homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Bouwen zonder dat er een woning is verkocht

Laatst was ik bij het slaan van de laatste paal voor het wooncomplex Vrijmanseiland. De 27 woningen worden gebouwd op het uiterste puntje van IJburg en gebeurt door de Key/ de Principaal. Op zich is het niet zo bijzonder dat er eerste of laatste palen op IJburg worden geslagen voor woningen, scholen. In dit geval vind ik het wel bijzonder omdat de woningbowuproductie duidelijk stagneert, als gevolg van de financiele crisis.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 13 July 2009
Permalink


Kandidaat lijsttrekkerschap

Ja, ik wil (blijven). De nieuwe huis-aan-huis op IJburg, de Brug, schreef er vorige week al over. Na rijp beraad heb ik besloten lijsttrekkerskandidaat te willen zijn voor de VVD in Amsterdam Oost bij de verkiezingen in 2010. De motivatie om weer lijsttrekker te worden is enorm. De afgelopen jaren waren intensief maar ook zeer motiverend. Met de fusie in aantocht wordt de uitdaging nog mooier. Ik zou er graag nog vier jaar aan vastplakken! 

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 13 July 2009
Permalink


Nu weet ik waarom de SP verdacht gemaakt wordt

Het is nog maar een paar jaar geleden sinds ik ben begonnen met het stemmen op de SP. Een en ander had te maken met hetgeen mij is wedervaren. Ik ben bedrogen, bestolen, zelfs in het gevang gestopt, omwille van het behoud van het kapitaal bij de kapitaalkrachtigen en het witwassen van dit, eigenlijk óns kapitaal! Als een gevolg daarvan was een hernieuwde politieke verdieping meer dan noodzakelijk. De SP kwam als geroepen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Tess Jungblut op Monday, 13 July 2009
Permalink


Dode mus valt van dak

“Dat gelooft toch niemand”, roept Mien uit als ze het verhaal vertelt. Een mus viel vlak voor haar voeten neer vanaf de veranda. Net op de dag dat de bezetters van de loodsen te horen kregen dat er geen mussen in de loodsen zitten. Er zou een “ambtsedige verklaring” zijn dat er geen mussen zijn. Daarom is er geen bezwaar om dinsdag te ontruimen, aldus een woordvoerder van de centrale stad.  Het is bloedjeheet. Weer waarbij de mussen blijkbaar letterlijk dood van het dak vallen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 05 July 2009
Permalink


Informatieavond Muiderpoort; Oost niet in projectgroep

IMG00018-20090618-2019.jpg Info-avond nieuw Muiderpoortstatio… on TwitpicHiernaast ziet u uw nieuwe uitzicht op station Muiderpoort.
  “Info-avond nieuw Muiderpoortstation, mooie plannen” Zo twittert wethouder Dennis Straat om 8:25 PM op 18 juni.
Twitter is dus toch ergens goed voor. Er was een informatieavond Muiderpoort in stadsdeel Oost Watergraafsmeer. Als ik niet aan het spioneren was op de tweets van dennis straat, hadden we er wellicht nog lang niet van geweten.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Saturday, 27 June 2009
Permalink


De Alliantie melkt Indische Buurt uit

bron: speculanten.nl

Hoe een Amsterdamse woningbouwcorporatie tijdelijke verhuur naar haar hand zet in een Amsterdamse volksbuurt. Niet lang geleden werd de aandacht van het SPOK getrokken door een posting op Indymedia van Kraakgroep Molukkenstraat. De Amsterdamse woningbouwcorporatie De Alliantie zou in de Amsterdamse Indische Buurt veelvuldig gebruik maken van dubieuze tijdelijke huurcontracten.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Sunday, 21 June 2009
Permalink


Dat was het voor nu

Ja, vandaag ben ik echt gestopt. Nee, ik heb mijn sleutels nog niet ingeleverd. Maar na vanavond ben ik geen duo-raadslid meer.

Nee, ja ik heb nog steeds veel vertrouwen in de politiek en het huis van de democratie.
Nee, ja ik had de termijn voor GroenLinks willen volbrengen, want dit is mijn fijne groene linkse partij en dat was de afspraak: 4 jaar knallen!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 17 June 2009
Permalink


Even voorstellen: wat feiten op een rijtje…

ingezonden bericht door: Mariken de Goede
Schrijfster dezes huurt van ’96 t/m ’04 loods van Stadsdeel Zeeburg en runt er een biologische afhaal -winkel. Wekelijks halen 200 buurtbewoners een “ bio box“ op: ontmoeting / fikkie- stoken / gedachten / gedichten / goed eten. Hier is het fundament gelegd voor het parade paardje : de Biologische Markt Zeeburg.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 10 June 2009
Permalink


Salm reageert fel op entrepotloodsen in Parool

Stadsdeelwethouder Salm haalt ongemeen fel uit naar de “krakers van de douaneloodsen”. Het artikel in het Parool komt op een pikant moment.
Omwonenden van de Borneohaven, verenigd in Red het Blauw, zijn in beroep gegaan tegen de sloopvergunning voor de nabij gelegen douanesteiger.  De bodemprocedure loopt nog. Bovendien moet de burgemeester nog een beslissing nemen over de vraag of de loodsen met de eerstvolgende ontruimingsronde wordt meegenomen.  Afgelopen maandag werd wel het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen. Voor overtredingen van de Flora en Faunawet is aldus de voorzieningenrechter alleen de strafrechter bevoegd.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 03 June 2009
Permalink


Tjielp

ingezonden gedicht

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 27 May 2009
Permalink


Pagina 3 van 23 pagina's  < 1 2 3 4 5 >  Last ›

Statistieken

Bekijks: 543028
Paginas "rendered" in 0.3590 secondes
52 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig