homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

COVID VACCINATIES: GGD maakt Assadaaka tot PRIKLOCATIE

c45De Assadaaka Community heeft samen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst een eerste project zeer succesvol gerealiseerd. De GGD maakte – op verzoek van de Assadaaka Community – op maandag 06 september 2021 van het Vriendschapshuis een tijdelijke prik lokatie. Zonder afspraak konden bewoners uit heel Amsterdam naar de Polderweg komen om hun vaccinatie kosteloos te ontvangen.

De Assadaaka kijkt zeer tevreden terug op de eerste concrete samenwerking met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. Vele tientallen burgers konden worden gevaccineerd tegen COVID. Assadaaka bereikt na 30 jaar werkzaam te zijn vele duizenden burgers in Amsterdam, beschikt over een enorm relevant netwerk. De oproep tot vaccinatie bleek dan ook niet aan dovemansoren oren gericht. De opkomst was groot.

De GGD pakte mooi uit. Een seniore GGD arts bracht acht medewerkers mee. Eén lid van zijn team was een beveiliger die de klanten aan de deur vriendelijk ontving. Bij de voordeur van de Wethouder Verheij Sporthal stond een grote kleurige banner met richting aanwijzer er op. Hierdoor was Assadaaka als prik locatie duidelijk herkenbaar.

De teamgenoten van de GGD arts droegen duidelijk herkenbaar blauwe hesjes. Zij stelden twijfelende bezoekers van het vaccinatiespreekuur heel plezierig op hun gemak. Doordat zonder afspraak kon worden gevaccineerd, was de Assadaaka kenmerkende laagdrempeligheid duidelijk waarneembaar.

Patiënten konden na de vaccinatie in alle rust vijftien minuutjes bij komen van de prik. Er traden geen complicaties op, waardoor de klanten soepel, prettig en zeer ontspannen door het GGD team behandeld konden worden.

Tijdens de uitvoering waren alle gebruikelijke COVID preventieve maatregelen van kracht. De anderhalve meter maatregel, mondkapjes op, handen wassen en desinfecteren, enz. De patiënten volgenden de aangegeven wandelroute naar de uitgang netjes. Het was tussen 13.00 uur en 17.30 uur dan ook een komen en gaan van nieuw gevaccineerden.

Assadaaka vrijwilligers desinfecteerden de door de GGD gebruikte ruimtes na afloop van het spreekuur zeer zorgvuldig. Tafels en stoelen werden afgenomen en de vloer zorgvuldig gedweild. Het mobiele GGD team leverde de ruimtes keurig weer op.

Als mobiele prik lokatie heeft Assadaaka een belangrijke maatschappelijke bijdrage geleverd. De verantwoording opgepakt om burgers en multiculturele bewoners in het bijzonder in staat te stellen om in een ongedwongen omgeving toch hun vaccinatie te halen. De meertalige Assadaaka staf stond waar nodig de patiënten bij als tolk of vertaler.

Assadaaka ziet uit naar nieuwe projecten in samenwerking met de GGD. ‘Wie één leven redt, redt de hele wereld’ leren de Koran en de Talmoed. Dat is geest waarin het Assadaaka team dagelijks werkt. Assadaaka dankt de GGD medewerkers heel hartelijk voor de samenwerking. Daarnaast zijn wij uper blij met en trots op ons buitengewoon plezierige en hecht vrijwilligersteam!

Door: Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken