het duurzaam vergroten van hun zelfredzaamheid. Dit gaan zij doen door

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Tuesday, 31 May 2016
(0) CommentaarPermalink


Freedom Fighters Festival

hiHet Freedom Fighters Festival is er voor en door jongeren met een beperking en hun vrienden, van 24 tot 26 juni 2016 in de Meevaart, Balistraat 48 in Amsterdam Oost. Dit internationale festival vraagt aandacht voor de vrijheid van jongeren met een beperking. Het gaat om de vrijheid zelf je eigen leven in te richten; de vrijheid te kiezen naar welke school of opleiding je gaat; hoe je woont; wat je met je tijd doet etc.  Deze vrijheid is niet vanzelfsprekend voor jongeren met een beperking. Jongeren willen aandacht voor dit onderwerp en zelf actief strijden voor hun rechten. Vandaar de naam: Freedom Fighters Festival.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 29 May 2016
(0) CommentaarPermalink


Assadaaka Community feliciteert alle moslims met het vasten van de maand Ramadan.

ramadanHet begin van de Ramadan is op maandag 6 juni 2016 en het einde is 30 dagen later.
Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender, de vastenmaand. Dit houdt in dat Moslims gedurende de periode tussen de dageraad en zonsondergang o.a. niet eten en drinken. De Ramadan duurt 30 dagen en wordt afgesloten met het Suikerfeest.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 26 May 2016
(0) CommentaarPermalink


Liefde kent geen grenzen of labels

idahoAmsterdam Oost - “Pal voor onze LHBT’ers.

Iedereen in dit land moet daarom gewoon openlijk homo, lesbo, bi of transgender kunnen zijn. Helaas denkt nog altijd niet iedereen er zo over. Met de acceptatie van hun geaardheid gaat het steeds beter maar nog niet elke LHBT’er voelt zich voldoende vrij en veilig op school, op het werk, in de kerk, moskee, sportschool of op straat.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 18 May 2016
(0) CommentaarPermalink


Afwijkend gedrag, radicalisering en polarisatie

radDe weg naar saamhorigheid.
Op maandag 16 mei vindt er in de Amsterdamse Assadaaka Community van 15.30 uur tot 18.00 uur een bijeenkomst plaats over afwijkend gedrag, radicalisering, polarisatie, de weg naar saamhorigheid en om participatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen te bevorderen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 16 May 2016
(0) CommentaarPermalink


Moederdag bij Vriendschapshuis

moederdagMoederdag: hardwerkende moeders verdienen ontspanning!

Wanneer: Zondag 8 mei
Tijd: 13.30-17.30 uur
Locatie: Vriendschapshuis
Adres: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam

In het kader van Moederdag organiseren traditioneel getrouw de vrouwen van Assadaaka Community een feestelijke middag voor vrouwen, armen/rijken, gezonde en zieke mensen die leven in onvrijwillig gescheiden werelden. Hokjesgeest wordt dit ook wel genoemd: de wereld op basis van versnippering indelen, wat wederom polarisatie tot gevolg heeft en een scheuring in de samenleving. De vrouwen van Assadaaka Community, voelen zich op de eerste plaats mens en dat willen ze uitdragen en leven. De middag wordt afgesloten met verschillende optredens van dans, zang en muziek. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 08 May 2016
(0) CommentaarPermalink


Wekelijks Tafelgesprek bij Assadaaka Community in Amsterdam

tafel1In september gaat Assadaaka Community in samenwerking, Stichting Onze Hoop en de Handige Handen wekelijks van start met tafelgesprekken, waarin bekende en minder bekende Amsterdammers hun hart kunnen laten spreken.

Tijdens een informele lunch met Ahmed El Mesri, Barbara Dyrcz en Laila Youyou, de initiatiefnemers van het Tafelgesprek in Lombokstraat 2, komen allerlei thema’s aan bod. Het gesprek moet een ander gesprek worden. Geen politiek betoog wel een betoog vanuit het hart! De gasten kunnen aan de hand van een lijst met onderwerpen bepalen waar het tafelgesprek over zal gaan. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 01 May 2016
(0) CommentaarPermalink


De Internationale Dag van de Arbeid in 2016

45De Internationale Dag van de Arbeid, ook wel bekend als Dag van de Arbeid op sommige plaatsen, is een viering van het werk van de arbeiders en de werkende klassen die wordt ondersteund door de internationale arbeidersbeweging, socialisten, communisten en anarchisten en wordt gevierd elk jaar op 1 mei, op een oude Europese lentevakantiedag.
Op zondag 1 mei 2016, wordt de Internationale Dag van de Arbeid ook in Nederland gevierd. Vaak worden op deze dag demonstraties en marsen georganiseerd door de werkende, maar vaak ook de werkloze mensen en hun vakbonden. Het wordt ook officieel gevierd in vele andere landen van de wereld. 1 mei is een nationale feestdag in meer dan 80 landen, behalve in Nederland.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 01 May 2016
(0) CommentaarPermalink


GRATIS NEDERLANDS LEREN BIJ ASSADAAKA COMMUNITY

okeWELKOM, BIENVENUE, MARHABAN, BIENVENIDO, BEM-VINDO, WELCOME, HOSGELDINIZ.

Bij Assadaaka Community kun je en mag je op een laagdrempelige manier inburgeren van maandag t/m donderdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Er is beperkt plaats tot juli, dus schrijft u snel in!

Assadaaka Community heeft ruim 25 jaar ervaring met het geven van cursussen in het Nederlands. Assadaaka Community zet zich in om een brug te slaan tussen culturen. Wij gaan door met het werken aan integratie, participatie en sociale cohesie. Dat is onze hoofddenkwijze.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 18 April 2016
(0) CommentaarPermalink


Een stille tocht en een bijeenkomst op 4 mei bij Assadaaka Community

gaoUITNODIGING - Het landelijke thema van dit jaar luidt: De vrijheid omarmd.

Traditiegetrouw organiseert de Assadaaka Community in samenwerking met stichting Onze Hoop, stichting Coexistence, NOMA en Handige Handen de 4 mei herdenking.

Programma 4 mei herdenking met als titel “solidariteit en nuchterheid”.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 16 April 2016
(0) CommentaarPermalink


Brug naar begrip

kiaSeksuele diversiteit binnen verschillende culturen

Naar aanleiding van het grote animo voor de vorige voorstelling op 5 april volgt op 20 mei een tweede voorstelling! Assadaaka Community organiseert opnieuw de vertoning van de film ‘De Beslissing’ met een aansluitend debat geleid door Wahid Sanouji. Deze keer zal de vertoning plaatsvinden op locatie Meevaart, Balistraat 48a.
Deelname aan deze avond is gratis!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 11 April 2016
(0) CommentaarPermalink


Straatdiner Ambonplein - Samen solidair in de buurt

dineeMet het straatdiner op het Ambonplein vieren Assadaaka, de BatjanBuren en buurtbewoners de diversiteit in de Indische Buurt. Tijdens alle feestelijke activiteiten schuiven we bij elkaar aan tafel en voeren we gesprekken over de invloed die een cultureel diverse wijk heeft op ons persoonlijke gevoel van vrijheid en solidariteit.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 10 April 2016
(0) CommentaarPermalink


HET INLOOPSPREEKUUR BIJ ASSADAAKA COMMUNITY

okeAssadaaka organiseert vanaf heden spreekuren op onze locatie Lombokstraat 2, 1094 TL Amsterdam.
Iedereen is van harte welkom voor ondersteuning bij administratie, met vragen over verschillende onderwerpen (recht, opvoeding, sociale dienstverlening, …) of bij nood aan een luisterend oor. Graag helpen wij u verder als u ergens zelf niet uit komt. Op onze locatie zijn ook Arabisch sprekende mensen aanwezig.

Openingstijden:
Maandag 09:30 - 14:00 - de Meevaart - Balistraat 48A
Dinsdag 09:30 - 14:00 - de Meevaart - Balistraat 48A
Woensdag 10:00 - 15:00 - Lombokstraat 2
Donderdag 09:00 - 15:00 - Lombokstraat 2
Vrijdag 11:00 - 17:00 - Lombokstraat 2

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 07 April 2016
(0) CommentaarPermalink


Open huis

bvEen onrecht gedaan aan een, is een onrecht gedaan aan iedereen. 

Op zaterdag 9 april komt Wil Nu als gast langs tijdens ons Open Huis. Deze partij zal tussen 13.00 u. en ca 17.00 u. presenteren over zichzelf en haar doelstellingen.

Wij van Assadaaka Community vinden het belangrijk dat burgers meer bewust worden en worden ingelicht. Door dit Open Huis krijgen partijen de ruimte hier een bijdrage aan te leveren. Wij vinden dat iedereen de ruimte moet krijgen. Daarom hebben wij Wil Nu hier uitgenodigd om zich te presenteren. Assadaaka zal ook in de toekomst ruimte creëren voor iedere partij die dit wilt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 19 March 2016
(0) CommentaarPermalink


Vluchtelingen Welkom: 18 maart

gf21 maart is de internationale dag tegen racisme en discriminatie. De dag is uitgeroepen door de VN na de brute moord op 69 mensen door het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind die in Sharpeville demonstreerden tegen de zogenaamde pasjeswetten. In de hele wereld gaan mensen deze dag de straat op om hun stem te laten horen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 12 March 2016
(0) CommentaarPermalink


Workshop ‘Naambordjes maken’ bij Assadaaka Community

fdGraag nodigen wij u uit voor de workshop op dinsdag 21 april 2016 van 18:00 – 21:30 uur.
Bij deze workshop staat het voeren van gesprekken over de Dodenherdenkingsdag op 4 mei en thematiek naambordjes maken centraal. Toegang is gratis - Komt allen!!!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 12 March 2016
(0) CommentaarPermalink


Brug naar begrip

kglSeksuele diversiteit binnen verschillende culturen

‘De Marokkaanse Boot’ trok vorig jaar augustus behoorlijk wat aandacht en leidde in bepaalde kringen tot vele discussies. Daarom organiseert Assadaaka Community op 5 april 2016 na vertoning van de film ‘De Beslissing’ een aansluitend debat geleid door Wahid Sanouji.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 10 March 2016
(0) CommentaarPermalink


Internationale Vrouwendag bij Assadaaka Community

kgg In het kader van Internationale Vrouwendag organiseren de vrouwen van Assadaaka Community dinsdag 8 maart traditioneel getrouw een feestelijke avond voor vrouwen/mannen, armen/rijken, gezonde en zieke mensen die leven in onvrijwillig gescheiden werelden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 05 March 2016
(0) CommentaarPermalink


FNV OPENT ZORGACTIEPUNTEN

zorgKOM LANGS EN VERTEL UW ERVARINGEN!

De gemeente Amsterdam bezuinigt op dit moment veel op de huishoudelijke zorg en de begeleiding. Dankzij acties van FNV zijn er goede afspraken gemaakt over de zorg en is er extra geld voor de zorg bijgekomen. De FNV wil dat dit geld ook echt naar de zorg gaat en dat de afspraken worden nageleefd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 24 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Anti-Zwart Racisme,  Slavernijverleden en Zwarte Piet Niet

samzaterdag 27 februari, 16:00 – 17:30 uur Assadaaka Vriendschaps Community,  Palembangstraat 52, Amsterdam.
Als voorbereiding hierop de Aktiemaand met bijeenkomsten over de diverse onderwerpen. In samenwerking met de organisaties verenigd in ‘Kick Out Zwarte Piet´ vindt op Zaterdag 27 februari een bijeenkomst plaats bij de Assadaaka Vriendschaps Community, Palembangstraat 52, Amsterdam over de onderwerpen Anti-Zwart Racisme, Slavernijverleden en Zwarte Piet Niet. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 20 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Gehandicapten worden ook gediscrimineerd

kgehAls onderdeel van de actiemaand tegen racisme en discriminatie organiseren het Platform Gehandicapten Zuidoost en Stichting Onze Hoop en Assadaaka Community de themabijeenkomst: Gehandicapten worden ook gediscrimineerd
Op vrijdag 11 maart 2016 in De Stopera- Inloop 16:30. Aanvang 17:00. Einde 20:30 uur.
http://www.clientenbelangamsterdam.nl/gehandicapten-worden-ook-gediscrimineerd-6841.html

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 17 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Assadaaka Community: Herdenking 75 jaar Februaristaking

koOp 25 februari 2016 is het 75 jaar geleden dat er massaal werd gestaakt door de inwoners van Amsterdam.
De Februaristaking is in 2016 75 jaar geleden, een speciaal lustrumprogramma laat nieuw licht schijnen op de gebeurtenissen van toen. De Herdenking van de Februaristaking vindt op 25 februari 2016 om 16.30 uur plaats bij de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein, in de aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 17 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Gehandicapten worden ook gediscrimineerd

kgOnder deze titel sluit het Platform Gehandicapten Zuidoost en Stichting Onze Hoop (van Assadaaka) zich aan bij het Comité 21 maart.
Want nog steeds blijkt het lastig om met een beperking zelfstandig te leven of met het openbaar vervoer te reizen of zijn internetsites, gebouwen en de samenleving ontoegankelijk.
De maatschappij is nog lang niet ‘Inclusie’.

Wanneer: vrijdag 11 maart van 16:30 tot 20:30

Plaats: Stopera - Waterlooplein, 1011 PG Amsterdam

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 15 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Assadaaka Community: Oproep 21 maart 2016

tweeBeste mensen,

Het Comité 21 maart organiseert, net als voorgaande jaren, de landelijke ‘21 maart-demonstratie’ rond het motto: ‘Tegen racisme en discriminatie; allemaal anders allemaal gelijk’. Deze jaarlijkse demonstratie vindt plaats in Amsterdam op 19 maart. De aanvang is om 13:00 uur vanaf het Beursplein en eindigt op het Museumplein met een cultureel programma van sprekers en muziek.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 08 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Samen tegen racisme & discriminatie - zaterdag 19 maart van 13:00 tot 17:00 - Amsterdam, Beursplein

samMANIFEST 21 MAART 2016

VERHARDING
De wereld schudt op haar grondvesten. Onzekerheid als gevolg van crisis, oorlogen en aanslagen wordt nationaal en internationaal uitgebuit. De gevestigde politiek gebruikt bevolkingsgroepen als zondebok om de aandacht af te leiden van bezuinigingen.
In heel Europa zien we de opkomst van racistische of fascistische partijen en straatbewegingen.
In Nederland is het Wilders die “minder Marokkanen” wil en zijn er gewelddadige protesten tegen vluchtelingen. Dit is, juist in het jaar dat we 75 jaar Februaristaking herdenken, een zorgwekkende ontwikkeling. Samen willen we de trend keren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 08 February 2016
(0) CommentaarPermalink


Help vluchtelingen om menswaardig te zijn!

kjAssadaaka Community boodschap: zet in op sociale cohesie.
Wij helpen vluchtelingen normen en waarden van ons land te leren!
Nieuw in een vreemde land is natuurlijk niet makkelijk, men is een ander cultuur van normen en waarden gewend. Daarom willen wij ze verwelkomen met open armen. Wij gaan ons best doen om de vluchtelingen een dag te bezorgen waarin ze weg zijn van hun dagelijkse zorgen. “Wij zullen op deze avond samen zingen voor Vrede en Vrijheid”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 15 January 2016
(0) CommentaarPermalink


Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie van Assadaaka Community

borelBeste vrienden, relaties van Assadaaka,

Graag nodig ik U persoonlijk namens Assadaaka Community uit voor onze nieuwjaarsreceptie op 29 januari 2016 om 17.00 uur. Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam.
Voor Assadaaka Community wordt 2016 een cruciaal jaar in het kader van professionalisering van de organisatie en het voortzetten van onze activiteiten voor de sociale zwakkeren / verschillende groeperingen in de samenleving / migranten met een handicap of chronische ziekte en hun families.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 14 January 2016
(0) CommentaarPermalink


Een geslaagde voedselpakketten actie van 11 januari t/m 29 februari 2016 in Amsterdam-Oost

nsIn het kader van armoede en uitsluiting heeft Assadaaka Community op 30 december jl. een warme omarming tussen buurtbewoners en de vluchtelingen georganiseerd.
In deze donkere maand december heeft Assadaaka Community binnen een week 225 kerstpakketten samen gesteld. Ook heeft Assadaaka 3 keer in een week meer dan 350 maaltijden voorbereidt voor vluchtelingen-mensen die weinig extra’s te besteden hebben of in armoede leven. “Wij hebben samen gezongen voor Vrede en Vrijheid”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 09 January 2016
(0) CommentaarPermalink


Een warme omarming

koenAssadaaka Community organiseert een warme omarming tussen buurtbewoners en de vluchtelingen!!!

In het kader van armoede en uitsluiting hebben stagiaires en vrijwilligers van Assadaaka Community onze jaarlijkse actie opgepakt om artikelen in te zamelen voor het samenstellen van Kerstpakketten. Dit jaar heeft Assadaaka Community binnen een week 225 kerstpakketten samen gesteld voor vluchtelingen/mensen die weinig extra’s te besteden hebben of in armoede leven.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 27 December 2015
(0) CommentaarPermalink


Een prettige feestdagen en een gelukkig en gezonde 2016!

kjGeachte relaties, beste vrienden,

Namens het bestuur en alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van de Vriendschap Community Assadaaka (VCA) wensen wij u prettige feestdagen en een gelukkig en gezonde 2016!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 17 December 2015
(0) CommentaarPermalink


Omarming van de vluchtelingen

gooAssadaaka Community houdt jaarlijks een inzamelactie van kerstpakketten. Elk jaar stellen wij ruim 100 pakketten samen voor mensen die weinig extra’s te besteden hebben.

Vooraf aanmelden, per email: .(JavaScript must be enabled to view this email address) of telefonisch: 020-752 51 31.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 17 December 2015
(0) CommentaarPermalink


Assadaaka Community - Samen delen samen één!

kfWilt u in deze duistere dagen voor kerst van een lekker gezonde maaltijd genieten? En een warme kopje koffie drinken met gezelschap? Dat kan!!
Wij organiseren een participatie en gezonde voedingsproject bij Assadaaka Community. Wij gaan samen koken en een warme arm om de vluchtelingen heen slaan. En sluiten de avond af met een muziekje en verschillende optredens.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 10 December 2015
(0) CommentaarPermalink


Inclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam

hgInclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam

Donderdag 26 november van 17:00 tot 19:00 uur

Locatie: Vriendschapshuis Assadaaka
Palembangstraat 52
1094 TK Amsterdam
020-7525131

2e vergadering voorbereiding freedom-fighters congres 24-27 juni - Thema: ‘jongeren met handicap’

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 26 November 2015
(0) CommentaarPermalink


Meldpunt afwijkend gedrag/radicalisering bij Assadaaka Community

meldMeldpunt afwijkend gedrag/ radicalisering - Kent u misstanden bij afwijkend gedrag? In de media ook wel radicalisering genoemd. Maakt u zich zorgen? Voelt u zich onveilig? Voor deskundige hulp kunt u terecht bij Assadaaka Community!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 20 November 2015
(0) CommentaarPermalink


De tweede Dialoog over Armoede en Eenzaamheid op donderdag 19 november

b ar Mee-eten en meepraten

UITNODIGING - Deelname is gratis!

In het kader van armoede en eenzaamheid in deze donker dagen willen wij stil staan bij al diegenen die niet het breed hebben om deze donker dagen door te brengen, organiseert Assadaaka Community voor de hangmannen/daklozen en arme mensen van de Gerardus Majella Parochie een gezellige en inspirerende middag met ruimte voor een open gesprek.

Datum: donderdag 19 november 2015
Tijd: 15.30 – 18.30 uur
Locatie: Majellakerk
Adres: Lombokstraat 2 (hoek Zeeburgerdijk), 1094 AL Amsterdam
Routebeschrijving: Majellakerk, Lombokstraat 2: bus: 22 vanaf Muiderpoortstation

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 14 November 2015
(0) CommentaarPermalink


Dialoog over afschuwelijke terroristische aanslagen in Parijs op zaterdag 14 november

parijsDe vriendschap Community in Amsterdam veroordeelt aanslagen Parijs.

In het kader van sociaal cohesie en saamhorigheid organiseert Assadaaka Community samen met de buurtbewoners en een groep vluchtelingen een dialoog bijeenkomst over de afschuwelijk nieuws van 13 november 2015.

Datum: zaterdag 14 november 2015
Tijd: 16.30 – 19.00 uur
Locatie: Meevaart
Adres: Balistraat 48 A, Amsterdam-Oost

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 14 November 2015
(0) CommentaarPermalink


werkconferentie oudere migranten en de cultuursensitieve aanpak in de zorg

hjStichting Onze Hoop - voor en door migranten met een handicap of chronische ziekte

werkconferentie oudere migranten en de cultuursensitieve aanpak in de zorg

Uitnodiging en Programma:
Donderdagmiddag 19 november 2015 13.00 – 17.30 uur
Locatie: Plantage Middenlaan 14 eerste verdieping zaal V1
Bereikbaar met trams 9 en 14

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Tuesday, 10 November 2015
(0) CommentaarPermalink


Uitnodiging voor een thema Lekkere, gezonde maaltijd

gnWilt u praktische tips over hoe u een gezonde maaltijd kunt bereiden?

Assadaaka organiseert op zaterdag 14 november a.s. weer een ‘Samen Delen, Samen Eén’ avond met als thema Lekkere, gezonde maaltijd

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Tuesday, 10 November 2015
(0) CommentaarPermalink


Dialoog over Armoede en Eenzaamheid

halloMee-eten en meepraten

UITNODIGING - Deelname is gratis!

In het kader van armoede en eenzaamheid in deze donker dagen willen wij stil staan bij al diegenen die niet het breed hebben om deze donker dagen door te brengen, organiseert Assadaaka Community voor de hangmannen/daklozen en arme mensen van de Gerardus Majella Parochie een gezellige en inspirerende middag met ruimte voor een open gesprek.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst!

Datum: donderdag 5 november 2015
Tijd: 15.30 – 18.30 uur
Locatie: Majellakerk
Adres: Lombokstraat 2 (hoek Zeeburgerdijk), 1094 AL Amsterdam

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 31 October 2015
(0) CommentaarPermalink


Inclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam

gkDonderdag 5 november van 17:00 tot 19:00 uur

Locatie: Vriendschapshuis Assadaaka
Palembangstraat 52
1094 TK Amsterdam
020-7525131

Thema: ‘jongeren met handicap’

Onze maandelijkse bijeenkomst door en voor mensen die inclusie een goed hart toedragen. Naast horen hoe het gaat met oude en nieuwe bekenden willen we brainstormen over de internationale ‘jongeren met handicap’ conferentie van 24-27 juni 2016 in Stay Okay Zeeburg, Amsterdam.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 25 October 2015
(0) CommentaarPermalink


Vergelijk alle zorgverzekeringen voor 2016

xxWil je een andere zorgverzekering afsluiten voor 2016, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of wil je juist bekijken hoe jouw huidige verzekeraar het ervan afbrengt ten opzichte van de rest? Zodra de verzekeraars de premies voor 2016 bekend maken kun je starten met het vergelijken van de zorgverzekeringen voor 2016. Tot die tijd is het mogelijk de verzekeraars met elkaar te vergelijken op basis van de premies van 2015. URL: http://www.zorgverzekeringvergelijken2016.nl

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 19 October 2015
(0) CommentaarPermalink


ACTIE: Voedselpakketten tegen armoede en eenzaamheid in Amsterdam-Oost

kerst“Doneer tijdens de kerstdagen voedsel/kinderspeelgoed aan de vluchtelingen en de armen in Amsterdam-Oost”

Doneren dus! - Doen!

Voor veel mensen die in eenzaamheid en armoede leven is er aan het einde van de maand niets extra’s te besteden. Assadaaka trekt zich het lot van deze mensen aan en organiseert al jaren achter elkaar inzamelingsacties waarmee gezinnen in armoede een extra steuntje in de rug kunnen krijgen. Dit doen wij tijdens het offerfeest en rondom de kerstdagen. Beide feestdagen staan in het teken van gemeenschapszin en solidariteit; een waarde die de mensen bij Assadaaka heel belangrijk vinden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 14 October 2015
(0) CommentaarPermalink


‘Samen Delen, Samen Eén’ met als thema wijkzorg

kleinAssadaaka organiseert op zaterdag 17 oktober a.s. weer een ‘Samen Delen, Samen Eén’ avond met als thema wijkzorg.

Hebt u een hulpvraag waardoor u zorg of ondersteuning nodig hebt?
Wilt u meer weten over hoe u dit regelt en wat er in de Indische Buurt allemaal mogelijk is?
Assadaaka is een multiculturele vereniging die zich al 25 jaar inzet voor kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 10 October 2015
(1) CommentaarPermalink


Week tegen Eenzaamheid van 25 september t/m 3 oktober.

saeVriendschap Community organiseert bijeenkomsten in het kader van ‘De week tegen de eenzaamheid’  met en voor de vluchtelingen op 3 oktober 2015.
Thema: Assadaaka – voor en door de buurtbewoners - Samen sta je sterk!
Eenzaamheid komt vaak voor en zeker niet alleen bij ouderen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30% van de volwassen Nederlanders zich wel eens eenzaam voelt.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 03 October 2015
(0) CommentaarPermalink


Samen Delen, Samen Eén

ahmedaBent u mantelzorger?
Wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning?

Assadaaka organiseert op zaterdag 12 september a.s. weer een Samen Delen, Samen Eén avond met als thema mantelzorg.

Assadaaka is een multiculturele vereniging die zich al 25 jaar inzet voor kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 04 September 2015
(0) CommentaarPermalink


Inclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam

gdinsdag 8 september 2015 van 17.00 tot 19.00 uur

Locatie: Vriendschapshuis Assadaaka
Palembangstraat 52 1094 TK Amsterdam
020-7525131

Thema: Zomerse inspiratie!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 03 September 2015
(0) CommentaarPermalink


Vacaturebank - VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

vakAssadaaka Community wil een laagdrempelige organisatie zijn die verschillende groeperingen in de buurt kan samenbrengen om wederzijds begrip en communicatie te bevorderen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 27 August 2015
(0) CommentaarPermalink


Een basiscursus vertrouwenspersoon

dvsIn de derde week van september start Vriendschap Community Assadaaka met een basiscursus vertrouwenspersoon. Tijdens de cursus leer je allerlei vaardigheden en technieken die nodig zijn om andere mensen te ondersteunen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 27 August 2015
(0) CommentaarPermalink


Snel Nederlands leren!

taalWELKOM, BIENVENUE, MARHABAN, BIENVENIDO, BEM-VINDO, WELCOME, HOSGELDINIZ.

Inschrijvingen voor het nieuwe seizoen 2015/2016 begint op 21 t/m 31 augustus 2015 van 18:00 tot 20:00 uur.

Bij Assadaaka Community kun je en mag je op een laagdrempelige manier inburgeren van maandag t/m vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 15 July 2015
(0) CommentaarPermalink


Gezond op Reis!

gezond op reisGaat u op reis, op vakantie of op familiebezoek? Zorg er dan voor dat u zich goed voorbereidt! Een slechte voorbereiding kan uitlopen op grote problemen, zowel financieel als qua gezondheid.
Hieronder leest u een aantal belangrijke adviezen die naar voren kwamen tijdens de presentatie van dhr. Winston Macdonald, arts gespecialiseerd in reizigersgeneeskunde, tijdens onze maandelijkse kook- en voorlichtingsactiviteit Samen Delen, Samen Een! op zaterdag 13 juni j.l. in buurtcentrum de Meevaart. Wij danken hem hartelijk voor zijn bijdrage.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 19 June 2015
(0) CommentaarPermalink


MELDPUNT KWALITEIT VAN ZORG

meldpuntEr verandert momenteel veel in de zorg. Wie een hulpvraag heeft op het gebied van huishoudelijke hulp, verpleging of verzorging, ambulante begeleiding, dagbesteding, mantelzorgondersteuning, vervoer of hulpmiddelen krijgt te maken met nieuwe regels en werkwijzen. Er is nog veel onduidelijk en nog niet alles is goed geregeld. Assadaaka komt op voor de belangen van kwetsbare bewoners en opent daarom een MELDPUNT KWALITEIT VAN ZORG.
U kunt hier terecht met klachten of vragen op het gebied van:

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 18 June 2015
(0) CommentaarPermalink


CERTIFICAAT UITREIKING -TAALWINKEL

certVriendschap Community ‘Assadaaka’ nodigt u uit voor een feestelijke uitreiking van de certificaten aan de geslaagde deelnemers aan de Taalwinkel met een heerlijke Iftar.

WELKOM, BIENVENUE, 欢迎光临, MARHABAN, BIENVENIDO, بكم مرحبا, BEM-VINDO, WELCOME, HOŞGELDİNİZ.

Assadaaka Community sluit het seizoen 2014–2015 van de Taalwinkel traditiegetrouw feestelijk af met de uitreiking van certificaten en oorkondes op maandag 29 juni aanstaande. 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 18 June 2015
(0) CommentaarPermalink


Uitnodiging: Samen Delen, SamenÉén1!

eten samEen uitnodiging voor onze maandelijkse kookactiviteit in het kader van de informele wijkzorg. Voorafgaand aan het eten is er een presentatie met gezondheidsvoorlichting. Deze keer over gezondheid op reis en gezondheid tijdens de Ramadan.

Zaterdag 13 juni 2015: 16u-20u, Buurtcentrum de Meevaart

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 06 June 2015
(0) CommentaarPermalink


TERUGGAAN OF BLIJVEN?

terugVriendschap Community Assadaaka organiseert op 12 juni

Bijeenkomst over remigreren en de Remigratiewet

اجتماع حول قانون العودة إلى الوطن وحول (AOW)

جدا مهم

TERUGGAAN OF BLIJVEN?
In samenwerking met Moskee Nassr en
Nederlands Migratie Instituut (NMI)

WAAR? PALEMBANGSTRAAT 52, 1094 TK Amsterdam
HOE LAAT? HELE PROGRAMMA VAN 19.00-21.30

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 05 June 2015
(0) CommentaarPermalink


Inclusie borrel Amsterdam 9 juni 2015

giInclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam - dinsdag 9 juni 2015 van 17.00 tot 19.00 uur.

Locatie: Vriendschapshuis Assadaaka
Palembangstraat 52 1094 TK Amsterdam
020-7525131

Thema: Kunnen wij met elkaar een andere economie stimuleren in de Indische buurt, waarin ook mensen met een handicap betaald werk hebben en we solidair zijn met elkaar in plaats van ons geld wegbrengen naar grote spelers?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Tuesday, 26 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Amsterdam Openspreekuren: NMI - Nederlands Migratie Instituut

NMIHet NMI biedt voorlichting, ondersteuning en begeleiding aan allen (waaronder Turken, Marokkanen, Surinamers, Bosniërs en erkende vluchtelingen), die overwegen terug te keren naar het land van herkomst. Ook zij die met vragen zitten over wedertoelating tot Nederland, de optieverklaring om de Nederlandse nationaliteit opnieuw te verkrijgen, vereisten verblijf, pensioenen, en tal van andere aan (re)migratie gerelateerde onderwerpen, kunnen contact opnemen met het NMI.

Woensdag van 09:30 – 12:30 uur (elke woensdag)
Chris Lebeaustraat 4

Dinsdag van 10:00 – 12:00 uur (onevenweken)
Stadsdeelkantoor Anton de Komplein 150

Dinsdag van 10:00 – 12:00 uur (even weken)
Roads Rotonde Flierbosdreef 23

Woensdag van 14:30-16:30 uur (elke woensdag)
Activiteitenruimte Flevopoort, Kramatplantsoen 101 h

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 22 May 2015
(1) CommentaarPermalink


TELEFONISCH SPREEKUUR SURINAME

SURVANAF: 1 JUNI 2015 ELKE MAANDAG
TIJD: 10.00 TOT 12.00 UUR (SURINAAMSE TIJD)
15.00 TOT 17.00 UUR (NEDERLANDSE TIJD)

Het Nederlands Migratie Instituut geeft al sinds 1991 voorlichting over remigratie aan Nederlandse Surinamers die terug willen keren naar hun geboorteland. Sinds 1991 heeft het NMI vele honderden Surinamers geholpen bij hun remigratie naar Suriname.
Minder bekend is het dat het NMI ook reeds geremigreerden helpt die vragen hebben over hun remigratie-uitkering of over een andere uit Nederland meegenomen uitkering.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 21 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Vriendschap Community Assadaaka

hulpVoor goede zorg in de wijk is het belangrijk om elkaar te kennen en elkaar te kunnen vinden. Als kwartiermaker voor de wijkzorg in de Indische Buurt en Oostelijk Havengebied vindt Civic Amsterdam het belangrijk alle wijkverpleegkundigen, maatschappelijk dienstverleners, huisartsen, buurtinitiatieven en actieve buurtbewoners die zich inzetten voor buurtbewoners op de hoogte te houden. Welke buurtinitiatieven zijn er? Vriendschap Community Assadaaka is er één van.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 16 May 2015
(0) CommentaarPermalink


TERUGGAAN OF BLIJVEN?

ouderenAssadaaka Vriendschap Community organiseert op 22 mei een bijeenkomst over remigreren en de Remigratiewet

اجتماع حول قانون العودة إلى الوطن و حول (AOW)

جدا ومهمة

TERUGGAAN OF BLIJVEN?
In samenwerking met Moskee Nassr en Nederlands Migratie Instituut (NMI)

WAAR? PALEMBANGSTRAAT 52, 1094 TK Amsterdam
HOE LAAT? HELE PROGRAMMA VAN 19.30-21.30

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 13 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Liefde kent geen grenzen of labels

homoAmsterdam Oost - “Pal voor onze LHBT’ers

Iedereen in dit land moet daarom gewoon openlijk homo, lesbo, bi of transgender kunnen zijn. Helaas denkt nog altijd niet iedereen er zo over. Met de acceptatie van hun geaardheid gaat het steeds beter maar nog niet elke LHBT’er voelt zich voldoende vrij en veilig op school, op het werk, in de kerk, moskee, sportschool of op straat.

Op de internationale dag tegen homofobie en transfobie (IDAHO 17 mei), organiseert Assadaaka Community, samen met Natuurlijk Samen, de landelijke Homo Hetero Alliantie Veilige wijken en activiteit om aandacht te vragen voor de positie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Laten we er samen voor zorgen dat zij zich in ons land veilig genoeg voelen om uit de kast te komen. Laten we samen in Amsterdam Oost – burgers en regeringen, buurtcommunities, bedrijven en publieke instellingen, pál staan voor onze LHBT’ers.
Wij organiseren samen dit jaar een activiteit rondom IDAHO. Dat is in de week van 17-23 mei 2015 in Amsterdam Oost.
Doe jij ook mee?”
http://idahonederland.nl/over-idaho/

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Tuesday, 12 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Samen Delen, Samen Één1! 16 mei - 16:00 - 20:00 uur

kokenMaandelijkse Gezonde voeding en Participatie-project voor de Indische Buurt.

Dit maal op het programma / menu:
-Presentatie over Dementie van Titia Daniëls, Diversiteitsland / Demens
-Video’s buurtprojecten voor dementerenden Indische buurt: SNOES en KLANKSPOOR en trailer film “Still Alice”
-Geheugenspelletjes
-Heerlijke Tapas en Couscous van Souad

Welkom!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 11 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Inclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam

hokjesgeestDinsdag 12 mei 2015 van 17.00 tot 19.00 uur.
Vriendschapshuis Assadaaka
Palembangstraat 52
1094 TK Amsterdam
020-7525131

Thema: Toegankelijkheid tot werk;
Wat is er in Amsterdam Zuid Oost bereikt?
Biedt een basisinkomen een oplossing of houd je gehandicapten dan juist buiten de maatschappij?

Inleiding door: Mw. Caroll Sastro voorzitter van Platform Gehandicapten en Ouderen Zuidoost (PG&O) en Mw. Simea Knip over de Internationale Rechten van de Mens.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 09 May 2015
(0) CommentaarPermalink


70 jaar Vrijheid: Geef het door als een Lopend Vuurtje!

vuurVrijheid heeft voor elk mens een persoonlijke betekenis of symboliek. Voor de één is vrijheid om je mening te uiten belangrijk, voor de ander de vrijheid hoe je er uit mag zien die je bent. Zo zijn er allerlei betekenissen. Dit jaar is een bijzonder herdenkings- en bevrijdingsjaar. Het is op 5 mei dan precies 70 jaar! geleden dat de zwaarbevochten vrijheid een feit werd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 01 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Bevrijdingsfestival Indische Buurt

rolsAssadaaka Vriendschap Community organiseert op 5 mei
Bevrijdingsfestival Indische Buurt.
In samenwerking met Inclusief Amsterdam, GIF4YES, Onze Hoop, NOMA en Only Friends.

WAAR? PALEMBANGSTRAAT 52 .     
HOE LAAT? HELE PROGRAMMA VAN 1400-20.00
ROLSTOELBASKETBAL 1400 OP AMBONPLEIN

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 01 May 2015
(0) CommentaarPermalink


Kom samen op 5 mei!

dcOp deze bijzondere dag in het teken van vrijheid, geeft het Vriendschap Community het straatdiner in de Indische buurt Amsterdam Oost. Deze prachtige dag met geweldig leuke activiteiten voor jong en oud, mag niet gemist worden. Op deze dag wordt iedereen met elkaar verbonden door aan de zelfde tafel te eten, maar dat is niet het enige wat er op 5 mei te doen is. Vrijheid heeft ook te maken met onze eigen welzijn, daarom nodigen wij iedereen uit om een keer te ervaren hoe het is om in een rolstoel mee te doen aan een basketbal toernooi op het Ambonplein om 14.00 uur.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 30 April 2015
(0) CommentaarPermalink


Herdenking Ceramplein - Stille tocht van Vriendschapshuis naar Ceramplein

as4 mei 2015 - Komt allen!
19:15 Vriendschapshuis Vriendschapshuis, Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam.

Traditiegetrouw organiseert de Vriendschap Community Assadaaka in samenwerking met Stichting Onze Hoop, NOMA en vertegenwoordigers van verschillende religies en kinderen uit de buurt de 4 mei-herdenking. Om 19:15 uur vertrekt een stille tocht van het Vriendschapshuis naar de gedenksteen op het Ceramplein.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 29 April 2015
(0) CommentaarPermalink


Workshop ‘Naambordjes maken’ bij Assadaaka Community

asGraag nodigen wij u uit voor de workshop op donderdag 23 april 2015 van 19:00 – 21:00 uur.
Bij deze workshop staat het voeren van gesprekken over de Dodenherdenkingsdag op 4 mei en thematiek naambordjes maken centraal.
Op 4 mei 2015 kan iedereen op een persoonlijke manier de weggevoerde joden uit de Oosterparkbuurt herdenken.

Assadaaka Community besteedt hier volop aandacht aan door op 23 april in het VRIENDSCHAPSHUIS
Adres: Palembangstraat 52, 1094 TK, Indische-Buurt /Amsterdam-Oost de workshop ‘Naambordjes maken’ te organiseren.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 23 April 2015
(0) CommentaarPermalink


4 & 5 mei - Indische-Buurt Oost

bg4 mei EEN BIJEENKOMST, STILLE TOCHT EN NA PRATEN.
5 mei Feestelijke viering ‘70 jaar bevrijding met StraatDiner en Kinder-Burgemeester in de Indische-Buurt-Amsterdam Oost.
Traditiegetrouw organiseert de Vriendschap Community Assadaaka in samenwerking met Stichting Onze Hoop, NOMA en vertegenwoordigers van verschillende religies en kinderen uit de buurt de 4 mei herdenking.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Tuesday, 21 April 2015
(0) CommentaarPermalink


Meldpunt afwijkend gedrag/ radicalisering bij Assadaaka Community

rad Meer initiatieven om jihadgangers te ontmoedigen:
Ahmed El Mesri, Maatschappelijk-werker / deskundige in multiculturalisatie van Meldpunt afwijkend gedrag/ radicalisering bij Assadaaka Community in Amsterdam bespreekt de radicalisering van jongeren bij AT5. http://www.at5.nl/artikelen/141954/video-meer-initiatieven-om-jihadgangers-te-ontmoedigen-

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 09 April 2015
(0) CommentaarPermalink


De vrijheidsmaaltijd op 5 Mei 2015 - Samen Delen, Samen Een1

maa.ltFeestelijke viering ‘70 jaar bevrijding met StraatDiner en Kinder-Burgemeester in de Indische-Buurt-Amsterdam Oost Het landelijke thema van dit jaar luidt: Feestelijke 70 jaar bevrijding Programma 5 mei viering Vrijheid… geef je door! Vrijheid… daar vecht je voor ! Het StraatDiner in de Indische-Buurt - Amsterdam Oost staat in het teken van vrijheid. In onze vrijgevochten stad is vrijheid voor allen een groot goed. Daarom horen wij de tweede Kinder Burgemeester van Amsterdam, want alle kinderen hebben het recht om hier te blijven wonen. Doe mee aan onze Vrijheidstafels waar wij op speciale wijze de dialoog met jong en oud aangaan!

Programma: Tijd: 14.00 – 20.00 uur

14.00 tot 16.00 uur Aanvang met muziek, shows, koffie en thee
16.00 tot 16.15 uur Opening door dhr. Ahmed El Mesri en Hedyjane Guds van de Vriendschap Community
16.15 tot 18.00 uur Lekker aan tafel samen met muziek en zang van Fanfare, Arabisch , Afrikaanse muziek en DJ Harry.
20.00.00 uur Afsluiting

Locatie: Ambonplein
Adres: Ambonplein 59
1094 PW Amsterdam-Indische-Buurt / Oost
KOMT ALLEN!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 30 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Prijsvraag voor nieuwe onderwijsinitiatieven

onderwijsAmsterdam richt een zogenoemde ‘Kraamkamer’ in voor het starten van nieuwe onderwijsinitiatieven.
De komende jaren groeit het aantal leerlingen fors in Amsterdam. Al deze leerlingen hebben een plek nodig in het onderwijs die aansluit bij hun niveau en onderwijswensen. De vraag naar onderwijsplekken wordt daarmee groter dan het aanbod. Tegelijkertijd is het stichten van een nieuwe school in Amsterdam door de huidige wetgeving lastig.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 27 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Interactieve ontmoeting met COMBATANTS FOR PEACE

paeceGeweldloos omgaan met conflicten.
Buurthuis De Meevaart organiseert op zaterdag 28 maart een themabijeenkomst over het geweldloos omgaan met conflicten.
Het wordt een interactieve ontmoeting, met deelname van Palestijnse en Israëlische vredesactivisten Iyad Emara, Rima Jawabra en Yaniv Belhassen van Combatants for Peace.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 27 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Vrijwilligers gezocht

taalVRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR HET GEVEN VAN NEDERLANDSE LESSEN IN DE AVOND! bij Taalwinkel Assadaaka Community.

Taakomschrijving
Nederlandse les voorbereiden en deze les vervolgens geven aan groepen enthousiaste mensen die Nederlands willen leren. Je geeft één keer per week (of per 2 weken) twee uur Nederlands aan een groep van circa 5-12 mensen. Er lopen groepen van verschillende niveaus. Je kunt aangeven welk niveau je voorkeur heeft.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 25 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Een interactief politiek debat

debatpEen uitnodiging 2 dagen voor de verkiezingen om deel te nemen aan ons interactief politiek debat op dinsdag 17 maart aanstaande voor de provinciale staat verkiezingen die op 18 maart 2015 gehouden zal worden en tevens een persbericht.
In het kader van de provinciale staat verkiezingen organiseert de Vriendschap Community Assadaaka samen met verschillende maatschappelijk organisaties een politiek debat. Thema: “kwetsbare mensen in de samenleving”

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 16 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Vrouwen van de Indische Buurt: Handige Handen!

vrouwenWil je gezellig andere vrouwen ont-moeten, elkaar verhalen vertellen, ervaringen delen, wat lekkers eten en drinken en:
-exotische recepten uitwisselen;
-gezichtsverzorging met natuurlijke kruiden;
-haren knippen;
-leren knutselen;
-mozaïeken en eventueel meer!
Alle materialen zijn op basis van kostprijs.
Tijd: 13:00 tot 17:30 uur- Welkom!
Wanneer: zaterdag: ieder weekend zondag: 2de en 4de van de maand
Adres: VRIENDSCHAPSHUIS - Palembangstraat 52, 1094 TK, Indische Buurt / Amsterdam-Oost
Contact: Hanadi: 06-87622776
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 16 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Viering van haar 25-jarig bestaan Assadaaka

25Assadaaka wil u hierbij graag uitnodigen voor de viering van haar 25-jarig bestaan op vrijdag 17 april a.s.

Door de jaren heen heeft Assadaaka bewezen een belangrijke rol in de samenleving te spelen. Zij weet mensen te bereiken die aan de rand van de samenleving staan en bevordert hun integratie en participatie. Zij verbindt verschillende groepen in de samenleving en komt op voor kwetsbare buurtbewoners door het bieden van onderlinge hulp en ondersteuning. Zij speelt daarom een belangrijke rol – zowel op locaal, stedelijk als landelijk niveau – in huidige maatschappelijke ontwikkelingen. Van wijkzorg tot deradicalisering, Assadaaka zet zich in voor participatie, sociale cohesie en vrede en veiligheid.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 11 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Maandelijkse tafelgesprekken bij Assadaaka

tafelgDe Vriendschap Community Assadaaka (VCA) start in maart maandelijks met tafelgesprekken, waarin bekende en minder bekende Amsterdammers hun hart kunnen laten spreken.
Tijdens een informele avondmaal met Ahmed El Mesri, Amar Ramcharan en Laila Zarrouk van de (VCA), de initiatiefnemers van het Tafelgesprek in Palembangstraat 52, komen allerlei thema’s aan bod. Het gesprek moet een ander gesprek worden. Geen politiek betoog wel een betoog vanuit het hart. De gasten kunnen aan de hand van een lijst met onderwerpen bepalen waar het tafelgesprek over zal gaan.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 08 March 2015
(0) CommentaarPermalink


TEGEN DISCRIMINATIE, RACISME EN UITSLUITING

tegenVriendschap Community (VCA) organiseert op zaterdag 21 maart a.s.
in het kader van de Internationale dag tegen Racisme, uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1960.

Racisme is een groep om raciale redenen minderwaardig behandelen of daarover vernederende uitspraken doen.
Er was een tijd dat men meende dat bepaalde rassen een natuurlijk recht hadden op een hogere positie en dat het “blanke” ofwel witte ras superieur was. In Zuid Afrika had men Apartheid en de nazi’s verboden zelfs het contact van het superieure witte ras met het “joodse ras”.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 04 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Kom kennis maken met de Alliantie Informele Zorg

alliaDe Open Alliantie Informele Zorg nodigt u uit voor een informatiebijeenkomst op:

Donderdag 5 maart van 15.30-17.30uur

De Open Alliantie zal zichzelf en haar visie op informele zorg presenteren, haar plannen voor 2015 en er is ruimte voor potentiële nieuwe leden om zichzelf d.m.v. een pitch aan te melden bij de Alliantie Informele Zorg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 01 March 2015
(0) CommentaarPermalink


Meldpunt afwijkend gedrag/radicalisering bij Assadaaka Community

kleiiLancering - Meldpunt afwijkend gedrag/ radicalisering bij Assadaaka Community: Help RADICALISERING tegen te gaan!
Sinds maart 2013 is het dreigingsniveau voor terrorisme in Nederland toegenomen. Dit heeft met name te maken met de uitreis van moslimjongeren naar landen als Afghanistan, Somalië en Syrië, waar zij zich aansluiten bij lokale jihadistische strijdgroepen. Het gevaar bestaat dat zij bij terugkeer terroristische aanslagen in Nederland plegen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 27 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Voorlichtingsbijeenkomst inzake remigratie

inmiVoorlichtingsbijeenkomst
Dinsdag 3 maart 2015
Amsterdam

Van 13:30 – 15:00 uur
Activiteitenruimte Flevopoort,  Kramatplantsoen 101 h, 1095 LB Amsterdam

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Monday, 23 February 2015
(0) CommentaarPermalink


“Oproep voor solidariteit”

staVriendschap Community Assadaaka en Stichting Onze Hoop, doen mee aan Herdenking van Februaristaking van 2015.

Wanneer: Woensdag 25 februari, Herdenking van Februaristaking
Tijd: Begint om 16.45 uur
Het defilé langs de Dokwerker om 17 uur
Waar: Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 19 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Meldpunt afwijkend gedrag/radicalisering bij Assadaaka Community

KINDAssadaaka Community waarschuwt jongeren niet naar Syrie en Irak te gaan.
Sinds maart 2013 is het dreigingsniveau voor terrorisme in Nederland verhoogd van beperkt naar substantieel. Dit heeft met name te maken met de uitreis van moslimjongeren naar landen als Afghanistan, Somalië en Syrië waar zij zich aansluiten bij lokale jihadistische strijdgroepen. Vooral de toegenomen aantrekkingskracht van de in juni j.l. uitgeroepen Islamitische Staat in delen van Syrië en Irak vormt volgens de Nederlandse autoriteiten een serieuze dreiging voor de veiligheidssituatie in Nederland.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 18 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Agenda van de Vriendschap Community (VCA) 2015

proDe Vriendschap Community Assadaaka (VCA) stelt zich ten doel: EMANCIPATIE, PARTICIPATIE EN SOCIAAL COHESIE/ZORG EN WELZIJN.

Een laagdrempelige organisatie die verschillende groeperingen in de samenleving (de buurt) wil samenbrengen om wederzijds begrip te bevorderen, door een ontmoetingsplek aan te bieden en activiteiten te organiseren. Deze activiteiten dienen de integratie en emancipatie te bevorderen met behoud van eigenheid in persoon en achtergrond.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 15 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Internationale vrouwendag 8 maart

vbThema vrouwendag dit jaar: Economische zelfstandigheid.
In het kader van Internationale Vrouwendag organiseren de vrouwen van Vriendschap Community een feestelijke avond voor vrouwen, armen/rijken, gezonde en zieke mensen leven in onvrijwillig gescheiden werelden. Hokjesgeest wordt dit ook wel genoemd: de wereld op basis van versnippering indelen, wat wederom polarisatie tot gevolg heeft en een scheuring in de samenleving.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 13 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Valentijnsdag

gbzaterdag 14 februari 2015 - Vriendschap is een vorm van Liefde.
De Indische Buurt heeft al 25 jaar Assadaaka als krachtige factor voor emancipatie en diversiteit in de wijk. In deze tijd van aanhoudende crisis gaan we met andere communities, met bedrijven en alle buurt bewoners kijken hoe de diversiteit duurzaam blijft in Amsterdam. Wees welkom met gedichten, verhalen en muziek, doe mee en denk mee hoe dit nog mooier kan. Kom en eet met ons. Reserveren: (020) 7525131

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Friday, 13 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Samen Delen, Samen Één 1

bgUitnodiging:
Gezonde Voeding en Participatie in de Indische buurt.
Start: vanaf zaterdag 21 februari 2015 (elke helft van de maand, 10 maal)
Tijd: 16:00 – 20:00 uur
Locaties: Balistraat 48a - Buurtcentrum de Meevaart in Amsterdam-Indische-Buurt
Bijdrage: 2 euro’
Je / u bent van harte welkom om te participeren!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Thursday, 12 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Inclusie Nederland BORREL afdeling Amsterdam

incluDinsdag 10 februari 2015.
Locatie:
Vriendschapshuis Assadaaka
Palembangstraat 52
1094 TK Amsterdam
020-7525131

Thema: Inclusie lessen uit Londen
Spreekster: Thiandi Grooff

Thiandi Grooff heeft van haar 14e-16e in Londen gewoond in de Inclusieve wijk Newham om naar de middelbare school te kunnen gaan. In Nederland werd zij vanwege haar handicap geweigerd. De wijk Newham in Londen is rijk aan diversiteit en de lokale autoriteit probeert met een sociaal beleid inclusie van elk individu op de school en in de wijk te bevorderen. Hoe doet ze dat en wat stak Thiandi ervan op? Wat kunnen wij ervan leren?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Sunday, 08 February 2015
(0) CommentaarPermalink


Kerst- en nieuwjaarsgroet 2015

kersttGeachte relaties, beste vrienden,

Namens alle medewerkers, vrijwilligers, cliënten, participanten, bestuur en sympathisanten van de Vriendschap Community Assadaaka (VCA) wens ik u gezegende feestdagen en een heel voorspoedig 2015.

Wij hopen 2015 nog meer mensen te kunnen ondersteunen en op weg te helpen naar een gelukkig en voorspoedig 2015.

Met vriendelijke groet
Namens het bestuur

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Wednesday, 24 December 2014
(1) CommentaarPermalink


Toespraak van Ahmed El Mesri over de Wijkzorg

1Themabijeenkomst zorg in de wijk.
Op 11 december 2014 van 13.00 – 16:30 uur heeft Onze Hoop een themabijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Cliëntenbelang Amsterdam over de wijkzorg. Er waren zowel informele als professionele mensen aanwezig, ook de doelgroep was hier goed vertegenwoordigd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ahmed op Saturday, 20 December 2014
(0) CommentaarPermalink


ONZE VRIENDSCHAP EN ONZE HOOP - Gevend voor het Positieve

vriendschap“Het grootste plezier in ons leven wordt gevonden in wat we doen en voelen, maar ook in onze stille hoop en ons werk voor anderen.” ― Bryant McGill.
In het Vriendschap Huis versterken wij de Kracht van een Hopend Hart!
Hoop is de sleutel ingrediënt van een vreugdevol mens. Spirituele hoop is zeker geen zwakke, angstige wens dat dingen beter waren. Het is de actieve betrokkenheid van onze ambitie bij de almachtige kracht van evolutie ….Verandering.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Wednesday, 20 August 2014
(0) CommentaarPermalink


Initiatiefnemer

zdAhmed El Mesri is een man die iedereen die hem ontmoet inspireert. Een mens die de universele boodschap uitstraalt dat je je leven zelf kunt maken, dat je dat samen met anderen kunt doen. Als gehandicapte migrant van Marokkaanse afkomst heeft hij zich een weg gebaand buiten de gebaande paden en zich niet laten beperken door beeldvorming of opvattingen. Hij heeft zich bevrijd van wat de samenleving en cultuur van hem als gehandicapte migrant vinden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Monday, 11 August 2014
(0) CommentaarPermalink


“Religie en seksuele diversiteit”

IftarDe Ramadan was bijna afgelopen. Het was de laatste zondag van de maand. De Vriendschap Community Assadaaka had, zoals gedurende deze gehele islamitische vastenmaand ook deze avond weer een iftar, het traditionele breken van de vasten die veel islamieten tussen zonsopkomst en zonsondergang in acht nemen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Sunday, 03 August 2014
(0) CommentaarPermalink


De Vriendschap Community Assadaaka neemt afstand van antisemitische incidenten door moslimjongeren.

geweldEen vrouw in Oost is afgelopen dinsdag zwaar mishandeld, waarschijnlijk omdat zij een vlag van Israël aan haar balkon had gehangen.

‘De Vriendschap Community Assadaaka http://www.assadaaka.nl neemt afstand van antisemitische uitlatingen en incidenten door moslimjongeren. Dit is niet de manier om met stadgenoten om te gaan. Het is nodig dat we met elkaar in gesprek blijven en dat we geen voorbeeld nemen aan het geweld en de agressie elders.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Friday, 01 August 2014
(0) CommentaarPermalink


VRIJWILLIGERS-WERK EN HET CREËREN VAN BINDING - VRIENDSCHAP COMMUNITY ASSADAAKA (VCA).

vrijwilligerswerkNaar aanleiding van VRIJWILLIGERS-WERK EN HET CREËREN VAN BINDING, een inleiding van Ahmed El Mesri, Vriendschap Community Assadaaka (VCA) over samenwerking en sociale cohesie in deze tijd van crisis en polarisatie.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Wednesday, 30 July 2014
(0) CommentaarPermalink


Op maandag 18 augustus a.s. start er bij de Vriendschap Community Assadaaka (VCA) een spreekuur!!

klspreekuurOp de Plantage Middenlaan 14, 1018 DD Amsterdam, iedere dag van 11:00 tot 13:30 uur.
Op Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam, iedere avond van 19:00 tot 20:30 uur.
Graag een afspraak maken en het kan ook telefonisch tussen 14:00 en 15:00 uur. Tel. 020 7525131 0f 06-47440672

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Monday, 28 July 2014
(0) CommentaarPermalink


Wat is er nodig voor vrede?

vredeWaarom deze vraag? Omdat nu, meer dan ooit, de noodzaak om tot vrede te komen wereldwijd dringend aan de orde is!
Denk aan Gaza, denk aan Syrië, denk aan de Oekraïne, denk aan alle gebieden op de wereld waar op dit moment conflicten worden uitgevochten met oorlogen, geweld, dreiging, vernietiging. Daarmee worden oplossingen gezocht in het hanteren van geweld en het in stand houden van wraakgevoelens. Dit leidt tot de ondermijning van vredesprocessen en tientallen, ja, honderden onschuldige burgers worden tot slachtoffer gemaakt. Vooral vrouwen en kinderen. In naam van wie of wat dan ook.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Saturday, 26 July 2014
(0) CommentaarPermalink


De tafelgesprekken bij de Vriendschap Community Assadaaka (VCA) in Amsterdam.

tafelsIn september gaat de Vriendschap Community Assadaaka maandelijks van start met tafelgesprekken, waarin bekende en minder bekende Amsterdammers hun hart kunnen laten spreken. Tijdens een informele lunch en avondmaal met Ahmed El Mesri, Barbara Dyrcz en Amar Ramcharan, de initiatiefnemers van het Tafelgesprek in Plantage Middenlaan en in Palembangstraat 52, komen allerlei thema’s aan bod. Het gesprek moet een ander gesprek worden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Friday, 25 July 2014
(0) CommentaarPermalink


Vriendschap Community Assadaaka pakt Armoedebeleid en Eenzaamheid weer aan!

eetIn Amsterdam leeft ongeveer 6,5 % van de huishoudens onder de lage inkomensgrens. Mensen zonder baan, gehandicapten zonder betaald werk, met name eenouder gezinnen, maar ook mensen die het minimumloon verdienen of zelfs onder het minimumloon zitten, leiden vaak een hard bestaan.
Natuurlijk verschaft de landelijke en de stedelijke overheid het nodige geld aan uitkeringen om mensen proberen te laten rondkomen.
Ook is er bijzondere bijstand en de dienst werk en inkomen (DWI) kan U hierin verder helpen. Ook de stadsdelen doen het nodige aan armoedebestrijding denk aan projecten als er op af waarbij gezinnen worden bezocht die in armoede leven of dreigen erin terecht te komen.
Ook bestaat er de schuldhulpverlening om mensen te helpen bij het aflossen van schulden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Tuesday, 22 July 2014
(0) CommentaarPermalink


Wanneer gaat vrede het winnen?

duifDat is de vraag van de Vriendschap Community Assadaaka die wij hier luid en duidelijk stellen aan alle betrokken partijen bij het conflict in het Midden Oosten. De situatie daar is inmiddels zo op de spits gevoerd door de betrokken partijen dat de vraag niet meer is ‘Wie gaat deze strijd winnen?’ maar dat het gerechtvaardigd is om wereldwijd de vraag te stellen: ‘Wanneer gaat vrede het winnen?’ Voor bewoners, de burgers, zij die leven in een land in oorlog. Want zij zijn de mensen om wie het gaat! Niet de groeperingen die koste wat kost hun gelijk aan ’t bevechten zijn – een strijd die niemand ooit echt kan winnen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door kamal op Tuesday, 22 July 2014
(0) CommentaarPermalink


Pagina 7 van 9 pagina's ‹ First  < 5 6 7 8 9 > 

Statistieken

Bekijks: 2323420
Paginas "rendered" in 0.6516 secondes
48 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5602

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker