homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verslag Dodenherdenking

Het themabijeenkomst: “Vrijheid en identiteit???
Wanneer: maandag 4 mei 2009.Waar: De Meevaart, Balistraat 48A Amsterdam
Ook deze 4 mei had de multiculturele vereniging Assadaaka een speciale bijeenkomst belegd in de Meevaart om van daaruit in een stille tocht op te trekken naar de Dodenherdenkingsbijeenkomst op het Ceramplein.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Wednesday, 20 May 2009
Permalink


Meten met twee maten

Column van Mark van Dongen, SP Zeeburg
De invloed van camera´s was maandagavond goed te merken tijdens de commissie Fysiek van het stadsdeel Zeeburg. Ter discussie stond het ‘nieuw voorbereidingsbesluit ontwikkelingslocatie Kopgebouw en Jachthaven’. Klinkt saai, maar onder meer gaat over het gebied van de loodsen aan de Zeeburgerkade. Die zijn onlangs bezet door een scala van actieve organisaties en buurtbewoners. Het DB van Zeeburg wil deze loodsen slopen. Tegen de plannen van het DB lopen nog een aantal juridische procedures.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 13 May 2009
Permalink


Zwart wit school is ethnisch laboratorium

Geknipt uit NRC Handelsblad
[...]
Etnisch mengen mag moeizaam gaan, toch komen op veel zwarte basisscholen geleidelijk meer witte kinderen. Daardoor krijgen in de grote steden autochtone ouders te maken met ouders die vaak niet in Nederland zijn geboren. Hoe verloopt hun omgang in Amsterdam en Rotterdam? Uit gesprekken met ouders en basisscholen rijst de vergelijking met lucifers afstrijken: het schuurt, er breekt wel eens een houtje, maar de vlam is mooi.
In de Amsterdamse basisschool J.P. Coen luisteren op een aprilavond zo’n tweehonderd mensen naar de levensverhalen van vier ouders, uit India, Marokko, Turkije en Nederland.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 08 May 2009
Permalink


Toespraak van Ahmed El Mesri van Assadaaka/Onze Hoop op de bijeenkomst van 5 mei bevrijdingsdag 2009

“Vrijheid en identiteit???
Beste mensen,
Vandaag vieren wij dat op 5 mei 1945 de vrede getekend werd tussen Duitsland en Nederland, vrede die een einde maakte aan bijna vijf jaar van bezetting, bijna vijf jaar waarin vrijheid slechts bestond voor zover de bezetter het toestond. Vrijheid heeft een betekenis gekregen waarvan men de waarde misschien pas door die vijf jaar bezetting is gaan inzien.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Wednesday, 06 May 2009
Permalink


THE William Julius Wilson’s theory of the underclass applied to a neighbourhood in Amsterdam

The Indische Buurt is Zeeburg’s oldest neighbourhood. This part of Amsterdam originated in the beginning of the 20th century. Only one hundred years later its inhabitants talk in 100 different languages. So a lot has happened in only 10 decades! And unfortunately the current reputation of the Indische Buurt is far from perfect. Just recently, i.e., on 21 September 2006, the media and the police reported riots between Surinamese and Moroccan juveniles after the killing of a young Moroccan in front of a call centre.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Monday, 04 May 2009
Permalink


1 mei: manifestatie en debat

Op de Eerste Mei vieren diegene, die geen ander eigendommen hebben dan hun arbeidskracht, de strijd voor hun sociale rechten. Het is een dag van feest voor de reeds samen afgedwongen rechten maar ook en dag om samen na te denken over hoe zulke rechten ook in de toekomst afgedwongen kunnen worden. Opstandig Oost Amsterdam nodigt daarom uit tot een manifestatie op de Dappermarkt gevolgd door een debat in sociaal centrum Joes Garage. Komt allen, leve de Revolutionaire Eerste Mei!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door wibaut op Tuesday, 28 April 2009
Permalink


IJburg fase 2 in teken van ecologische randvoorwaarden

bron: Cobouw
Het is nog maar dertien jaar geleden dat een referendum in Amsterdam moest uitmaken of de bouw van IJburg kon beginnen. Na emotionele debatten - met Lex Goudsmit en Jos Brink in de frontlinie - kon de eerste fase van 9000 woningen worden uitgerold. De tweede fase, leest Robbert Coops, staat in het teken van ecologische eisen. Zij vormt het sluitstuk van het ‘Ontwerp voor IJburg’ uit 1996.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 22 April 2009
Permalink


Verslag van 15 april j.l over Jonge Mantezorgers en Taboes over Mantelzorg “UIT EIGEN KRACHT”

Op 15 april organiseerde de multiculturele vereniging Assadaaka in samenwerking met het comité Onze Hoop, het Platform mantelzorg Amsterdam en de Nederlandse bond voor oudere migranten actief, de NOMA, een bijeenkomst waarbij de jonge mantelzorger centraal stond. Klik hier onder om verder te lezen Verslag_mantelzorg_op_15_april_2009.doc

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Tuesday, 21 April 2009
Permalink


Moet ik nu het Amsterdams stadsblad beschuldigd van censuur

Van de weblog van Astrid Kuiper
Werk je mee aan een stukje voor het plaatselijke Amsterdams-Stadsblad, en wacht je vol spanning of überhaupt de krant deze week wel op de mat valt.
Ja gelukkig op donderdag ligt er inderdaad een Stadsblad op mijn deurmat maar ........................ wel die uit ............Amstelveen.
Ik kan mij niet herinneren dat ik heb gebeld met de redactie of uitgever om het stukje niet te publiceren.  Moet ik nu politieke vragen gaan stellen? Is mijn vrijheid van meningsuiting nu in het geding gekomen.  Wie heeft de pers onder druk gezet?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 17 April 2009
Permalink


Mesri over “uit eigen kracht” Jonge Mantelzorgers en Taboes over Mantelzorg

Iedereen kan er voor komen te staan: een bekende, misschien levenspartner of kind, misschien vader of moeder, of een wat verder familielid, maar daarom nog niet minder dierbaar,

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Thursday, 16 April 2009
Permalink


Pagina 4 van 23 pagina's ‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›

Statistieken

Bekijks: 545483
Paginas "rendered" in 0.3945 secondes
51 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4716

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig