homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Wachtlijst Thuiszorg in Amsterdam is eindeloos lang.

ccc5Assadaaka vraagt College van BenW en de Gemeenteraad van Amsterdam om oplossingen.
De Assadaaka Community is een zorg- en welzijnsorganisatie in Stadsdeel Oost. Tijdens de speciale themalunch met als onderwerp ┬┤Wachtlijsten in de thuiszorg┬┤ werden taboes doorbroken. Gedurende onze sociaal-juridische spreekuren bedienen wij duizenden hulpvragen van burgers en bewoners, wij bieden een luisterend oor en zoeken oplossingen.

Assadaaka ontvangt steeds meer vragen tijdens haar Sociale Spreekuur over de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In het bijzonder over de mogelijkheden of onmogelijkheden van bewoners om THUISZORG te krijgen.

Mensen die thuiszorg aanvragen via het W.M.O. Loket, krijgen steeds vaker te horen, dat er geen thuiszorg beschikbaar is. Dat deze bewoners op een WACHTLIJST geplaatst zullen worden. Van die plaatsing ontvangt men echter geen schriftelijke bevestiging. ook krijgt men geen nummer van de plaatsing op de wachtlijst, waardoor onduidelijkheid ontstaat over de termijn binnen welke thuiszorg toewijzing en verlening zulle volgen voor hulpbehoevenden.

De bezuinigingen op de W.M.O. en de decentralisatie van de thuiszorg door het Rijk hebben geen goed gedaan. In een land als Nederland komt het te vaak voor dat een mens simpel geen huishoudelijke hulp kan krijgen.

In een brief aan de Leden van de Gemeenteraad en het Gemeentebestuur vraagt de Assadaaka Community om aandacht voor het tekort aan thuiszorg, de veel te lange wachtlijsten en wachttijden en het te lage budget voor thuiszorginstellingen.

Assadaaka vraagt de Leden van de Raad en het Gemeentebestuur deze knelpunten op te lossen en door middel van het hanteren van sociale aanbestedingen en het beschikbaar stellen van een voldoende budget te werken aan oplossingen. Het budget moet in een sterk vergrijzende lokale samenleving voor thuiszorg fors worden uitgebreid.

Assadaaka stelt verder voor dit aandachtspunt te verwerken in de verkiezingsprogramma’s van uw politieke partijen en een nieuw coalitie akkoord in 2022.

Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken