homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

SAIL 2010 in aantocht

Eens in de 5 jaar is SAIL in Amsterdam. Grote, historische zeilschepen liggen dan een aantal dagen in de IJhaven in Zeeburg. De schepen kunnen bekeken worden, er zijn wedstrijden, muziekoptredens en er is iedere avond vuurwerk. Dit jaar is Sail van donderdag 19 augustus tot en met zondag 23 augustus en speelt zich voor het grootste deel af in Zeeburg(dan stadsdeel Oost) Het thema van SAIL is ‘Stad aan het water’.

Vorige week was er een voorlichtingsavond voor de bewoners in het Muziekgebouw. Er was een grote opkomst, ruim 150 mensen. De meeste aanwezigen waren benieuwd naar welke schepen er komen, waar de evenementen plaatsvinden, hoe het is met de bereikbaarheid van de huizen, bedrijven in het gebied. De stichting Sail en het stadsdeel waren aanwezig om deze vragen te beantwoorden. Diverse bewoners hebben zich aangemeld voor het bewonersplatform dat in de komende maanden enkele keren bij elkaar komt. In dit platform worden de maatregelen besproken om het evenement in goede banen te leiden. Na afloop heb ik met diverse bewoners gesproken. Zij vinden het een mooi evenement en kijken er nu al naar uit. Dat geldt ook voor mij, ik vind het altijd fantastisch om de schepen te bekijken. Op de site http://www.sail2010.nl is alle informatie over Sail te vinden.
bron: Internet-dagboek van Nico SalmNou ik heb ook met bewoners gesproken en die vinden het maar een hels kabaal. Kijk Nico,  de schepen, dat is leuk en aardig. Ik ga er zelf ook op om eens te kijken hoe dat eraan toegaat met al die matroosjes.

Maar dat kabaal, de eetluchten en kotspartijen! Nee, daar zitten de meeste bewoners niet op te wachten.

Reactie: 1 gepost door:Tess Jungblut  op  04/02  om  02:42 PM


Share |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig