Voorpagina Wie zijn wij? Politiek Agenda Cafe Zelf schrijven Help Log in Registreer

5de Iftar Thema: sexuele diversiteit en religie Iftar/Debat

Assadaaka, al jaren inzet voor integratie participatie en de sociale cohesie in onze multiculturele samenleving! Het doel Onze Hoop is de bestaanskwaliteit van migranten met een handicap of chronisch ziekte te verbeteren en hun welbevinden te bevorderen.
Wanneer:
Zondag 28 september

Over seksualiteit spreken is bij veel moslims vaak een taboe. Het is ‘hsuma’, schaamte. Dit terwijl het een onderwerp is dat bij veel moslims leeft. Het vasten tijdens de Ramadan wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. De ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen. In dit kader hoort ook in Nederland het praten en verbonden zijn met de ÔÇťander???. Over het thema islam en seksualiteit organiseert Assadaaka en COC Amsterdam daarom een iftar maaltijd en debat. Voor deze bijeenkomst zijn een aantal gastsprekers uitgenodigd. Zij zijn gevraagd te spreken over het omgaan van diverse samenlevingsgroepen met elkaar in een veranderende maatschappij. Het doel van deze avond is aandacht besteden aan diverse seksuele taboes binnen de islam o.a. homoseksualiteit. Later dit jaar zal er ook een expertiseconferentie worden georganiseerd door beide organisaties op dit thema. De Iftar is bedoeld om dit onderwerp op de agenda van de experts te zetten en mensen met elkaar in contact te brengen. Iftar is de maaltijd dat na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan.

Iedereen is welkom.
Waar:
Balistraat 48a, 1094 JN Amsterdam
Hoelaat
Van 18.30 uur tot 22.00 uur

Voor meer informatie en aanmelding over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met via A. El Mesri voorzitter Assadaaka (06 1011 2691) .(JavaScript must be enabled to view this email address)http://www.vriendschapassadaaka.web-log.nl
of COC Amsterdam, .(JavaScript must be enabled to view this email address) of 020 626 3087.

Gepost door Mesri
CultuurZBPermalinkDit terwijl het een onderwerp is dat bij veel moslims leeft.

Dat lijkt me heel logisch. Er zullen ook heel veel homoseksuele mensen zijn binnen de moslimgemeenschap.

Het wordt tijd voor een uit de kast komen van de moslim homo!

Ahmed, we kunnen maar blij zijn met jou.

Posted by Tess  on  09/20  at  08:48 PM


Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken