homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Amsterdam moet zuinig zijn op haar bomen

Door: Jan de Laat

Indrukwekkende bomen staan niet alleen in openbare ruimten. Binnentuinen en priv├ęterreinen herbergen ook enkele prachtexemplaren.Het bestuur van het stadsdeel stelt voor waardevolle bomen in de openbare ruimte beter te beschermen, maar vergeten de bijzondere bomen in binnentuinen.

Ze maken het mogelijk om zonder vergunning bomen te kappen in (binnen) tuinen kleiner dan 120 vierkante meter. De fractie GroenLinks Zeeburg vindt dit te ver gaan in een stad waar groen altijd onder druk staat. Wij roepen bewoners dan ook op om bijzondere bomen, of bomen waar u bijzonder aan gehecht bent, een meer publiek gezicht te geven.

Dit kan door ze aan te melden bij de deelraadfractie van GroenLinks Zeeburg. Als al deze bomen zomaar gekapt mogen worden, is dit een kaalslag voor de Zeeburgse en Amsterdamse flora en fauna. Met de bomenlijst wil GroenLinks laten zien dat veel bomen getroffen kunnen worden door een willekeurige kap en het stadsdeel overtuigen dat ook deze ‘binnenbomen’ onze gezamenlijke verantwoordelijkheid zijn.


GroenLinks start bijzondere bomenlijst
De fractie van GroenLinks Zeeburg roept bewoners op om bijzondere bomen te melden en daardoor een publiek gezicht te geven . Wanneer deze bomen zonder vergunning gekapt mogen worden, betekent dat een verlies voor de buurt.
bron: http://jandelaat.blogspot.com/


Volgende post: Bomenverordening

Vorige post: Drijvende tuinen


Ik krijg hier zo een misselijke smaak van in mijn mond.  sick  zo ziet amsterdam er toch nog groen uit.

Reactie: 1 gepost door:ZaZkia  op  11/10  om  09:12 PM


ik snap je opmerking niet
leg uit?
of ben je echt ziek?

Reactie: 2 gepost door:jan de laat  op  11/11  om  05:04 PM


We hebben het al zo vaak gezegd Jan. Ik word er moe van. Ik begrijp best dat jij achter je partij staat. En je ijver daarin mag best eens wat harder beloond worden.

maar zo lang dat ik iedere dag door de Javastraat moet lopen en die monsterlijk kleine boompjes zie, en het cameratoezicht op het Javaplein,
zo lang word ik eraan herinnerd dat ik twee termijnen terug gans voor niks op groen links heb gestemd en dat dat een grote vergissing is geweest die ik niet gauw meer bega.

Reactie: 3 gepost door:ZaZkia  op  11/12  om  08:42 AM


Ik vraag me ook af hoe ver die loyaliteit van Jan gaat bij zijn partij als die maar blijft kappen…
Want laten we wel zijn. Leuk dat GL een oproep doet dat mensen waardevolle bomen in binnentuinen bij hen kunnen aanmelden. Maar als deze bomenverordneing wordt aangenomen dan zal iedereen nog steeds gewoon kunnen kappen, zonder dat de buren bezwaar kunnen maken, want ze hoeven geen vergunning aan te vragen. Tenslotte zijn alle bomen die niet op het GL-lijstje komen gewoon vogelvrij….

Reactie: 4 gepost door:mark van dongen  op  11/13  om  11:51 AM


De nuance,

Ik heb mijn reactie op de voorgestelde kapvergunning al gegeven. En Mark weet in de raad GroenLinks te vinden in de meeste van zijn groenargumenten.

Ik sta in ieder geval open voor vele argumenten. En ik was inderdaad verbaasd om de kapverordening van de bomenstichting te lezen. Goede lectuur trouwens. Zij zijn niet tegen elke kap, maar wel voor weloverwogen groen en boombeleid. Die boosheid over de genoemde voorbeelden zal me wel altijd achtervolgen, maar ik praat graag met jullie over de voorstellen die liggen. Dus ik zou zeggen, reageer op de oproepen. Dit is trouwens niet de eerste keer dat we met bewoners praten over voorgestelde groenplannen
groetjes

Jan

Reactie: 5 gepost door:jan de laat  op  11/13  om  09:39 PM


Share |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig