homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Een Levend Vredesteken Manifestatie op de Dam en Oorlog is een ramp!

Deze toespraak heeft Ahmed El Mesri opzaterdag 21 maart 2009 op de Dam in Amsterdam voorgedragen.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Monday, 23 March 2009
Permalink


Voortmodderen en Timorplein

Het lijkt erop dat er wordt voortgemodderd rondom het Timorplein. Sinds 2007 is er een plan om het plein te herinrichten. Over twee weken moet de raad zijn goedkeuring vellen over het definitieve ontwerp. De kapprocedure was al gestart door het DB. Daartegen is massaal protest aangetekend.
Mw. Korthoven was een van de tien bewoners die insprak op de vergadering. Ze zei dat de bomen “nou juist het uitgangspunt waren vanaf de eerste inspraakronde”. Bewoners schroefden gedurende de inspraak andere eisen naar beneden, als de bomen maar bleven staan.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 17 March 2009
Permalink


Risicogebied

Zaterdagmiddag 14 maart. Na de druilregen die niet op de buienradar te zien was, maar wel uit het raam (het beste weerbericht is uit het raam kijken, zoals mijn goede vader altijd zei), was ik naar de boekhandel op de Middenweg gefietst teneinde het felbegeerde Boekenweekgeschenk te verwerven door de aankoop van een boek. Om eerlijk te zijn, twee Boekenweekgeschenken door de aankoop van twee boeken. Een cadeautje (met geschenk) en een boek voor mezelf (met geschenk). Daar deden ze niet moeilijk over, ik kon gewoon in een keer betalen. De wereld is zo slecht nog niet, dacht ik nog.

In de Wijttenbachstraat werd ik door een groep agenten staande gehouden en tegen mijn zin gefouilleerd. Op verdenking van… Van het illegaal lospeuteren van twee Boekenweekgeschenken, misschien?

Klik hier om verder te lezen

Gepost door yoeska op Sunday, 15 March 2009
Permalink


Toespraak: Ahmed El Mesri, voorzitter Assadaaka op de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2009.

Dames en heren, lieve mensen,
In het kader van Internationale Vrouwendag die wij vandaag vieren, en de geboorte dag van de profeet Mohammed (SAW) maken de vrouwen van Assadaaka en Onze Hoop deze avond tot een feestelijke avond.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mesri op Monday, 09 March 2009
Permalink


Timorplein 1 iep laten staan afdoende?

Wethouder Straat (VVD) stelt in een reactie als alternatief om extra grote bomen terug te zetten,van 1,20 m ipv 2 meter die er nu staan en de 0,4 die het oorspronkelijke plan behelst. Als derde variant stelt hij om de ene danwel de andere iep te laten staan. De herinrichting moet wel doorgaan, want anders is er sprake van derving van geld en van tijd. Astrid Kuiper (GL) heeft Martin Hout, bezwaarhebber van het eerste uur, om een reactie gevraagd. Dit blijkt uit een mailwisseling waarover de redactie van Zeeburg.NU beschikt. Hout is alles behalve blij met deze varianten.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Sunday, 08 March 2009
Permalink


Column Hoek:  Ich bin ein Amsterdammer


Er wordt de laatste tijd in mijn omgeving erg veel gesproken over de vraag wie er nu eigenlijk Amsterdammer is. Aangezien ik geboren noch getogen ben in de stad, vraag ik me altijd even af wat de discussie voor mij betekent. Zoals zovelen ben ik in Amsterdam komen wonen toen ik ging studeren. Misschien ben ik wel gaan studeren om in Amsterdam te kunnen gaan wonen, maar daar gaat het nu niet om. Inmiddels woon ik er verreweg het grootste deel van mijn leven. Maar ja, ik ben er niet geboren…

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Tuesday, 03 March 2009
PermalinkStatistieken

Bekijks: 543273
Paginas "rendered" in 0.2819 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 4706

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig