homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Veel publiek bij verdubbeling Oosterpark

Bron: http://www.dwarsweb.nl

Door Arie van Tol

Ik kon er helaas niet bij zijn vorige week dinsdag. Maar de verdubbeling van het Oosterpark heeft, naar ik heb vernomen, voor een overvolle tribune gezorgd bij de commissievergadering ‘Openbare Ruimte. Ik heb het verslag beluisterd. De euforie rond de plannen met het Oosterpark van een half jaar geleden is inmiddels getemperd.

Tot politici is doorgedrongen dat er nog andere kwesties een rol spelen dan het ontsluiten van de noordzijde van het park en de uitbreidingen van het KIT en de Arena. Dat zal, gezien de huidige coalitiepolitiek, ongetwijfeld leiden tot een voorwaardelijke instemming met het nu voorliggende plan.

Behoud van het huidige pierebadje of verplaatsing naar een andere plek in het park vindt een meerderheid wenselijk, maar een harde toezegging zal door het bestuur niet worden gedaan. Kinderopvang in het groen, wie wil het niet? Natuurlijk zijn ook politici ervoor. Maar uiteindelijk gaat het stadsdeel daar niet over, heet het. Een leefbare oplossing voor de bewoners van de dubbeltjespanden, ook daar moet het bestuur zich hard voor maken van de raad/commissie. Maar de duistere wegen van de corporatie kunnen tot een dramatische gang van zaken leiden, waar het stadsdeel echt niets aan kan doen. En wat de ooit beloofde kinderboerderij betreft: we doen wat we kunnen! Maar het mag natuurlijk geen geld kosten. Kortom die dieren zullen er zeker niet komen.

Tegen de Verdubbeling zijn kan niet, want dan ben je tegen meer groen, zo is de redeneertrant van het bestuur. Maar hoe groen ook, misschien zijn de belangen van de Arena en het KIT toch te leidend geworden bij de plannen van het stadsdeel.
Bron: http://www.dwarsweb.nlShare |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig