homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Assadaaka viert de liefde: #Valentijn!

xii23Door: #Rabbijn #Simon #Bornstein®, geestelijk verzorger van de Assadaaka Community

De #LIEFDE voor de medemens staat centraal bij de Assadaaka Community, evenals integriteit en betrouwbaarheid. Hoewel #Valentijnsdag (14 februari) geen #moslim of #joodse #feestdag betreft, vieren we de liefde voor de #medemens van ganser harte! Daarom een feestelijk en liefdevol samen zijn op maandag 15 februari bij de #Assadaaka #Community.

Door de #vrijwilligers was gul bijgedragen aan de realisatie van een smakelijk buffet met zelf bereidde hapjes. Vrolijk pratend werden de gasten door de geestelijk verzorger begroet, die onlangs, ijs, sneeuw en ijzel naar de #Meevaart waren gekomen voor de gelegenheid.
De zaal werd feestelijk ingericht – #CORONA #proof – een vrijwilliger zorgde met aangename dynamiek voor fijne zang en muziek. Het bestuur kwam goed voorbereid naar voren door in een speciaal ceremonieel twaalf vrijwilligers van het kernteam een nieuw #vrijwilligerscontract met de Assadaaka Stichting aan te bieden, waardoor zij juridisch beter beschermd zullen zijn.
Een vriendelijk woord ter uitnodiging om het contract te komen tekenen, een gesproken woord van waardering, de ondertekening, een staatsieportret met de voorzitter, geassisteerd door de #Geestelijk #Verzorger, gevolgd door een warm applaus ‘mabrouk’ felicitaties van de verheugde deelnemers. Assadaaka beschikt over een fraai, deskundig, professioneel werkend en zeer hecht team vrijwilligers.
Ieder van deze vrijwilligers werd door het #College van #Burgemeester en #Wethouders van de #Gemeente #Amsterdam in de afgelopen 1,5 maand geëerd met een #Helden #Speld voor hun uitzonderlijke inzet voor de medeburgers in CORONA tijd. Enige vrijwilligers kregen een geschreven en fotografisch portret op de website van de Gemeente geplaatst. Een compliment dat de Assadaaka Community dankbaar heeft ontvangen. #houden van de #held.
Onze liefdevolle voorzitter #Ahmed el #Mesri componeerde voor de viering van de liefde een fraaie aanspraak, hij sprak ter inspiratie de volgende warme woorden uit:
“Valentijnsdag in corona tijd bij Assadaaka Community - Thema: Liefde

Goedemiddag lieve mensen,

Vandaag is het Valentijnsdag. De dag dat de hele wereld stil staat bij de liefde.
Wat is Liefde?
Wat doet Liefde?
Ware Liefde opent je hart, zet je op weg, houdt je op het juiste pad en motiveert je om alles op alles te zetten.
Bijna iedereen krijgt te maken met liefde en ook met afwijzing in zijn opvoeding.
Moeders zijn de dragers van liefde en geven het vermogen om lief te hebben van generatie op generatie door.
Vaders leren hun kinderen liefde en zelfrespect te bewaken (laat niet over je lopen), zodat de kinderen op hun beurt liefde kunnen doorgeven aan de volgende generatie.
Liefde is in die zin een kostbare genetische en psychologische erfenis.
Zonder het vermogen om lief te hebben, denken we dat we niets waard zijn, dat niemand van ons houdt en dat we dood beter af zijn.
Liefde is soms ook een hel.
Liefde kan sterk verbonden zijn met angst voor afwijzing, met woede en soms met jaloezie.
Je leven lang ga je met andere mensen verbindingen aan en loop je het risico van afwijzing.
Afwijzing kan zo pijnlijk zijn dat het je beter lijkt je gedrag en je verlangens aan te passen en je zo te gedragen dat je iedere vorm van afwijzing uit de weg gaat.
Hiervoor betaal je een hoge prijs.
Voor liefde kiezen vereist moed en durf, maar zonder liefde ben je veroordeeld tot een, misschien gemakkelijk, maar emotioneel leeg en zinloos leven.
Liefde is de centrale kwaliteit van het bestaan
Verliefdheid en liefde voor een partner kan zijn als een voorbereiding op een andere vorm van liefde, die voor God.
God is verborgen aanwezig in alles wat leeft.
Stel je voor hoe wonderbaarlijk het leven zou zijn wanneer je permanent verliefd bent op het Leven, op de ultieme realiteit.
Het hart, jouw hart bloeit op, ervaart de verborgen werkelijkheid.
Deze tweede liefde, de mystieke liefde is net zo veeleisend als de liefde die je in relaties kunt ervaren. De mystieke vorm van liefde die alles omvattend is, biedt ook heling voor de pijn die veroorzaakt wordt door de afwijzing die iedereen ondergaan moet.
Het is van groot belang om liefdesverbindingen aan te gaan met anderen, met de wereld buiten je, met de natuur. Zonder die kwaliteit en de aandacht die nodig is om die contacten te versterken en te onderhouden ben je gedoemd een zelf geobsedeerd wezen te blijven dat nooit buiten zijn grenzen kan treden.
Liefde is dichterbij dan je denkt.
Liefde danst op het ritme van je hart: je hart geeft het ritme van je leven aan.
Het pad van Liefde kan alleen gelopen worden via je eigen hart.
Via de rijkdom van je eigen hart kom je in de onmetelijke Liefde van God.
Van daaruit kom je meer en meer bij de ware essentie van jezelf en kijk je anders naar de mensen om je heen.
Dit alles begint bij jezelf, in je eigen hart.
Dat is liefde.”
vrr

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalinkNaam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken