homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Behoud lijn 22 voor de Indische buurt!

Het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf wil per 15 december 2012 buslijn 22 gedeeltelijk opheffen. Het gedeelte van het Muiderpoortstation en verder wordt opgeheven. Lijn 22 rijdt vanaf de Zaanstraat via het Nassauplein, het Haarlemmerpein, het Centraal Station, het Tropenmuseum, de Wijttenbachstraat, de Dappermarkt, Muiderpoortstation en het Javaplein naar de Th. K. van Lohuizenlaan in Amsterdam-Oost. Hiermee is de 22 een lijn die dwars door Oost gaat en de buurt daadwerkelijk met elkaar verbindt.

Stadsdeelraadslid Tiers Bakker van de SP zegt:“Het is ook een van de weinige openbaar vervoerlijnen die zich uitstrekt tot het Oostelijk Havengebied, en daarmee een levensader van deze buurt”.  De bewoners van de Indische Buurt zijn zeer verontwaardigd. Lijn 22 zit altijd vol en het is de enige bus van de Indische buurt naar het Centraal Station. Bakker meldt:“Zeker in de winter bij slecht weer, raakt dat alle mensen, en vooral ouderen en gehandicapten”. De SP Oost roept het stadsdeel op te luisteren naar haar bewoners en dient schriftelijke vragen in.

De SP spant zich al jarenlang in voor het behoud van openbaar vervoer. Goed openbaar vervoer maakt het realistisch om autoverkeer zoveel mogelijk te weren, en zorgt ook voor sociale cohesie en contacten. De SP zal de portefeuillehouder van Amsterdam Oost vragen met wethouder Wiebes van Verkeer aan tafel te gaan om te zien hoe de krachten te bundelen zijn en deze plannen gekeerd kunnen worden. Uiteindelijk zal de stadsregio, de opdrachtgever van het openbaar vervoer in Amsterdam, een besluit moeten nemen. Ook hier zal de SP scherp stelling nemen tegen het uitkleden van het Amsterdamse openbaar vervoer.
bron: ingezonden persberichtCommenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken