homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

1 mei: manifestatie en debat

Op de Eerste Mei vieren diegene, die geen ander eigendommen hebben dan hun arbeidskracht, de strijd voor hun sociale rechten. Het is een dag van feest voor de reeds samen afgedwongen rechten maar ook en dag om samen na te denken over hoe zulke rechten ook in de toekomst afgedwongen kunnen worden. Opstandig Oost Amsterdam nodigt daarom uit tot een manifestatie op de Dappermarkt gevolgd door een debat in sociaal centrum Joes Garage. Komt allen, leve de Revolutionaire Eerste Mei!

Klik hier om verder te lezen

Gepost door wibaut op Tuesday, 28 April 2009
Permalink


IJburg fase 2 in teken van ecologische randvoorwaarden

bron: Cobouw
Het is nog maar dertien jaar geleden dat een referendum in Amsterdam moest uitmaken of de bouw van IJburg kon beginnen. Na emotionele debatten - met Lex Goudsmit en Jos Brink in de frontlinie - kon de eerste fase van 9000 woningen worden uitgerold. De tweede fase, leest Robbert Coops, staat in het teken van ecologische eisen. Zij vormt het sluitstuk van het ‘Ontwerp voor IJburg’ uit 1996.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Wednesday, 22 April 2009
Permalink


Verslag van 15 april j.l over Jonge Mantezorgers en Taboes over Mantelzorg “UIT EIGEN KRACHT”

Op 15 april organiseerde de multiculturele vereniging Assadaaka in samenwerking met het comité Onze Hoop, het Platform mantelzorg Amsterdam en de Nederlandse bond voor oudere migranten actief, de NOMA, een bijeenkomst waarbij de jonge mantelzorger centraal stond. Klik hier onder om verder te lezen Verslag_mantelzorg_op_15_april_2009.doc

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Tuesday, 21 April 2009
Permalink


Moet ik nu het Amsterdams stadsblad beschuldigd van censuur

Van de weblog van Astrid Kuiper
Werk je mee aan een stukje voor het plaatselijke Amsterdams-Stadsblad, en wacht je vol spanning of überhaupt de krant deze week wel op de mat valt.
Ja gelukkig op donderdag ligt er inderdaad een Stadsblad op mijn deurmat maar ........................ wel die uit ............Amstelveen.
Ik kan mij niet herinneren dat ik heb gebeld met de redactie of uitgever om het stukje niet te publiceren.  Moet ik nu politieke vragen gaan stellen? Is mijn vrijheid van meningsuiting nu in het geding gekomen.  Wie heeft de pers onder druk gezet?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 17 April 2009
Permalink


Mesri over “uit eigen kracht” Jonge Mantelzorgers en Taboes over Mantelzorg

Iedereen kan er voor komen te staan: een bekende, misschien levenspartner of kind, misschien vader of moeder, of een wat verder familielid, maar daarom nog niet minder dierbaar,

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Thursday, 16 April 2009
Permalink


Assadaaka over de moord op Theo van Gogh 2 november 2004 en haar rol jegens de buurtbewoners

Het succes van het calamiteiten - spreekuur
Assadaaka: protest in een farce
Minder angst meer hoop. Een jaar na de moord op Theo van Gogh Verslag themabijeenkomst gehouden op woensdag 2 november 2005
Wat leeft er onder de buurtbewoners één jaar na de dood van Theo van Gogh
Multiculturele vereniging feest voor Van Gogh

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Wednesday, 15 April 2009
Permalink


Een verslag van de bijeenkomst ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag, 8 maart 2009

Wij kunnen het samen doen…
Assadaaka multiculturele vereniging, Onze Hoop, de Nederlandse bond voor Oudere Migranten Actief (NOMA) en Humanistisch organisatie (de Gemeenschap) deden mee aan viering op 8 maart j.l. van de Internationale Vrouwendag.
Klik hier onder om verder te lezen2009-03-08_Verslag_Internationale_Vrouwendag-goei.doc

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Tuesday, 14 April 2009
Permalink


Preventief gefouilleerd

  “Zal ik dan toch maar gaan zwemmen?” Ik wist het niet, maar rond half 8 liep ik dan toch maar de straat uit, met een tasje met handdoek en zwempak. Ik zwaaide wat met mijn tas. Ter hoogte van de Toministraat zag ik hoe ik in een fuik ging lopen. Een groot cordon agenten in gele jasjes stond bij het viaduct. Een hippe mevrouw liep me tegemoet. Een agente hield haar staande en graaide in haar tasje. 2 minuten later vervolgde ze haar weg en was het mijn beurt. Ik hield mijn tasje maar vast open en de jonge, blonde agente graaide in mijn zwempak. “Zo je bent zeker al bekend met de procedure?” Ik wist niet dat ik zo geroutineerd was. De laatste keer dat ik gefouilleerd werd, in 1999, was ik ook meteen betrapt. Ik wilde een festivalterrein met eigen drinken te betreden.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 10 April 2009
Permalink


Straats blog over Timorplein II

Bron: dennisstraat.nl

Nieuwe inrichting Timorplein in twee fasen uitgevoerd

Na de discussie over de drie bomen op het Timorplein is het voorstel nu om de nieuwe inrichting van het Timorplein in twee fasen uit te voeren. Over de inrichting van het pleindeel met drie grote bomen wordt dan later beslist. De mogelijkheden voor het behouden van deze bomen worden nog onderzocht. Met de herinrichting van het pleindeel rond het Timorpleingebouw kan in november worden gestart. Het gefaseerd inrichten van het Timorplein wordt besproken in de raadscommissie Fysiek Domein op 7 april. De betrokken bewoners zijn inmiddels geïnformeerd door middel van een bewonersbrief.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 07 April 2009
Permalink


IJburg: architectuurkaart

Op 19 maart jl. werd de architectuurkaart IJburg 2009 gepresenteerd. Dit gebeurde door het Architectuur Centrum Amsterdam (ARCAM) Vanaf 2003 heeft ARCAM ieder jaar een versie van de architectuurkaart uitgebracht. Plaats van handeling was het restaurant van Vrijburcht, een mooie gelegenheid voor een bijeenkomst van 60 mensen. Op de kaart staan de huizen, gebouwen op IJburg met daarbij wie de architect en de opdrachtgever zijn.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Monday, 06 April 2009
Permalink


Pagina 1 van 2 pagina's  1 2 > 

Statistieken

Bekijks: 542994
Paginas "rendered" in 0.3517 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4705

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig