homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Werkbezoek aan de Regenbooggroep

zyt2De #Regenbooggroep heeft op 16 februari 2021 Rabbijn Simon Bornstein ontvangen voor een werkbezoek. De Regenbooggroep werkt op stedelijk niveau in Amsterdam en verzorgt een reeks diensten. Eén van de activiteiten betreft het verzorgen van maaltijden, schone kleding en douche voor karakters van de buitencategorie. Er wordt opvang geboden aan de meest kwetsbare groep burgers; de #dak- en #thuislozen.

In Amsterdam vinden dak- en thuisloze mensen in één van de acht inloophuizen een warme douche, een gezonde #maaltijd, schone #kleding en een aantal #maatschappelijk #werkers. Om de inloophuizen draaiende te houden verrichten de bezoekers zelf ook taken.

Hierdoor ervaren bezoekers zingeving, stimulering tot het ondernemen van activiteiten en het geeft hen een stukje verantwoording. In drie van de inloophuizen kunnen verslaafde daklozen gebruik maken van een hygiënische en veilige gebruikersruimte. Bij de Regenboog wordt aan deze #kwetsbaren maatschappelijk werk, een tijdelijk onderdak en een maatje geboden. Tijdens het werkbezoek maakte de rabbijn kennis met enige van de maatschappelijk werkers.

De maatschappelijk werkers legden uit dat bezoekers van de #inloophuizen van de Regenbooggroep een kleine eigen bijdrage moeten betalen voor de maaltijden die zij daar kunnen genieten. Koffie en thee worden gratis aangeboden bij de Regenboog. Ook wordt een eigen financiële bijdrage gevraagd voor het gebruik van zeep, scheerzeep, sokken en onderbroeken.

De Regenboogroep kan de inloophuizen als dienst aanbieden, omdat de #financiering voor deze maatschappelijke voorziening mogelijk wordt gemaakt door #giften van #particulieren, #kerken en #vermogensfondsen. 
De Regenbooggroep is sedert jaren een vaste #samenwerkingspartner van de Assadaaka Community. De Geestelijk Verzorger en de gediplomeerde Vertrouwenspersonen komen met een zekere regelmaat dak- en of thuislozen tegen tijdens de #inloopspreekuren van de Assadaaka Community met een maatschappelijke #hulpvraag.

In sommige gevallen roept de Assadaaka Community de assistentie van de Regenbooggroep in om een #maatwerk #oplossing te vinden voor een bezoeker van het Assadaaka inloop spreekuur.

De Assadaaka Community richt zich echter niet in eerste instantie op deze specifieke kwetsbare doelgroep, Assadaaka is ook geen inloophuis voor dak- en of thuislozen.

Slechts in voorkomende gevallen wordt door de Assadaaka Community ondersteuning geboden en in de meeste gevallen wordt doorverwezen of toegeleid naar de #gespecialiseerde #zorg voor deze personen. Het kan daarbij gaan om de zorg die de Regenbooggroep te bieden heeft of een andere maatschappelijke partner van de #Assadaaka #Community.

Door: #Rabbijn#Simon#Bornstein®, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

 

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken