homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Tjielp

ingezonden gedicht

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 27 May 2009
Permalink


Verslag Dodenherdenking

Het themabijeenkomst: “Vrijheid en identiteit???
Wanneer: maandag 4 mei 2009.Waar: De Meevaart, Balistraat 48A Amsterdam
Ook deze 4 mei had de multiculturele vereniging Assadaaka een speciale bijeenkomst belegd in de Meevaart om van daaruit in een stille tocht op te trekken naar de Dodenherdenkingsbijeenkomst op het Ceramplein.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Wednesday, 20 May 2009
Permalink


Meten met twee maten

Column van Mark van Dongen, SP Zeeburg
De invloed van camera´s was maandagavond goed te merken tijdens de commissie Fysiek van het stadsdeel Zeeburg. Ter discussie stond het ‘nieuw voorbereidingsbesluit ontwikkelingslocatie Kopgebouw en Jachthaven’. Klinkt saai, maar onder meer gaat over het gebied van de loodsen aan de Zeeburgerkade. Die zijn onlangs bezet door een scala van actieve organisaties en buurtbewoners. Het DB van Zeeburg wil deze loodsen slopen. Tegen de plannen van het DB lopen nog een aantal juridische procedures.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 13 May 2009
Permalink


Zwart wit school is ethnisch laboratorium

Geknipt uit NRC Handelsblad
[...]
Etnisch mengen mag moeizaam gaan, toch komen op veel zwarte basisscholen geleidelijk meer witte kinderen. Daardoor krijgen in de grote steden autochtone ouders te maken met ouders die vaak niet in Nederland zijn geboren. Hoe verloopt hun omgang in Amsterdam en Rotterdam? Uit gesprekken met ouders en basisscholen rijst de vergelijking met lucifers afstrijken: het schuurt, er breekt wel eens een houtje, maar de vlam is mooi.
In de Amsterdamse basisschool J.P. Coen luisteren op een aprilavond zo’n tweehonderd mensen naar de levensverhalen van vier ouders, uit India, Marokko, Turkije en Nederland.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 08 May 2009
Permalink


Toespraak van Ahmed El Mesri van Assadaaka/Onze Hoop op de bijeenkomst van 5 mei bevrijdingsdag 2009

“Vrijheid en identiteit???
Beste mensen,
Vandaag vieren wij dat op 5 mei 1945 de vrede getekend werd tussen Duitsland en Nederland, vrede die een einde maakte aan bijna vijf jaar van bezetting, bijna vijf jaar waarin vrijheid slechts bestond voor zover de bezetter het toestond. Vrijheid heeft een betekenis gekregen waarvan men de waarde misschien pas door die vijf jaar bezetting is gaan inzien.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Wednesday, 06 May 2009
Permalink


THE William Julius Wilson’s theory of the underclass applied to a neighbourhood in Amsterdam

The Indische Buurt is Zeeburg’s oldest neighbourhood. This part of Amsterdam originated in the beginning of the 20th century. Only one hundred years later its inhabitants talk in 100 different languages. So a lot has happened in only 10 decades! And unfortunately the current reputation of the Indische Buurt is far from perfect. Just recently, i.e., on 21 September 2006, the media and the police reported riots between Surinamese and Moroccan juveniles after the killing of a young Moroccan in front of a call centre.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Monday, 04 May 2009
PermalinkStatistieken

Bekijks: 543272
Paginas "rendered" in 0.3361 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4706

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig