homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Al die leegstand

van: Xandra’s IJburg-blog

Op Haveneiland staan vele appartementen-gebouwen van wel acht woonlagen. Enkele zijn opgeleverd en onbewoond, zoals op de hoek van de Bert Haanstrakade met de Cas Oorthuyskade. Middeldure tot dure huur. Een prachtig uitzicht op Durgerdam kan de woningzoekende niet verleiden. Een spookstad verrijst. Dan de IJburglaan. Rechts steeds meer bordjes te huur.

Ruime woningen. Aan de Pampuslaan, waar het megalomane project van de IJmeerverbinding is gepland, wordt eind dit jaar een appartementengebouw à la Nicolae Ceau?escu opgeleverd. Honderden woningen met balkons die uitzicht bieden op de Pampuslaan.

Een in verhouding overdreven brede laan met, uitgezonderd een Turkse groetenman, bakker en een islamitische slager, een Indonesische toko en een fotograaf, leegstaande bedrijfspanden. Onze kapper wil zich er vestigen op een hoek, omdat het ‘daar toch gaat gebeuren ...’.  ‘Wat dan precies?’, wil ik weten. Iets met de haven en de school. Het langsrazende verkeer en de eeuwige wind had ik willen zeggen. Van je nieuwe kapseltje blijft op zo’n locatie niet veel over. ‘Waarom ga je niet lekker aan de Oostelijke Handelskade zitten?’

Ach, vanmiddag wandelden we weer eens over de Pampuslaan. We zagen geïnteresseerde huurders. Een man of drie van in de veertig, nonchalant gekleed. Een nieuwe afhaalpizzeria heeft zich er gevestigd. Wie weet wordt het hier nog wat ...
bron: Xandra’s IJburg-blogBeste Xandra er komen nog meer ‘leegstaande’ woningen. Heb je het al gelezen op het blog van Nico Salm?

Met betrekking tot de kapper Xandra,

wij hebben al een geweldige zaak op, juist ja die Oostelijke Handelskade die ik voor geen goud zou willen missen! Ik weet niet of er plaats is voor een tweede.

Misschien iets voor de kraakbeweging?

Reactie: 1 gepost door:Tess  op  07/13  om  06:22 PM


Laten we maar gauw IJburg twee opspuiten. Met zo een kale zandplaat valt het niet meer op dat IJburg 1 zo leeg staat.

Reactie: 2 gepost door:ZaZkia  op  07/13  om  06:54 PM


Bouw anders een kopgebouw/hotel op dat IJburg dat zo leeg staat. 
Ook belachelijk ver weg en met openbaar vervoer onbereikbaar en er moet ook nog een boel voor verbouwd worden en de jachthaven ligt er al.

Reactie: 3 gepost door:ZaZkia  op  07/22  om  11:47 AM


Het is niet zinvol een hotel te bouwen. Buitenlandse toeristen besteden 17% minder geld in Nederland dan in hetzelfde kwartaal van 2008.

Al sinds het tweede kwartaal van 2008 dalen de uitgaven van buitenlandse toeristen in Nederland.

Sinds dat kwartaal tot en met het eerste kwartaal van dit jaar daalden de uitgaven van buitenlandse toeristen met 12 procent afgezet tegen dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
bron: http://www.cbs.nl

Reactie: 4 gepost door:Robert van den Heuvel  op  07/22  om  11:55 AM


Het enige dat ik weet van hoge staanders is dat ze gebaseerd zijn op le corbusier (kijk maar op google images op “corbusier achitecture “)

In wat voor omstandigheden zijn die staanders dan gevaarlijk, marklee?

Reactie: 5 gepost door:ZaZkia  op  08/10  om  05:41 PM


Le Corbusier ... de Bijlmer werd ooit gebouwd volgens de visie van Le Corbusier. Het grootste gedeelte is al weer gesloopt!

Reactie: 6 gepost door:Tess Jungblut  op  08/11  om  11:12 PM


Share |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig