homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Vergaderen over bomen

Van de weblog van: Astrid Kuiper

Vanavond in de commissie fysiek gaan we het hebben over het Timorplein en over het Javaplein en een belangrijk onderwerp op deze pleinen zijn de bomen. Bij bomen komt er altijd een emotie bij,  iedereen heeft wel iets met bomen je vind ze mooi of juist niet en nu ook vanavond zal een deel van de discussie over bomen gaan.

De voorstanders voor het behoud van de iepen op het Timorplein lijken te gaan winnen. Maar hoe gaat het verlopen met de 18 meter hogen bomen op het Javaplein? Wat mij betreft mogen ook bomen met een beperking een kans krijgen. Ben benieuwd of er nog meer mensen hier over zo denken…
bron: http://www.astridkuiper.nlUit de stukken zelf blijkt een heel ander verhaal dan uit het betoog van de wethouder.

Dat bleek duidelijk, eens te meer op de commissievergadering.

Straat:
“We dachten, misschien moeten we dit eens even rustig met elkaar bespreken. Het oorspronkelijke plan was dat de iep verdwijnt, ik vind de iep ook wel erg mooi. Inderdaad is de iep eenzijdig begroeid. De iep moet dan ook gesnoeid worden. We kunnen er prima voor kiezen om de iep ook te laten staan. Dat is ons om het even. Het is niet onze bedoeling geweest om dit hard voor te stellen en aan u te vertellen dit is ons voorstel zoals het er ligt en we zagen de boom om. We weten dat dat nogal gevoelig ligt… (vervolgt betoog over fietspad”


Mark (SP) “U zegt dat het niet de bedoeling was om aan de raad een voorstel te doen om de boom te kappen. Dan wis ik u graag even op de volgende zin in het besluit dat nu voorligt. “Het voorstel is om de niet verplantbare iep te kappen”. Volgens mij is dat een voorstel om de niet verplantbare iep te kappen.

(gelach)


Straat: Dat is waar, maar u zult ook zien dat er voorop staat dat u wordt gevraagd een beslissing te nemen over de vraag of de boom moet blijven of niet.

Mark: Maar ik teken niet de flap maar het besluit. Het staat dus niet in het besluit waar ik mijn handtekening onder zet dus zal ik toch een amendement moeten indienen.

 

Weer een iep gered…
Goed gedaan Martin!!

Reactie: 1 gepost door:ZaZkia  op  11/30  om  11:22 PM


die blijft ook staan

Reactie: 2 gepost door:jan de laat  op  12/02  om  11:57 AM


Share |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig