homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Geen politieke avond voor Assadaaka

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka en stichting Onze Hoop

Betreft: Uitnodiging politieke avond in Stadsdeel Zeeburg op 6 oktober: over Civic en over de Borneostraat.

Herken je dit? Als je op de markt geïnteresseerd raakt in een product dan gedraagt de marktkoopman zich als je beste vriend. Je bent op de markt en immers je euro is dan hoeveel waard? Alles haalt de marktkoopman uit de kast om die euro van jou binnen te halen. En jij, verblind door een koopje, vertrouwt er helemaal op dat het wel goed zit.

En dan, je komt thuis, haalt enthousiast het product uit de tas en dan gebeurt het pas. Hoelang het duurt voordat je ontdekt dat het toch niet zo’n geweldige aankoop was, is per product verschillend. Soms dient het zich snel aan en je ontdekt de kat in de zak.

Hoe vaak maak je dit nou mee?

Toch is het aantal keren wel bepalend voor de volharding van je vertrouwen. Maar het kan zijn dat het je niet uitmaakt gewoon omdat je wel erger kan voorstellen of dat je het niet beter weet.

Ik weet nu beter.

Ik heb het allemaal gedaan: de politieke avonden, de sprekershoek, de gesprekken, meedoen.

Het ombouwen van het voormalig buurthuis de Meevaart naar een productiehuis voor vrijwilligers, heeft een ondoordringbaar, onvriendelijk en ontoegankelijk fort opgeleverd. Ik heb als migrant, ondanks mijn fysieke beperking, een volwaardig laagdrempelige vrijwilligersorganisatie opgebouwd tot een multiculturele huiskamer.  Mijn organisatie is na veel jaren van bloei, na de komst van Civic, alleen maar afgebouwd naar een armzalige grot. Ik heb kostbare leden verloren, ik kan vrijwilligers niet meer naar behoren aan het werk zetten terwijl ze toch in de rij staan om mee te werken aan de sociale cohesie. En mijn pronkstuk het samenwerken van (migranten)personen met een handicap met personen zonder handicap, is zo goed als onmogelijk gemaakt.

Civic een welzijnsorganisatie dat draait op welzijnsgeld moet er zijn voor het welzijn van de bewoners. Ik vraag me af, hoeveel bewoners voelen zich nog wel?

Ik hoef niet naar een politieke avond waarvan ik kan voorspellen wie het hoogste woord krijgt. Ik hoef de op eigen borstklopperij van Civic niet aan te horen.

Voor mij is het een wassen neus.

http://www.grootoost.nu/index.php/site/comm/de_output_van_civic/

Ik hoef ook niet nog eens te horen van de wethouder dat ik moet gaan professionaliseren. Zolang mijn organisatie en mijn vrijwilligers het met de starre onvriendelijke houding van De Meevaart moeten doen, snijdt het advies geen hout.

Stadsdeel Zeeburg, bedankt voor de uitnodiging maar ik zal er geen gebruik van maken!

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka en stichting Onze Hoop“Je bent op de markt en immers je euro is dan hoeveel waard?”

Op deze welzijnsmarkt is je euro een gulden waard.

Reactie: 1 gepost door:Robert van den Heuvel  op  09/30  om  01:04 PM


Steun?

Het lijkt me eerder dat het goede werk van Assadaaka nog steeds gefrustreerd wordt door Civic, en dat er geen hoop meer bestaat op verbetering.

Het is triest dat Assadaaka het verwijt krijgt dat ze zich niet professionaliseren, terwijl Civic ongestraft de kantjes er af mag lopen.

Lees ook: Civic nog door één deur met Assadaaka?
en Buurthuizen binnenkort in weekend toch weer open

Reactie: 2 gepost door:Robert van den Heuvel  op  09/30  om  02:29 PM


Beste Ahnmed,

Ik begrijp en voel elk woord wat je zegt.

Ook ik ben na de voorlichtings avonden over de nieuwe wet W.M.O. door het stadsdeel. Er vanuit gegaan dat nu de kansen voor de Civil socity met goede projecten open lag.

Ik vind wat jij neerzet met je werk voor Assadaaka en onze Hoop allang als zeer goed bewezen.En heb dan ook nimmer kunnen begrijpen waarom ze jou werk niet ten volle steunen.

Ik heb het opgegeven,om nog langer langs voorlichtingen en contact avonden te gaan,om me in te zetten voor mijn doelen.Ik ben met mijn jongeren meerdere malen in mijn hemd gezet. Zij hebben gezien dat wanneer het op steun voor hun goede plannen aankomt er geen gehoor word gegeven.
Na alle dingen die ik heb geprobeerd ,en wel als laatste iets te mogen doen met Jeugdland. (welke er toen verloederd bijlag,en waar bijna niks meer werd gedaan) Reden ...er was geen geld..Het aanschrijven van wethouders,het op papier zetten van de plannen,enz enz enz.Waarbij Jeugdland multifunktioneel zou worden ingezet,naast de gebruikelijke geweldige bouw en speel locatie voor kinderen
Ik ging me echt belachelijk voelen,want niemand reageerde er.Opeens gebeurde er van alles over Jeugdland,op een laatste voorlichting hierover,hoorde ik dat de plannen opliepen voor Jeugdland en het gebied er omheen tot zo’n 6 miljoen…Ik heb nooit de kans gehad,serieus hierover gehoord te worden.Nog erger Ik ben nooit serieus genomen.Er is geen intresse voor bewijs ,dat dingen wel goed kunnen werken.In de komst van civic heb ik nimmer vertrouwen gehad.
Heb daar ooit al eens iets over op deze site geschreven.Mijn conclusie, het hele verhaal civil socity is een kat in de zak.Ik heb het idee,dat men er niet op zit te wachten,dat dingen goed gaan waar meer voor minder kan.Ik zelf denk dat vooral Europese subsidies daar een rol in spelen, die liever zelf worden aangevraagd.

Reactie: 3 gepost door:Anneke Meijer  op  10/02  om  01:06 AM


Helemaal mee eens Rogier.
En Ahmed heeft natuurlijk gelijk. Op de politieke avond is zonder meer weer het bekende Jan Hoek verhaal te horen. GroenLinks en de PvdA hebben destijds Civic binnengehaald met de redenering dat er meer door vrijwilligersorganisaties en door bewoners zelf gedaan moest worden. We kennen het gevolg: voor vrijwilliggersorganisaties is gewoon geen ruimte meer. Die worden in de hoek gezet.
Een verantwoordelijk wethouder zou zich moeten inspannen om voor meer ruimte te zorgen voor Assadaaka en andere organisaties. Maar Hoek leunt achterover en doet niets.

Reactie: 4 gepost door:mark van dongen  op  10/02  om  06:35 AM


“Maar Hoek leunt achterover en doet niets.”

Een beetje Nordic-walk zal wonderen doen.  wink

Reactie: 5 gepost door:Tess Jungblut  op  10/02  om  10:34 AM


Het blijkt wel dat het heel moeilijk is voor de gevestigde orde, om de touwtjes uit handen te geven. De burger serieus te nemen.Dit ondanks het feit,dat er genoeg bewijzen zijn geleverd, dat er meer dan genoeg professioneel opgezette en ondersteunde projecten gewoon GEFLOPT zijn.Waarbij tonnen aan subsidies nutteloos verspild zijn. Waar je dan vervolgens nooit meer iets over hoord.Wanneer een burger,die misschien wel ingang heeft op een bepaalde groep mensen,juist door de onprofessionaliteit,de non bureaucratie en regeltjes,die niet funcioneel zijn.Maar juist door zijn persoonlijke menselijke benadering en persoonlijke intresse en betrokkenheid.Door de individuele benadering van elke persoon als mens met een uniek verhaal. Dan lijkt het wel of je niet begrepen wordt door de gevestigde orde.Ze zijn in hun funktie niet bij machte,de situatie zo te kunnen zien.Want ook zij zijn gebonden aan regels binnen een systeem,welke geen plaats biedt voor de persoonlijke benadering.De profesionele orde, is voor mij derhalve niet gericht op inbreng van burgers (individueeel)Het past niet binnen het systeem waaraan zij zelf moeten voldoen.
Wanneer je niet in het gevestigde straatje praat en luisterd,en zij dus gevraagd worden down to earth te komen in een normale reallity,en gerichte steun bieden in een situatie waarin zijzelf de touwtjes niet in handen hebben maar jij,kom je op onmogelijk terrein.Met wat professionele steun van de juiste personen op het stadsdeel,op de gebieden waar jezelf om verzoekt,geven ze niet thuis.Ze zijn niet bereid zich aan te passen in de nieuwe situatie,hulp en steun te verlenen waar om word gevraagd.

In het geval van mijn verhaal over Jeugdland,had ik buiten het vertrouwen van betrokken bestuurders,en steun van het stadsdeel in mijn plannen,zelf Europesche subsidie gemachtigd geweest.Dit door mijn bestaande projecten (allen zonder subsidie opgezet) in west Afrika,en de nieuw op te zetten projecten in Amsterdam Zeeburg.Ik ben in bezit van een 99 pagina’s tellend rapport,waarin professioneel is onderzocht(door professional die 4 mnd diepte onderzoek heeft verricht ter plaatse in Afrika )over hoe mijn project resultaten staan ten opzichte van de Millenium doelstellingen .Daaruit blijkt dat mijn resultaten op alle fronten aan de doelstellingen voldoen.Op deze gronden ben ik dus zelf subsidie gemachtigd om een aanvraag voor Jeugdland te doen.Mijn vraag was dan ook daarbij ondersteuning en hun profesionele hulp bij de aanvragen voor het Jeugdland project.Wel samenwerking en steun daar waar nodig, en het zich ten dienste stellen aan de civil socity zoals beloofd.Hulp en ondersteuning bieden,daar waar om word gevraagd.Ik ben volkomen genegeerd. Wel heb ik ooit , na bijna 2 jaar een uitnodiging gekregen om maar eens contact op te nemen, met de inmiddels aangestelde project coördinator van Jeugdland????Dat heb ik gedaan,en begreep toen dat alles al was geregeld ,er planningen waren en mijn verhaal onbekend.Zo is het mij met meerdere al draaiende projecten vergaan,wanneer ik resultaat kon tonen,en steun verzocht om verder te kunnen gaan,werd ik fatsoenlijk aangehoord, om vervolgens nooit meer iets te vernemen.Ik pas duidelijk niet in het plaatje van de betreffende ambtenaar.Mijn ideën voldoen niet aan hun persoonlijke belang.Stel je voor dat ze de sprong zouden maken .van autoritair naar dienst verlenend aan de burger.Dat zou toch een volkomen ommekeer zijn.Terwijl dat in de werkelijkheid de reden is, waarom ze er moeten zijn. Het lukt ze dus heel goed de kloof in stand te houden.Ze negeren je gewoon.

Reactie: 6 gepost door:Anneke Meijer  op  10/02  om  04:22 PM


Op dinsdag 27 oktober as., wordt er in de commissie sociaal gesproken over Civic.

De vergadering is openbaar, misschien verstandig om die vergadering wel bij te wonen…

Reactie: 7 gepost door:Robert van den Heuvel  op  10/02  om  05:21 PM


en?

Reactie: 8 gepost door:ZaZkia  op  10/03  om  11:52 PM


En het is een mooie motie geworden. Moet je de tekst hier niet publiceren?
Maar ik verwacht van de andere raadsleden hier een groot stilzwijgen over. Die moeten eerst wachten of ze iets mogen zeggen van hun wethouders.

Reactie: 9 gepost door:mark van dongen  op  10/05  om  06:34 AM


Share |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig